Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.827
% 0.18
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.827
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

ABD tahvil faizindeki yükseliş devam ediyor

Investing.com – ABD 10 yıllık tahvil getirisi Cuma günü %2,06’ya çıkarak 31 Temmuz 2019 sonrası en yüksek seviyeyi gördü. Tahvil hareketliliğinde ABD’de %7,5’e çıkarak son 40 yılın zirvesini gören enflasyon etkili oldu. Beklenti üzerindeki artışla beraber Fed’in parasal sıkılaşmaya ağırlık vereceği beklentisiyle tahvillerde yükseliş hızlandı.

Cuma günü enflasyon verisi ile çıkan tahvil faizi, günün devamında ABD – Rusya gerginliğinin artmasıyla %1,91’e geriledi. ABD’nin Rusya’nın Ukrayna’ya saldırı hazırlığında olduğunu açıklaması ile piyasalarda risk iştahı azaldı, nakde dönüşler oldu ve tahvillerde de geri çekilme yaşandı.

Yeni haftanın ilk işlem gününde jeopolitik risklerin yüksek olmasıyla gün başında %1,90’a doğru gerileyen getiri, son dakikalarda %1,99’a çıktı. Haber kaynaklarında Putin’in diplomasi yollu müzakereleri onaylaması yönündeki akışla beraber Fed cephesinden de şahin ifadeler gelesiyle faiz yeniden yükseldi.

Fed yetkilileri FOMC toplantısının ardından son haftada yaptıkları açıklamalarda şahin mesajlar veriyorlar. Komitenin şahinlerinden olan Bullard’ın ardından George, beklemenin kaybının fazla olabileceğini belirtti. Son enflasyonla beraber para politikasındaki faizin uyumsuz olduğunu belirten George, varlık satışlarının da gündeme alınması gerektiğini söyledi.

Haftanın ilk işlem gününde 10 yıllık getiri artıya dönerken 2 yıllık gösterge ise %1,60 sınırında.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir