Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.457
% 0.46
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.457
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

ABD’li Senatör Warren, Bitcoin Madencilik Şirketinin Çevreye Etkisini Hedef Aldı

ABD’li senatör Elizabeth Warren, Bitcoin madencilik şirketi Greenidge Generation’ın CEO’suna şirketin çevreye etkisini sorgulayan bir mektup gönderdi. Warren’ın, CEO Jeffrey Kirt’e şirketin enerji kullanımı ve çevre üzerindeki etkisi konusunda endişeli olduğunu yazdığı ve 17 Aralık’a kadar cevaplamasını istediği mektupta şu ifadeler yer aldı:

“Bitcoin madenciliği ile ilişkili olağanüstü yüksek enerji kullanımı ve karbon emisyonları göz önüne alındığında, Greenidge ve diğer tesislerdeki madencilik operasyonları, küresel çevre, yerel ekosistemler ve tüketici elektrik maliyetleri üzerindeki etkileri hakkında endişeler uyandırıyor.”

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Greenidge’in New York’taki madencilik tesisi, bu yılın başlarında ağır eleştiriler almasının ardından, Haziran’dan itibaren karbon denkleştirme kredisi alımlarıyla ürettiği emisyonlara karşı koyacağını duyurdu. Madenciler, kamuoyunda oldukça olumsuz bir algıya sahip olan Bitcoin’in enerji tüketimi anlatısı ile savaşmak için son zamanlarda daha sürdürülebilir güç kaynaklarını tercih etmeye başladılar.

Bu olumsuz anlatı ile savaşmak için ortaya çıkan Bitcoin Madencilik Konseyi tarafından ortaya konulan veriler, Bitcoin madenciliğindeki sürdürebilirliğin bu yıl %3’ten %58’e yükseldiğini gösteriyor.

Buna rağmen Warren, Bitcoin madencileri tarafından tüketilen enerjinin Danimarka, Şili, Arjantin ve Washington eyaletininkiyle eşdeğer olduğunu söyledi. Dresden tesisinin sera gazı emisyonlarının 2019’dan 2020’ye yaklaşık on kat arttığını ve 2020’de atmosfere 220.000 metrik tondan fazla karbondioksit gönderdiğini öne sürdü. 

Warren ilk kez bir madenciden faaliyetleri hakkında bilgi talep ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir