Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$71.038
% 2.65
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 71.038
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

ABD’den Beklenen Veriler Geldi: Bu Bitcoin İçin Ne Demek?

ABD İstihdam Raporu beklentileri aşmış görünüyor. Peki bu durum Bitcoin için ne anlama geliyor? ABD istihdamı nihayet gerçek bir toparlanma belirtileri göstermeye başladı. Öte yandan Fed şahin bir politika yanıtına daha hazırlıklı hale gelmiş olabilir. Detaylar coinmuhendisi.com’da.

ABD verilerinin Bitcoin üzerine etkileri ne olacak

Son rakamlara göre, ABD, Omicron’un çeşitli işletmeleri yetersiz personel problemi ile karşı karşıya bırakmasıyla ilgili endişelere rağmen, yalnızca Ocak ayında 467.000 yeni iş ekledi. Bitcoin, açıklamanın ardından biraz daha düşük işlem gördü. Son istihdam rakamları, ABD Çalışma Bakanlığı Çalışma İstatistikleri Bürosu tarafından bugün erken saatlerde bir raporda yayınlandı. Toplam tarım dışı istihdam 400 binin üzerinde artarken, işsizlik oranı %3,9’dan %4’e çok az yükseldi. Karşılaştırıldığında, işsizlik geçen yılın bu zamanına göre 2,4 puan düştü. Ayrıca, pandemi başlamadan önce 2020 yılının Şubat ayındaki %3,5’lik işsizlik oranının sadece %0,5 üzerinde. Geçen ayki istihdam artışı, Dow Jones anketine göre sadece 150.000 yeni iş öngören ekonomistlerin beklentilerini büyük ölçüde aştı. İyileşmenin konaklama, profesyonel ve ticari hizmetler, perakendecilik ve depolama/taşıma alanlarında en güçlü olduğu bildiriliyor.

Raporda, “Ocak ayında 5 haftadan az işsizlerin sayısı 2,4 milyona yükseldi ve toplam işsizlerin yüzde 37,0’sini oluşturdu. Uzun süreli işsizlerin sayısı (27 hafta ve üzeri işsizler) 1,7 milyona geriledi” deniliyor. Federal Rezerv‘in iki resmi görevi vardır: düşük işsizlik ve düşük enflasyon. İşsizliğin daha az acil bir endişe gibi görünmesiyle, Fed enflasyon endişelerini ele almak için daha fazla motive olabilir. Aralık’ta TÜFE enflasyonu 40 yıla yakın %7’ye ulaştı. Fed enflasyonu ele almak için bu Mart ayında faiz oranlarını artırmayı planlıyor. Bununla birlikte, bu tür bir politikanın – hatta bunun beklentisinin – hem hisse senetlerini hem de kriptoyu olumsuz yönde etkilediği bilinmektedir. Para ödünç almak daha pahalı hale geldiğinde, işletme artık gayrimenkul, hisse senedi veya kripto gibi özellikle riskli varlıklara yatırım yapmakta özgür değildir. Bu nedenle, para bu zamanlarda piyasalardan çekilme eğilimindedir. Bugünkü işsizlik rakamlarının ardından, Bitcoin %1 düşüşle yaklaşık 37.500 dolar düştü. Ancak o zamandan beri saatler içinde 40.300 doların üzerine çıktı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir