Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.521
% 0.98
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.521
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

ABD Hazine Bakanı Yellen, Joe Biden’ın kripto yürütme emriyle ilgili açıklama yaptı

ABD Başkanı Joe Biden’ın dün akşam saatlerinde yayımlanan ve ardından kaldırılan kripto para yürütme emri, kripto para politikasıyla ilgili kapsamlı ve ılımlı bir yaklaşıma işaret ediyor.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, bu hafta kripto para endüstrisinin en çok takip ettiği gelişmeyle ilgili bir açıklamada bulundu. Yellen, bu yaklaşımı, ülke, kullanıcılar ve şirketler için önemli faydalar sunan sağduyulu bir inovasyon olarak yorumladı. Diğer yandan Hazine Bakanı, yürütme emrinin yasa dışı finansmanla ilgili risklerin ele alınabileceği öngörülürken tüketici ve yatırımcıları koruyarak finansal sisteme ve ekonominin geneline yönelik tehditleri bertaraf edeceğine inanıyor.

ABD Hazine Bakanlığı, yapılan açıklamaya göre paranın ve ödeme sistemlerinin geleceği konusunda kurumlarla ortak hareket ederek bir rapor hazırlayacak. Hazine, ayrıca Finansal İstikrar Gözetim Konseyi’ni toplayarak kripto varlıkların potansiyel finansal istikrar risklerini ve olası alınabilecek önlemleri değerlendirecek. Bunun yanında kripto para piyasalarının küresel ölçeği dikkate alınarak sağlam standartlar ve adil bir alan oluşturmak adına uluslararası ortaklarla beraber çalışılacağı vurgusu da yapıldı.

Yellen, daha önce Bakanlığın sabit kripto varlıklarla ilgili kapsamlı bir çalışma yaptığını ve mevcut yürütme kararının Hazine Bakanlığı çabalarını tamamlayacağını dile getirdi.

Janet Yellen’ın kripto paralarla ilgili yürütme emrini tarihi olarak nitelendirirken sağduyulu inovasyon şeklinde yorumlamasıyla son gelişmeyi olumlu karşıladığı görüldü.

Kripto düzenlemelerine ağırlık verileceğine dair çıkan bu yeni gelişmeyle birlikte merkez bankası dijital para birimi çalışmalarının başlaması, kripto para birimlerinin enerji kullanımı konusuna değinilmesi de yürütme emrinin diğer maddeleri olarak biliniyor.

ABD’nin kripto paraları yasaklamak yerine tüketici ve işletmeleri koruma ağırlıklı olarak böyle bir karar alması, piyasa tarafından olumlu fiyatlandı. Kripto kararnamesinin dün akşam saatlerinde yayımlanıp geri çekilmesinin ardından piyasalarda hızlı bir yükseliş görüldü.

Bitcoin (BTC), 40.000 dolarlık psikolojik destek seviyesini hızlı geçerken 41.800 dolar bandına doğru yükseldi. Piyasa genelinde de önemli bir artış gözlemlenirken toplam piyasa değeri kısa bir sürede yüzde 5’in üzerinde artarak 1,82 trilyon dolara kadar yükseldi.

Sabah saatlerinde yükseliş eğilimi korunurken BTC/USD’nin 42.000 dolar sınırında hareket ettiği görülüyor.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir