Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.954
% 4.25
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.954
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

AB’de Bitcoin ve Bu Altcoin’ler İçin Oylama Başladı!

Avrupa Birliği bugün, madenciliğe dayanan Blockchain’lere yönelik kısıtlama getirecek MiCA yasa tasarısını oylayacak. Raporlara göre, Bitcoin ve Ethereum gibi PoW mekanizmasını işleyen kripto para birimleri üzerindeki tartışmalı bir kısıtlama hala inceleniyor ve bu da kripto topluluğunda önemli bir endişeye yol açtı.

AB’den Bitcoin ve altcoin’ler için kritik oylama

Oylamanın nihai sonucu bugün TSİ 19.00-20.00’de açıklanacak. Tasarının raportörü Parlamento Üyesi Stefan Berger’in yasağın kaldırılacağına dair ilk güvencelerine rağmen, savaş esiri yasağı hafta sonu MiCA önerisine yeniden dahil edildi. Spesifik olarak, AB bakanlarının, Avrupa Parlamentosu Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi’nde, tasarının iki versiyonundan birini onaylamak için elektronik sistem üzerinden oy kullanmaları bekleniyor. Madencilik kullanan PoW coin’lerin yüksek enerji maliyeti ve karbon ayak izi, AB parlamentosu için sorun teşkil ediyor. Oylama geçerse, aşağıdaki madencilik kullanan kripto para birimleri ciddi kısıtlamalarla karşılaşabilir.

  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Dogecoin (DOGE)
  • Litecoin (LTC)
  • Bitcoin Cash (BCH)
  • Monero (XMR)

Coinmühendisi.com olarak aktardığımız üzere, MiCA tasarısının oylanması, PoW yasağına yönelik ilk eleştirilerin ardından geçen ay ertelenmişti. MiCA adlı yasanın son taslağına göre AB’de ihraç edilen veya satılan kripto paralar, bu gereksinimlere uyumu garanti etmek için aşamalı bir dağıtım planı geliştirecek olan MiCA yasasının en yeni taslağına göre minimum çevresel sürdürülebilirlik kriterlerine tabi olacak.

Uzmanların yorumları

Fransız politikacı Pierre Person, hareketin AB’deki kriptonun geleceğini kınayacağını ve DeFi ve NFT’ler gibi büyüyen alanlar üzerindeki düzenlemeleri karmaşıklaştıracağını söyledi.

CoinShares’in kurucu ortağı ve CEO’su Jean-Marie Mognetti, bu hareketin dar görüşlü olduğunu ve PoW madenciliğinin çoğunun artık doğal gaz ve yenilenebilir enerji gibi karbon dostu elektrik kaynaklarına dayandığını söyledi. Mognetti ayrıca madencilik teknolojisindeki ilerlemelerin enerji gereksinimlerini azalttığına da dikkat çekti.

Bu arada, tasarı, ECON komitesinde oylandıktan sonra Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi gibi kuruluşlar tarafından kabul sürecinden geçecek. Sonuç olarak, önlemin yasalaşmadan önce daha kat etmesi gereken uzun bir yol var. İlgili kısıtlama hükmünün daha sonraki bir tarihte değiştirilmesi de mümkün.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir