Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.777
% 2.39
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.777
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

9 Mayıs’a Dikkat: Bu Altcoin’e Kurumsal Para Akacak!

Panama merkezli bir kripto para türev platformu olan Deribit, yakın zamanda attığı bir tweet’te popüler altcoin Solana’nın (SOL) platforma ekleneceğini duyurdu. Böylece Avrupa’da SOL’a dayalı ilk opsiyonlar, 9 Mayıs’ta kullanıcıların karşısına çıkacak. İşte detaylar…

Deribit, popüler altcoin Solana’yı ekliyor

SOL ile ilk Avrupa opsiyonları 9 Mayıs’ta kripto para türev ticareti platformu olan Deribit’te yayınlanacak. Platform günlük, haftalık ve aylık opsiyonlar sunacak. Öte yandan, duyuruya göre Solana vadeli işlemleri bu Cuma günü başlayacak.  Birçoğuna göre, SOL’a yönelik opsiyonların piyasaya sürülmesi, kurumsal ilgiyi vurguluyor. Yazım sırasında SOL, yüzde 0.1’lik bir düşüş ile 99.97 dolardan el değiştiriyor.

Kurumsal traderlar, Deribit’in müşteri tabanının yaklaşık yüzde 80’ini oluşturuyor.  Bundan önce platform, yalnızca en yüksek likidite seviyesine sahip ve piyasa değerine göre en büyük iki kripto para birimi olan Bitcoin ve Ethereum’da opsiyon hizmeti sunuyordu.  Deribit, kripto para birimi opsiyon ticareti açısından baskın borsa olmaya devam ediyor.  

Deribit, opsiyon ticaretinde lider

CoinGlass tarafından sağlanan verilere göre, Bitcoin opsiyonlarındaki açık pozisyonun yüzde 91’ini Deribit’teki yatırımcılar oluşturuyor. Chicago merkezli ünlü CME Group’un opsiyon hizmeti, Deribit’in hemen ardından gelerek, kabaca yüzde 4 ile ikinci sırada yer alıyor. Deribit aslen 2016 yılında Hollanda’da kuruldu, ancak şimdi merkezi Panama’da. İlk Bitcoin opsiyon ticaret platformlarından biriydi ve o zamandan beri hacim ve açık pozisyonlar açısından en büyük Bitcoin opsiyon borsası haline geldi.

Özel bir Bitcoin türev ticaret platformu oluşturmasına rağmen, Deribit, kullanıcıların borsanın tüm türev sözleşmelerini hem BTC hem de ETH için takas etmelerine izin vermek için 2019’da Ethereum’a da destek ekledi. Yalnızca kriptoları destekleyen ticaret platformu, ultra düşük gecikmeli fiyatlandırma ve ticaret sunarak kullanıcıların karmaşık türev ticaret stratejileri yürütmesine olanak tanır. Kullanıcılar, BTC ve ETH üzerinde vadeli işlem sözleşmeleri, perpetual swap’ler ve opsiyon ticareti yapabilir ve piyasadaki en derin kripto para birimi türevleri likiditesinden faydalanabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir