Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.104
% 2.02
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.104
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

ABD Hazinesi, Bu Altcoin Piyasası Konusunda Uyardı!

Wikipedia, NFT’leri sanat olarak görmeyebilir, ancak görünüşe göre ABD Hazinesi görüyor ve altcoin projelerinin sanatla ilgili suçlardaki rollerini gözlemliyor. ABD Hazinesi tarafından gün içinde yapılan basın açıklamasına göre “NFT tabanlı sanat” artık kabul görecek. coinmuhendisi.com olarak ayrıntıları aktarıyoruz…

ABD Hazinesi kara para aklama konusunda uyardı

ABD Hazinesi, kara para aklama ve sektörün olası düzenlemelerine odaklanarak NFT tabanlı sanatı bugün kabul etti. Hazine Bakanlığı, gelişmekte olan NFT sektörünü ve kara para aklama kapasitesini özellikle dikkate aldığı yüksek değerli sanat piyasasındaki yasadışı finansman hakkında bir basın açıklaması ve rapor yayınladı. NFT’lerin, kullanıcıların zaten sahip oldukları bir NFT’ye para harcadıkları bir uygulama olan kendi kendini aklamada kullanılabileceği konusunda özellikle uyarılarda bulundu. Bu tür kara para aklama, bir CryptoPunk NFT’nin Ekim 2021’de 500 milyon dolardan fazla satıldığında sunulan bir açıklamaydı.

Hazine ayrıca, NFT piyasasının şu anda standart ve gerekli özeni göstermediği ve merkezi bir organ bulunmadığı konusunda uyarıyor. Otomatikleştirilmiş ve hızlı NFT satışları kara para aklamayı teşvik edebileceğinden, bunun “sapkın teşvikler yaratabileceğini” savunuyor. Buna karşılık, geleneksel sanat ve müzayede endüstrilerindeki uzmanların, çeşitli kurumsal önlemlerle işlerini çok daha dikkatli yürütme eğiliminde olduklarını belirtti. Ayrıca Hazine, “işlem yapma teşvikinin, işin alıcısının kimliğini doğrulama teşvikinden potansiyel olarak daha yüksek olabileceği” endişesini dile getirdi. Giderek büyüyen bir sorun olan intihal medyaya dayalı NFT’ler konusu doğrudan ele alınmadı. NFT sahipleri için sık görülen başka bir sorun olan kimlik avı dolandırıcılığına da değinilmedi.

NFT odaklı altcoin projeleri VASP kuralları kapsamına girebilir

Hazine, NFT’lerin 2021 yılının ilk çeyreğinde 1,5 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaştığını söylüyor. Ayrıca, ödemeler ve yatırımlar için kullanılan NFT’lerin sanal varlıklar olarak tanımlanabileceği belirtildi. Bu nedenle, NFT’leri oluşturan veya işleyen şirketler, Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcısı (VASP) olarak kabul edilebilir ve Mali Eylem Görev Gücü (FATF) kuralları kapsamında düzenlemeye tabi olabilir. Dapper Labs, SuperRare, OpenSea ve sanat evleri gibi NFT platformlarının “sunulan NFT’lerin doğasına ve özelliklerine bağlı olarak” bu kurallara girebileceğin de bahsedildi. Hazine ayrıca, öncelikle koleksiyon olarak hizmet veren NFT’lerin “genellikle sanal varlıklar olarak kabul edilmediğini” kabul ediyor. FATF tarafından geçen Ekim ayında yayınlanan kılavuz, benzer şekilde, NFT’lerin ödemeler için kullanılmaları durumunda sanal varlıklar olarak kabul edilebileceğini, ancak aksi takdirde bu tanımın dışında kalacağını önerdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir