Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$63.453
% 3.49
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.453
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

AB Komisyon Üyesi, Kripto Yasasının Hızlı Bir Biçimde Geçmesi İçin Çağrıda Bulundu

AB Komisyon üyesi Mairead McGuinness, kripto yasasının hızlandırılması için çağrıda bulundu.

Avrupa Mali Hizmetler Komisyonu Üyesi Mairead McGuinness, AB milletvekillerinin hızlıca bir siyası uzlaşı sağlaması ve kripto varlık düzenleyici çerçevesinin geçişini hızlandırması gerektiğini söyledi.

McGuinness yaptığı konuşmada, kripto yasasının Rusya’ya karşı yaptırımların uygulanmasını da kolaylaştırabileceğini dile getirdi.

“Elbette kripto konusunda bir yasamız mevcut olaydı, tüm kripto varlık hizmet sağlayıcıları düzenlenmiş kuruluşlar olsaydı ve AB içinde etkin bir denetime tabi olsaydı yaptırımların uygulanması kolaylaşabilirdi”

McGuiness, Ukrayna’daki savaş, Terra’nın çöküşü ve Celsius’un para çekme işlemlerini askıya almasını, yasayı hızlandırmanın üç önemli sebebi olarak gösterdi.

“İstediğim şey MiCA kurallarının tüketicinin korunması, piyasa bütünlüğü ve finansal istikrar konusundaki endişeleri gidermek için doğru araç olmasıdır. Son gelişmeler düşünüldüğünde bu son derece acil bir şey”

MiCA çerçevesi, AB düzeyinde dijital varlık alanını düzenlemeyi, kripto varlık hizmet sağlayıcıları ve 27 üye ülkenin tümü için geçerli olacak kripto para birimi ihraççıları için lisanslama gereklilikleri belirlemeyi amaçlıyor. İlk olarak 2020’de tanıtılan çerçeve, hala çeşitli tartışmalara neden oluyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir