Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$63.483
% 3.93
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.483
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

ABD’de Beklenen Kripto Para Tasarısı Sunuldu! İşte Detaylar

ABD‘li meclis üyesi, Fed’in CBDC ihraç etme yeteneğini sınırlamayı amaçlayan yasa tasarısı önerdi. Tom Emmer’e göre, Fed’in, kullanıcıların dijital doların avantajlarına erişmek için hesap açmasını istemesi, onu “Çin’in dijital otoriterliğine benzer sinsi bir yola” sokacaktır. Kripto para tasarısı ile ilgili detaylar coinmuhendisi.com’da.

Kripto Para tasarısı sunuldu

Minnesota Temsilcisi Tom Emmer, Federal Rezerv’in potansiyel bir dijital doların ihracında perakende banka olarak hareket etmesini önlemeyi amaçlayan bir yasa tasarısı sunacağını duyurdu. Emmer, tasarının Fed’in doğrudan ABD’li tüketicilere bir merkez bankası dijital para birimi veya CBDC ihraç etmesini yasaklayacağını söyledi. Minnesota temsilcisine göre, devlet kurumunun kullanıcıların dijital doların avantajlarına erişmek için hesap açmasını istemesi “Fed’i Çin‘in dijital otoriterliğine benzer sinsi bir yola sokacaktır.” Emmer konu hakkında şunları söyledi:

Fed’in bireysel banka hesapları sunma yetkisi yok ve olmamalı. Ne olursa olsun, Fed tarafından uygulanan herhangi bir CBDC açık, izinsiz ve özel olmalıdır. Bu, herhangi bir dijital doların herkes tarafından erişilebilir olması, herkes için şeffaf olan bir blockchainde işlem yapması ve nakit paranın gizlilik unsurlarını koruması gerektiği anlamına gelir.

Emmer’e göre dijital dolar, finansal gizliliği korumayı, ülkenin itibari para biriminin hakimiyetini sürdürmeyi ve yeniliği teşvik etmeyi amaçlamalıdır. Tasarının tanıtımı, Jerome Powell’ın Fed‘in birkaç gecikmeden sonra önümüzdeki haftalarda CBDC’ler hakkındaki raporunu yayınlayacağını söylemesinden sadece bir gün sonra geldi. Senato Bankacılık Komitesi önündeki bir teyit oturumunda, Fed başkanı, Senatör Pat Toomey, Federal Rezerv’in birbireysel banka olarak hareket etme kabiliyetini sorgulamasına da olumlu yanıt verdi. O ve diğer milletvekilleri, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun bir Bitcoin (BTC) fonu onaylamama kararını da sorguladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir