Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.891
% 1.20
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.891
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

ABD’de Önemli Kripto Para Hamlesi: Yasa Tasarısı Geldi!

Tenessee eyaletinin temsilcisi Demokrat Jason Powell’ın sunduğu bir yasa tasarısı, eyaletteki kurumların kripto para birimlerine ve non fungible tokenlara (NFT’ler) yatırım yapmasına izin verecek. coinmuhendisi.com olarak konunun detaylarını aktarıyoruz…

Jason Powell, kripto para tasarısını meclise sundu

ABD’de kripto paralara yönelik düzenlemeler, bir süredir gündemi meşgul ediyor. Çoğu yetkilinin endişesi ABD dolarına veya herhangi bir para birimine 1:1 oranda sabitlenmiş stablecoin’ler olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bugün, bunlardan bağımsız olarak Jason Powell’dan kripto para yatırımını kolaylaştırabilecek bir adım geldi. Powell, Tennessee’nin kripto teknolojisi patlamasında geride kalmamasını sağlamak için eyalet milletvekillerinin hızlı hareket etmesinin öneminin altını çizdi, yerel meclise bir yasa tasarısı sundu.

Yetkili ayrıca dinamik ve büyüyen bir şehir olarak nitelendirdiği Nashville’i temsil ettiğini, bu nedenle şehirde “teknolojiyle ilgili her şey için olumlu bir ortamın teşvik edildiğine emin olmak istediğini” belirtiyor. Ayrıca, Blockchain teknolojisine büyük bir inancı olduğunu söylüyor.  Tennessee, kripto şirketlerine ve yatırımcıları için şimdiden mütevazı bir teknoloji merkezi haline gelmiş gibi görünüyor. Özellikle, Jackson belediye başkanı Scott Conger, kripto para birimine verdiği destek ile öne çıktı ve şehir çalışanlarının maaşlarının bir kısmını Bitcoin olarak almalarını sağlayacak bir sistem yaratma sözü verdi.

Kripto yasaları, ekosistemin önünü açabilir

Powell, daha dostça kripto yasalarının daha fazla şirketin Tennessee’de şirket açmasını teşvik edeceğini söyledi. Bu konuda iyimser olduğunu belirtiyor çünkü eyaletin regülatörlerinin Tennessee’nin önde kalmasını istediğini düşünüyor. Powell ayrıca ekosistemin bir parçası olmak isteyen şirketleri teşvik edecek profesyonel bir ortam yaratma çabasını açıklıyor.  Powell, 2018’de Blockchain ile ilgili iki partili mevzuatın geçmesine yardımcı olduğunu belirterek tasarının beklentileri hakkında konuştu.

Powell genel olarak kripto hakkında “Birçok insanın – pek çok meslektaşımın – anlamadığı bir konu. Ama günün sonunda, bu, anlatmaya devam edeceğim bir konu” ifadelerini kullanıyor. Yasanın geçmesi umduğunu, ancak geçmezse de, bunun hakkında konuşmaya devam edeceğini belirtiyor. “Tennessee eyaletinde Blockchain teknolojisini teşvik etmek için yasaları zorlamaya devam edeceğiz,” diyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir