Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.486
% 0.29
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.486
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Aave, Ethereum likidite havuzundaki varlıkları donduruyor

Merkezsiz finans (DeFi) protokolü Aave, riskleri minimuma indirmeyi amaçlayan token sahiplerinin oluşturduğu topluluk tarafından yapılan oylama sonrasında Ethereum likidite havuzundaki varlıkların ödünç alınmasını ve ödünç verilmesini donduruyor.

Ethereum likidite havuzu, Aave bünyesinde, protokolde bulunan altı zincirde kilitli durumdaki 5,6 milyar dolarlık likiditeye sahip olan en büyük havuz durumunda. Oylamayla birlikte, Curve (CRV), 1inch (1INCH), Yearn Finance (YFI) ve birkaç stabilcoin de dahil olmak üzere 17 varlık üzerinde alım satım sonlandırılmış olacak.

DeFi altyapı şirketi Gauntlet Network tarafından sunulan teklif, Aave’nin borç riskinden kaçınmaya çalışıyor. Aave, kullanıcılara, varlıklarını bir üst düzey ağa taşımalarına yönelik bir seçenecek sunacak ve protokolün v2 sürümünden v3 sürümüne geçmesine yardımcı olacak.

Gauntlet Başkan Yardımcısı Nick Cannon, CoinDesk’e yaptığı açıklamada, teklifin Curve token’ıyla ilgili iflas sorunlarından kaynaklandığını açıkladı.

Uniswap ve Chainlink de borçlanmayı durdurabilmek için iki yeni ek teklifi kabul etti. Cannon, Ethereum likidite havuzunun bir parçası durumundaki bu tokenlerin, varlıkları emniyetli bir şekilde saklama çabasına “sağlam tokenlerin” eklenmesini sağlamak için dahil edildiğini belirtti.

Protokol, 2021 yılında, v3 ağında daha fazla varlık dağıtmada yavaş ve tedbirli davranıyordu. Aave’nin kurucusu Stani Kulechov, Ocak ayında protokolün v3 yükseltmesini Ethereum’u da kapsayacak şekilde yedi zincirde dağıtacaklarını açıkladı.

Aave topluluğu, Pazartesi günü kullanıcıların Ethereum likidite havuzundaki 26 varlığı v3 ağına taşımasına izin vermek için zincir dışı bir anket üzerinden oy kullandı.

Aave’nin yükseltilmiş durumdaki sürümleri, katman 1 ağları Avalanche, Fantom ve Harmony ile Ethereum tabanlı katman 2 ağları Arbitrum, Polygon ve Optimism üzerinde çalışıyor.

Bu makale ilk olarak CoinDesk Türkiye üzerinde yayımlanmıştır

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir