Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.693
% 1.18
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.693
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

AB Tutanaklarına Bu Altcoin’ler Girdi! “Yasak Gündemde”

Küresel haber kaynaklarına göre, İsveç finans yetkilileri ve Avrupa Komisyonu, çevre üzerindeki etkisi nedeniyle Bitcoin ve PoW kullanan altcoin projelerini yasaklamanın peşinde.

Bu altcoin projeleri yasaklanabilir

Karar, Avrupa Parlamentosu’ndaki milletvekillerinin, bazılarının Bitcoin yasağı olarak nitelendirdiği, enerjiye aç kripto madenciliği yöntemi üzerindeki kısıtlamaları geçirmeye yaklaşmasının ardından geldi. AB’nin bilgi edinme özgürlüğü yasaları kapsamında elde edilen kayıtlar, İsveç finans ve çevre düzenleyicilerinin Kasım ayında yaptığı bir toplantıda Avrupa Komisyonu’nun dijital politika kolundan temsilcilerle birlikte Bitcoin gibi altcoin projelerinin ticaretini yasaklamayı tartıştığını gösteriyor.

“Bitcoin PoS’a geçmeli”

Konferans sırasında kimliği belirsiz bir katılımcı, Ethereum gibi rakiplerin yaptığı gibi, Bitcoin’in daha çevre dostu olan PoS (hisse kanıtı) gibi bir seçeneğe geçmesi için teşvik edilmesi gerektiğini söylüyor. İsveç hükümeti, çevresel kaygılar nedeniyle gelecekte PoW kullanan altcoin projelerini yasaklamak istediklerini zaten belirtmişti. Farklı bir belgeye göre, görüşmeler Şubat ayında hala devam ediyordu ve Alman çevre bakanlığından temsilciler katıldı.

“Yalnızca Bitcoin fiyatını hedeflemek işe yarayabilir”

Görünüşe göre Avrupa Komisyonu tarafından önerilen yeni bir enerji verimliliği yönergesi ile ilk adım atılabilir. Ancak ekonomist Alex de Vries için Bitcoin madenciliğini durdurmak, kriptonun elektriğe olan açlığına karşı pek etkili bir önlem değil. De Vries, “cihaz verimliliğinin artırılması Bitcoin’in enerji tüketimini asla azaltmadı” diyor ve şunları ekliyor:

Bu sektörde makineyi geliştirebilirsiniz, ancak bu en iyi ihtimalle insanların bir yerine iki cihazı çalıştırmasını sağlar.

Bitcoin ve Ethereum dışında belgelerde geçen bir diğer altcoin projesi: Solana (SOL). Bununla birlikte, tartışma boyunca kullanılan bir takım garip ifadeler var ve katılımcıların Bitcoin kozmosundan çok uzakta oldukları anlaşılıyor. Toplantıda yapılan açıklamalardan bazıları şöyle:

Ethereum Proof of Stake’e geçebilirse, yasal olarak Bitcoin’in de aynısını yapmasını talep edebiliriz. Sonuç olarak, uzun ömürlü diğer kripto paraları koruyoruz. Bitcoin topluluğu hiçbir şekilde korunmamalı… Veri merkezlerini soğutmak için kullanılan yakıtlar yasaklandı. Bu tür endüstriyel tekniklerin yol açtığı çevresel zararlar, oluşturdukları tehlike nedeniyle yasaklanmalarına da neden oldu. Bitcoin’in Solana’da olmayan hangi özelliklere sahip olduğunu söyleyebilir misiniz? Kripto para birimlerinin PoW’a ihtiyaç duymadan çalışabileceğini gösterebilirsek, Bitcoin’in de çalışabileceğini göstereceğiz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir