Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.710
% 1.89
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.710
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

ABD’li Senatör, SEC Başkanının Bitcoin ve Ethereum’u Emtia Olarak Gördüğünü İddia Etti

Senatör Gillibrand’e göre Gary Gensler, Bitcoin ve Ethereum’un birer emtia olduğunu düşünüyor.

Gillibrand, özellikle Ethereum’un bir emtia olduğu konusunda geniş bir düzenleyici fikir birliği olduğunu iddia etti.

Dün açıklanan kripto düzenleme tasarısının yazarlarından Senatör Kirsten Gillibrand, hem SEC hem de CFTC başkanlarınn Bitcoin ve Ethereum’un emtia statüsünde olduğu konusunda fikir birliğine vardıklarını iddia ediyor. Bununla birlikte Gillibrand ve Senatör Cynthia Lummis de diğer kripto para birimlerinin bir çoğunun menkul kıymet olduğu konusunda hem fikir görünüyor.

Senatörler Gillibrand ve Lummis, tasarıyı Perşembe günü Washington Post Live’da tartıştı. Lummis bazı varlıkların “yardımcı varlıklar” olarak görülebileceğini söyledi. Buna örnek olarak da NFT’ler veya ödeme aracı olmayan dijital varlıkları gösterdi.

Gillibrand, tasarılarının hem SEC hem de CFTC’yi kripto pazarını yönetme konusunda yetkilendireceğini söyledi.

Senatörler, Gary Gensler’in tasarıyı okumamasına karşın hem kendisinin hem de CFTC başkanının Bitcoin ve Ethereum sınıflandırması üzerinde anlaştıklarını söyledi.

“Bitcoin ve Ethereum kesinlikle emtia olarak sınıflandırılacaktır. Bu CFTC başkanının yanı sıra Gary Gensler tarafından da kabul edildi”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir