Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.297
% 1.17
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.297
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

80.000 Bitcoin, Binance ve Bu Borsaya Gitti! Ne Olacak?

Geçtiğimiz günlerde, Terra ekosisteminin arkasındaki Luna Foundation Guard’ın tuttuğu düşünülen yaklaşık 80.000 Bitcoin (BTC) için yeni gelişmeler ortaya çıktı. Takip edilen son işlemlere göre Binance ve Gemini’a 80.000 BTC’nin gönderildiği iddia ediliyor. İşte detaylar…

Terra’nın BTC rezervleri nerede?

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Terra (LUNA) ekosistemi şu anda 80.000 BTC’ye sahip. Bu nedenle, yukarıda bahsedilen 80.000 BTC’lik tutarın, ekosistemin arkasındaki hazine kuruluşu Luna Foundation Guard’a atfedildiği belirtiliyor. Bununla birlikte, şu anda Gemini borsasına ve Binance’e 80.000 BTC’nin gönderildiği yaygın olarak ileri sürülüyor. Peki, bu durum ne anlama geliyor?

Terra (LUNA) vakfının Gemini ve Binance’e 2 milyar doların üzerinde Bitcoin gönderdiği iddia ediliyor. Bilindiği üzere LUNA ve stablecoin UST’nin fiyatı düştükçe, ekosisteme ait yaklaşık 80.000 Bitcoin’in nerede olduğu hakkında sorular ortaya çıkmaya başladı. Binance CEO’su, Changpeng Zhao (CZ), zorlu Blockchain hakkında kişisel fikrini verirken Terra’nın Bitcoin rezervlerinin nereye gittiği sorulduğunda soruyu ilk olarak Twitter’da gündeme getirdi.

Ünlü borsalara Bitcoin (BTC) gönderiliyor

Buna göre, Twitter’daki kripto topluluğunun aktif bir üyesi olan Luke Martin, LFG’nin iki hedefe fon aktardığını söyledi. Bildirildiğine göre Martin, Elliptic’in veri analizine dayanarak, ilk başta 52.000 BTC’nin Gemini’a, 28.000 BTC’nin de Binance’e gönderildiğini doğruladı. CryptoQuant’a göre, 9 Mayıs’ta Gemini’a 37.000 BTC gönderildi. Bu 37.000 BTC, ekosistemi çöküşten kurtarmak için fonlarla piyasa yapıcılara ödünç verildi. Yazım zamanı itibariyle Terra, Bitcoin’lerinin nerede tutulduğu hakkında herhangi bir bilgi yayınlamadı, ancak Terra’nın CEO’su Do Kwon, ekosistemin Bitcoin hareketinin yakında geleceğini ve kamuoyuna açıklanacağını daha önce belirtmişti.

Bilindiği üzere, fiyatların 5 Mayıs’ta 85 dolardan 12 Mayıs’ta yaklaşık 0 dolara düşmesiyle Terra (LUNA) ekosisteminin sarsılması sadece yedi gün sürdü. Piyasa yavaş yavaş ne olduğu konusunda netlik kazanırken, LUNA’nın ticaret hacmi dik bir toparlanma gördü. İşlem hacmi, hafta sonu yüzde 200’ün üzerinde olarak ölçüldü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir