Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$62.208
% 1.39
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 62.208
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

ABD’de ilk Bitcoin ETF onayı alan ProShares, şimdi Metaverse ETF için başvuruyor

Investing.com – ABD’de ilk Bitcoin ile ilişkili ETF ihracını gerçekleştiren ProShares, şimdi de Metaverse odaklı bir ETF (borsada işlem gören yatırım fonu) için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuruda bulundu. 

Onay alması durumunda ABD’de bir ilk olacak Metaverse destekli ETF’nin “Solactive Metaverse Theme Index”i dayanak olarak kullanacağı belirtildi. Söz konusu endeks, Metaverse ve veri işleme alanıyla ilgili ürün ve hizmetlere odaklı teknoloji şirketlerinden oluşuyor. 

Endeksin ağırlığı ise Apple (NASDAQ:AAPL), Meta (Eski adıyla Facebook) ve Nvidia gibi önde gelen şirketlerden oluşuyor. Bu ana şirketlerin yanında endeks, sanal gerçeklik, dijital finans ve oyun sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin performanslarını da takip ediyor.

Dünya çapında Metaverse ETF piyasası oluşmaya başladı

Yılın son çeyreğinde ağırlıklı olmak üzere dünya genelinde bir Metaverse ETF piyasasının oluşmaya başladı. Yıl sonu itibarıyla küresel Metaverse ETF ürünlerinin değeri 2,2 milyar dolara ulaştığı bildiriliyor. Yönetimi altında 916 milyon dolarlık varlık bulunan Roundhill Ball Metaverse bu pazarda önemli bir paya sahip. Diğer yandan Kanada bu alanda hızlı hareket eden ülke konumunda. Kasım ayında Kanada’da iki Metaverse ETF’si için onay verilmişti. 

Metaverse piyasası, özellikle sosyal medya devi Facebook’un adını META olarak değiştirmesi ve bu alanda genişleme planlarını açıklamasının ardından büyük ilgi görmeye başladı. Bu gelişmenin ardından Metaverse ile bağlantılı kripto para fiyatlarında da ciddi yükselişler görüldü. 

Yatırım şirketleri Metaverse’ün potansiyelini değerlendirmek istiyor

Sektörün önde gelen isimleri, Metaverse piyasasının henüz dağınık bir görünüme sahip olmasına rağmen yatırımcıların bu pazarın büyümeye devam edeceği inancına sahip olduklarını düşünüyor.

ABD’deki ilk Metaverse ETF’sini piyasa sürmek için harekete geçen ProShares, bir finans devi olarak teknoloji alanındaki son trendleri yakından takip etmesiyle ön plana çıkıyor. ABD’de ilk Bitcoin vadeli ETF’si için onay alması, bunun en önemli örnekleri arasında görülüyor. ProShares Bitcoin Strategy ETF’siyle şirket, ilk haftasında 1,2 milyar dolarlık fon toplayarak rekor kırmıştı.

Kripto odaklı bir Metaverse ETF değil ama…

Gündemdeki ProShares Metaverse ETF’nin içeriğine bakıldığında ABD borsalarında işlem gören teknoloji şirketlerine odaklı olması dikkat çekiyor. Bu bağlamda ETF, direk olarak merkezsiz finans alanındaki projelere odaklanmasa da bu ETF’nin onayı, ilerleyen dönemlerde kripto Metaverse odaklı bir ETF için zemin oluşturabilme potansiyeli açısından önemli olarak görülüyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir