Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.536
% 0.24
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.536
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

ABD’nin İlk Spot Bitcoin ETF’i İçin Zaman Daralıyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) 14 Kasım’a kadar ABD’deki ilk spot Bitcoin ETF’i için karar verecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bitcoin için bir başka önemli gün daha yaklaşıyor. ABD’nin düzenleyici kurumu SEC, 14 Kasım’a kadar ABD’deki ilk spot Bitcoin ETF’inin onay veya reddine ilişkin nihai kararını verecek. Eğer bu ETF onaylanırsa Bitcoin’in kurumsal yatırımcılar nezdinde benimsenmesine ilişkin önemli bir adım atılmış olacak.

Mevcut Bitcoin ETF’inden Ne Farkı Var?

İlk Bitcoin ETF’i olan ProShares’in vadeli ürünü, yatırımcılara Bitcoin’in kendisi ile değil vadeli işlemleri ile işlem yapmasına imkan tanıyor. Ancak VanEck’in ürünü ise yatırımcıların doğrudan Bitcoin ile işlem yapabilmelerini sağlıyor. Dolayısıyla yatırımcılar, VanEck’in bu ürünü ile potansiyel karlarının önemli bir bölümünü kaybetmeden işlem yapabilecekler. 

Ancak ETF piyasaları uzmanı Eric Balchunas’a göre bu ürünün onaylanma ihtimali düşük bulunuyor. Diğer taraftan kurumun ürünü reddederken sunacağı gerekçenin ileride ürünün ne zaman onaylacağı ile ilgili bir fikir vereceğini de ekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir