Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.671
% 0.89
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.671
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

ABD Senatörleri, Kripto ile Kara Para Aklamayı Önlemek için Yasa Tasarısı Sundu

ABD senatörleri, kripto para ile kara para aklanmasını önlemek amacıyla bir yasa tasarısı sundu.

Tasarı, düzdan sağlayıcılarına ve kripto madencilerine “müşterini tanı” (KYC) kuralları getirecek.

ABD Senatörleri Harekete Geçti

Senatörler Elizabeth Warren ve Roger Marshall, kripto para birimi kullanarak kara para aklayan teröristlerin ve düşman ülkelerin finansmanını engellemek için harekete geçti.

Senatörlerin sunduğu tasarı kanun haline geldiği takdirde, cüzdan sağlayıcıları ve madenciler gibi kripto katılımcılarına KYC kurallar getirecek. Böylelikle finansal kurumların Tornado Cash gibi kripto mikserleriyle işlem yapmasının önüne geçilecek.

Tasarı aynı zamanda Mali Suçları Uygulama Ağı’nın (FinCEN), unhosted cüzdanları (ledger v.b. gibi kişilerin kendilerine ait olan donanım cüzdanları) içeren belirli işlemleri bildirmesini gerektiren bir kuralı uygulamasına olanak sağlayacak.

Kara para aklamak ve terör finansmanını kolaylaştırmak için kripto kullanımına ilişkin endişeler, uzun zamandır devlet yetkilileri tarafından dile getiriliyor. Bu etmenler, kripto para sektörünün uygun bir şekilde düzenlenmesine olan ihtiyaca sebep olarak gösteriliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir