Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$60.721
% 1.30
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 60.721
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

ABD’li Yetkililer FTX’in 460 Milyon Dolarlık Robinhood Hissesine El Koyuyor

FTX

Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı’nın, kripto borsası FTX’e karşı açılan davanın bir parçası olarak borsa ile bağlantılı 400 milyon dolardan fazla Robinhood hissesine el koyduğu ya da el koyma sürecinde olduğu bildirildi.

Reuters’in 4 Ocak tarihinde yayınladığı bir habere göre, ABD’li yetkililer bir yargıca FTX ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried’e bağlı olan varlıklara el koyma sürecinde olduklarını söyledi. Bu varlıklar arasında yaklaşık 468 milyon dolar değerinde olan 56 milyon Robinhood hissesi de yer alıyordu. Rapor, SBF’ye karşı açılan ceza davası yargıcının, FTX veya Alameda’dan herhangi bir kripto para birimine veya varlığa erişmemesini veya aktarmamasını emretmesinden bir gün sonra geldi.

FTX’in iflas işlemlerinin devam ettiği sırada, Robinhood hisselerinin kontrolü, birçok yatırımcı ve alacaklının bir bütün haline getirilmek istemesi nedeniyle tartışma konusu oldu. BlockFi, Bankman-Fried ve FTX alacaklılarından Yonathan Ben Shimon varlıklar üzerinde hak iddia etti.

Dava Süreci Devam Ediyor

Bankman-Fried 3 Ocak’ta federal mahkemede, aralarında elektronik dolandırıcılık, menkul kıymet dolandırıcılığı ve kampanya finansmanı yasalarının ihlalinin de bulunduğu sekiz suçtan suçsuz olduğunu iddia etti. Bankman-Fried daha önce Alameda’dan para transfer ettiğini de reddetmiş ve Kasım ayında CEO’luk görevinden ayrıldığından beri cüzdanlara erişiminin olmadığını söylemişti.

Eski FTX CEO’su Aralık ayından bu yana Kaliforniya’daki ailesinin evinde ev hapsinde tutuluyor ancak New York’taki mahkemeye gitmek de dahil olmak üzere onaylanmış nedenlerle seyahat etmesine izin veriliyor. Bir sonraki duruşma tarihi 2 Ekim olarak belirlendi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir