Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$62.154
% 0.81
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.154
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

AB Kurumları, Kripto Dolandırıcılarını Hedef Aldı

Kripto

Avrupa birliği kurumları çeşitli ülkelerin emniyet güçleriyle işbirliği yaparak 2022 yılından itibaren çevrimiçi Kripto dolandırıcılığını araştırıyor.

Kripto sektörü dolandırıcılık şebekelerinin dikkatini çekmeye devam ederken dolandırıcılar odaklarını, kayıplarını telafi etmeye çalışan kripto yatırımcılarına çevirdi. Avrupa devlet kurumları tarafından Temmuz 2022’den itibaren, çeşitli ülkelerin emniyet güçleriyle birlikte yürütülen uluslararası bir operasyonda, çağrı merkezleri aracılığıyla faaliyet gösteren bir suç ağı ortaya çıktı.

Yürütülen soruşturma kapsamında ikisi Bulgaristan’da, ikisi Kıbrıs’ta, üçü Almanya’da ve 214’ü Sırbistan’da olmak üzere 261 kişi sorguya alındı.

AB’de 22 yerde yapılan aramalarda  30 kişi tutuklandı ve donanım cüzdanları, nakit para, araçlar, elektronik ekipman ve belgelere el konuldu.

Şebeke, Yüz Milyonlarca Avro Zarara Neden Oldu

Emniyet güçleri ile işbirliği halinde olan Europol ve Eurojust tarafından çevrimiçi yatırım dolandırıcılığını hedef alan soruşturmada dolandırıcılar,  başta Alman yatırımcılar olmak üzere 2,1 milyon doların üzerinde zarara yol açtı.

Europol’e göre, dolandırıcılar Almanya, İsviçre, Avustralya ve Kanada’dan olmak üzere mağdurları sahte kripto yatırım planlarına ve web sitelerine yatırım yapmaya ikna etti. Doğu Avrupa’daki dört çağrı merkezinde faaliyet gösteren dolandırıcılar, küçük yatırımlardan kazançlı kârlar teklif ederek potansiyel kurbanları tuzağa düşürdü ve bu da onları daha büyük yatırımlar yapmaya motive etti.

Europol, bildirilmeyen vakaların sayısı göz önüne alındığında, toplam zararın yüz milyonlarca avro olabileceğinden şüphelenmekte.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir