Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.724
% 0.99
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.724
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

ABD Temsilciler Meclisi, Tartışma Yaratan Altyapı Tasarısının Biden’a Gönderdi

ABD Temsilciler Meclisi, tartışmalı bir kripto varlık vergi raporlama şartı içeren altyapı tasarısını ABD Başkanı Biden’a gönderdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Meclis, geçtiğimiz aylarda tartışma yaratan altyapı tasarısını oyladı. Cuma geç saatlerde gerçekleşen oylamada en az 218 evet ile tasarı lehine oy kullanıldı ve iki partinin de desteğiyle geçti. Senato, kripto varlık hükmünü değiştirme girişimlerini durdurmasının ardından Ağustos ayında tasarıyı kabul etmişti. Tasarı şimdi de imzası için Joe Biden’a gidiyor.

Tasarı, komisyoncu tanımını genişleten vergi raporlama gerekliliği nedeniyle kripto topluluğunda endişe ve öfkeye neden olmuştu. Topluluk tanımın çok geniş olduğunu ve madenciler gibi tarafları da kapsadığını dile getirdi.

Tasarıda yer alan bir başka hüküm de toplulukta korku yarattı. Yaklaşık 40 yıl önce 10.000 doların üzerindeki yüz yüze nakit işlemleri için geçerli olmak üzere yazılan yasa, esasen alıcıların 15 gün içinde hükümete gönderenin kişisel bilgilerini doğrulamasını ve Sosyal Güvenlik numarasını, işlemin niteliğini ve diğer bilgileri kaydetmesini ve işlemi rapor etmesini gerektiriyor. Diğer vergi kanunu ihlallerinden farklı olarak, 6050I ihlalleri bir suçtur ve bazı avukatlar, NFT’ler gibi dijital varlıklara uygulandığında, yasaya uymanın neredeyse imkansız olabileceğine vurguladı.

Geçtiğimiz aylarda tasarının kripto hükmüne karşı yapılan itirazlar ise sonuçsuz kalmıştı. Tasarı herhangi bir değişiklik kabul edilmeden geçti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir