Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.033
% 0.85
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.033
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

ABD’li Senatör: Bu 2’si ve Çoğu Altcoin SEC’in Merceğinde!

ABD Senatörleri Kirsten Gillibrand ve Cyntia Lummis, çoğu altcoin projesinin önerilen yeni mevzuat kapsamında menkul kıymetler olarak kabul edileceğine inanıyorlar. Ancak Bitcoin (BTC) ve Ethereum’un (ETH) emtia olarak sınıflandırılacağını doğruladılar. İşte detaylar…

ABD’li Senatörler, altcoin projelerinin tehlike altında olduğuna inanıyor

Lummis ve Gillibrand’a göre; ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, çoğu kripto para birimini Howey Testi kapsamında menkul kıymetler olarak değerlendirecek. Gillibrand, konuya yönelik açıklamalarında aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Kripto para birimlerinin çoğu SEC’e gidiyor […] Bitcoin ve Ethereum kesinlikle emtia olacak ve bu konuda anlaşmaya varıldı. Başkan Gensler ve CFTC başkanı ile aynı fikirde.

Gillibrand, mevzuatın Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nu birincil düzenleyici haline getirdiğini belirten raporları geri çekti. “CFTC’nin birincil düzenleyici olduğunu düşünmüyorum. Bugünkü kripto para birimlerinin çoğunluğu olan Bitcoin ve Ethereum’u düzenleme yükümlülükleri var” dedi. İkili, Sorumlu Finansal İnovasyon Yasası’nın ayrıntılarını yayınladıktan bir gün sonra Çarşamba günü Washington Post etkinliği sırasında yorumları yaptı.

CTFC Başkanı neler söyledi?

CTFC başkanı Rostin Behnam da etkinlikteydi. Menkul kıymetler olan altcoinlerin oranı konusunda biraz farklı bir görüş aldı. Menkul kıymetleri kopyalayan “muhtemelen yüzlerce” para varken, BTC ve ETH gibi CFTC tarafından düzenlenmesi gereken birçok emtia da olduğunu söyledi. “Dijital varlıkların çoğunun kendilerinin kopyalandığı veya meta gibi göründüğü oldukça açık. Menkul kıymetlerden çok değer depoları gibidirler,” dedi.

KPMG’deki dijital varlıklar ekibinin başkanı Tony Tuths, şu an mevzuatın gelecekte “ilerleyemeyeceğini” söyledi. Tuths’a göre düzenleyici tarafta, mevzuat CFTC’nin birincil düzenleyici olmasını istiyor. Ancak daha sonra, SEC tarafından düzenlenen menkul kıymetlere benzer özelliklere sahip, geniş bir token yelpazesi oluşturuyor”. Bu nedenle SEC’nin kapsamında neler olacağını kestiremiyor. Uzmanlara göre, yeni yasanın belirli bir coin’in menkul kıymet veya emtia olarak sınıflandırılmasını belirlemek için ağırlıklı olarak Howey Testine bakacaklar.

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Howey Testi, ABD Yüksek Mahkemesi tarafından bir işlemin bir yatırım sözleşmesi olarak nitelendirilip nitelendirilmediğini belirler. Böylece uzmanlar, menkul kıymet ve emtia arasında ayrım yapıyorlar. Howey Testi, SEC ile Ripple arasındaki davada odak noktası haline geldi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Altcoin’ te gönderildi ve , ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir