Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.335
% 0.60
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.335
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

ABD’de Önemli Kripto Para Toplantısı: Neler Konuşuluyor?

Kripto para konusunda ne gibi bir düzenleme yapacağı merakla beklenen Amerika Birleşik Devletleri’nde konu ile ilgili yasal bir çerçeve oluşturma yolunda tartışmalar, görüşmeler ve toplantılar devam ediyor. Alınan bilgilere göre bu bağlamda yürütülen toplantıların biri daha bugün ABD kongresinde yapılıyor. Sızan bilgilere göre toplantıya ABD Vadeli İşlemler Komisyonu (CTFC) başkanı Rostin Benham’da katılıyor. Ayrıntılar coinmuhendisi.com’da.

Senatoda kripto para konulu toplantı

CTFC’den Bentham daha önce Ekim ayında, bir Senato komitesine, kripto ile ilgili suçların sadece “buzdağının görünen kısmı” olduğunu söylemişti; şimdi bu komite yüzeyin altında ne olduğunu bilmek istiyor. Toplantının yapıldığı komisyon da olayın ilginç yanlarından biri: Tarım, Beslenme ve Ormancılık Komitesi. Finansal bir konuda bu komisyonun inisiyatif almaya başlaması şaşırtıcı bulundu. Ayrıca, CFTC ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında, hangi kurumun en iyi kripto düzenleyicisi olacağı konusunda devam eden bir çekişmenin varlığı da toplantıyı önemli hale getiren başka bir unsur. CFTC Başkanı Rostin Benham’ın yanı sıra ünlü kripto para borsası FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried’ın da toplantıya katıldığı bildiriliyor.

Kripto düzenlemede tartışmanın çoğu, kripto para birimlerinin menkul kıymetler mi yoksa emtialar mı olduğunu belirleme konusundaki zorluk etrafında dönüyor. Örneğin SEC Başkanı Gary Gensler, Ether konusundaki pozisyonu hakkında sessiz kalmasına rağmen, Bitcoin’in bir emtia olduğunu kabul etti. CFTC başkanı daha önce yaptığı açıklamalarda, CFTC’nin kripto paralar konusunda ABD’de en yetkili kurum olması gerektiğini savunmuştu. Benham’ın komisyona kendilerine tahsis edilen bütçenin kripto konusunda denetleme yapmalarına olanak tanımadığını söylediği gelen bilgiler arasında.

Genel olarak kripto para sektörüne özel olarak da Bitcoin’e yöneltilen eleştirilerin diğer bir eksenini de çevreye bıraktıkları negatif etki oluşturuyor. CFTC başkanının bu konunun araştırılması konusunda kendi kurumunun etkin rol alması konusunda komisyonu ikna etmeye çalıştığı öne sürülüyor. Son olarak alınan bilgilere göre toplantıda CFTC başkanına yöneltilecek sorulardan biri de Bitcoin’in nasıl sınıflandırılacağı konusunda. Behnam’ın bu soruya daha önceki beyanatlarıyla uyumlu olarak Bitcoin’in değer saklama fonksiyonunu önce çıkararak “emtia” cevabı verdiği bildiriliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir