Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.131
% 0.91
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.131
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

AB’den Son Dakika Kripto Para Kararı: Bildiri Yayınlandı!

AB, yaptırımlar arasında ‘kripto varlıkların’ dahil olduğunu açıkladı. Rusya ve Beyaz Rusya’ya yönelik yaptırımlar, kripto para birimlerini kapsayacak şekilde hem genişletildi hem de netleştirildi. Ayrıntılar için Coinmühendisi.com okumaya devam ediniz.

Rusya yaptırımlarına kripto para birimlerinin de dahil olduğu açıklandı

Avrupa Komisyonu’ndan bugün yapılan açıklamaya göre, kripto para faaliyeti Rusya ve Beyaz Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımlar kapsamında değerlendirilecek. Avrupa Birliği bugün, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde suç ortaklığı yaptıkları için Rusya ve Beyaz Rusya’daki bireylere uyguladığı yaptırımların kripto varlıklarını da kapsadığını açıkladı. Açıklama, Avrupa Komisyonu’nun bu ülkelere karşı mevcut yaptırımların genişletilmesini detaylandıran bir basın açıklamasına dahil edildi.

Görünüşe göre açıklama, Rus ve Beyaz Rusya kişi ve kurumlarının kripto para birimlerini veya diğer dijital varlıkları açıkça içerdiğine dair ekonomik yaptırımların getirdiği şüpheleri azaltmak için yapıldı. Basın açıklamasına göre, Avrupa Komisyonu, bugünkü açıklamayı yazarak, yaptıklarını açıkça belirtti:

Kripto varlıkları da dahil olmak üzere kredilerin ve borçlanmaların herhangi bir yolla sağlanabileceğine dair ortak anlayışın yanı sıra, kripto varlıklarını açıkça içerecek şekilde ‘transfer edilebilir menkul kıymetler’ kavramını daha fazla açıklığa kavuşturmak ve böylece uygun kısıtlamaların yerinde uygulanmasını sağlamak amaçlanmaktadır.

Hareket, hem oligarklar hem de sıradan Rus vatandaşlarının bu tür yaptırımlardan kaçınmak için kripto para birimlerine yönelebileceğine dair daha geniş endişeler arasında geldi. Bugünkü açıklama, bu tür bir faaliyetin yaptırımların ihlali olarak değerlendirileceğini açıkça ortaya koyuyor.

Belarus da Rusya ile benzer yaptırımlarla karşılaşacak

Basın açıklaması, kripto varlıkları üzerindeki konumunun, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline on binlerce Rus askerinin Ukrayna topraklarına taşınmadan önce yerleştirilmesine izin vererek yardımcı olan Belarus’a kadar uzandığını açıkladı. AB, geçtiğimiz hafta, Başkan Alexander Lukashenko’nun giderek artan baskıcı hükümeti nedeniyle daha önce yaptırımlar altında olan Belarus’a yeni yaptırımlar getirdi.

Genişletilmiş yaptırımlar, Belarus’ta SWIFT’e erişime “Rusya rejimindekilere benzer” katı kısıtlamalar getirecek. Ayrıca, Belarus Merkez Bankası ile rezervler veya varlıklarla ilgili işlemleri yasaklayacak, Belarus devlet kuruluşlarının AB borsalarında listelenmesini yasaklayacak ve “Belarus’a euro cinsinden banknot verilmesini yasaklayacaklar”.

14 Rus oligarkının yanı sıra aileleri de dahil olmak üzere 160 kişi, bugünkü eylemle AB’nin yaptırım listesine eklendi. Toplamda, Ukrayna krizine yanıt olarak 862 kişi ve 53 kuruluşa kısıtlayıcı ekonomik tedbirler uygulandı. Bu arada Ukrayna, işgal başladığından beri on milyonlarca dolarlık kripto bağışı aldı (erken bağışlar işgalden bile önce geldi), dünyanın dört bir yanından Bitcoin, Ethereum, Polkadot, Dogecoin, Solana ve diğer kripto para birimlerinde bağış kabul etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir