Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.771
% 1.37
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.771
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

ABD Başkanı Biden, bu hafta kripto para düzenlemeleriyle ilk ciddi adımı atabilir

Coinmühendisi.com – ABD Başkanı Joe Biden’ın bu hafta kripto para birimleriyle ilgili bir kararnameye imza atması bekleniyor.

Kripto paralarla ilgili bu kararnamenin varlıkların nasıl alınıp satılacağını düzenlemeye yönelik atılacak olan ilk adıma işaret etmesi olası. Uzun zamandır üzerinde çalışıldığı bilinen kararnamenin acil şekilde yürürlüğe alınma talebinde Rusya’nın yaptırımları aşmak için kripto paraları kullanma olasılığına yönelik endişelerin etkili olduğu düşünülüyor.

Kripto paralarla ilgili yürütme kararının temelinde ABD Hazine Bakanlığı da dahil olmak üzere devlet kurumlarının kripto varlıklarla ilgili yasal işlemlerde nasıl hareket etmeleri gerektiği bulunduğu belirtiliyor. İlgili karar, düzenleme çerçevesini oluşturacak önemli bir adım olarak görülürken diğer yandan bir merkez bankası dijital para birimi konusunun da araştırılmasına yol açacak. Bu konuyla ilgili ise ABD Merkez Bankası, yılın ilk ayında kripto paraların riskleri ve avantajlarıyla ilgili bir çalışma yayımlamıştı.

İlk olarak Bloomberg tarafından servis edilen habere göre ABD’nin kripto paralarla ilgili yürütme emrinin ilerleyen yıllarda ABD ekonomisinin önemli bir bölümünü oluşturacağı yapılan tahminler arasında. Her ne kadar düzenleme faaliyetlerinin hızlı şekilde yürürlüğe alınma çabası, Rusya yaptırımlarıyla bağlantılı gibi gözükse de kripto para düzenleme çabası, ABD’de uzun zamandır üzerinde çalışan bir gündem maddesi.

Yürürlüğe alınacak kripto para kararnamesi, Rusya’ya uygulanan yaptırımların en etkili şekilde kullanılması için gündeme gelirken ülkenin önümüzdeki günlerde ek ihracat denetimleri ve yeni yaptırım kararları için harekete geçeceği söylentiler arasında. Diğer yandan ABD, daha önce yaptırım uyguladığı İran ve Venezuela gibi ülkelerin bu engelleri aşma yolunda aldığı aksiyonlardan da tecrübe edindiği ve bu sefer işi sıkı tutmak için hızlı hareket edebileceği düşünülüyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir