Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$65.440
% 4.95
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 65.440
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

ABD Mayıs Ayı Enflasyon Verisi Açıklandı

ABD, beklenen Mayıs ayı enflasyon verilerini açıkladı.

ABD Çalışma Bakanlığı, Mayıs ayı tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verilerini açıkladı. Buna göre TÜFE, %8.6 ile beklentilerin üzerinde yükselerek son 40 yıl içinde yeni bir zirve belirledi. Beklentilerin %8.3 seviyesinde seyrettiği veri ayrıca aylık bazda da %1 artış gösterdi.

Ne Anlama Geliyor?

Verinin beklenenden yüksek gelmesi, Fed’in sıkılaşma ve faiz artırımında agresif adımlar atacağı şeklindeki beklentiyi yükseltti. Bilindiği gibi Fed, önümüzdeki aylarda yarım baz puanlık bir faiz artırımı planlıyor.

Ayrıca benzin fiyatlarındaki artış ve jeopolitik faktörler, önümüzdeki aylarda enflasyonun yüksek kalmaya devam edeceğine işaret ediyor ve Fed’in ekonomiyi daha uzun süre frenlemek zorunda kalacağını gösteriyor. Bu nedenle Bitcoin ve hisse senedi vadelileri bir miktar düşüş yaşarken; dolar ve hazine getirileri yükseliş yaşadı.

Bitcoin yayın saati itibariyle 29.000 doları tutuyor ve 29.700 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir