Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.421
% 0.39
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.421
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

8 Yıl Önce Yaptığı 3 Bin Dolarlık Bitcoin Yatırımı 320 Bin Dolar Oldu

İsrailli 69 yaşında emekli Esther Freeman, 8 yıl önce 3 bin dolar değerinde Bitcoin yatırımı yaptı. Freeman’ın parası seneler sonra 324 bin dolar oldu. Bununla birlikte, ülkenin en büyük bankalarından biri olan Hapoalim Bank, kârları ilk yatırım kaynağı olarak kabul etmeyi reddetti ve yasa dışı finansal operasyonlarla bir bağlantısı olabileceğini savundu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

69 yaşında emekli bir İsrail vatandaşı olan Esther Freeman, 2013 yılında yaklaşık 3.240 dolar yatırım yaparak kripto para piyasasına girmeye karar verdi. 69 yaşına rağmen ruh olarak genç olduğunu ve genç akrabalarının kararını etkilediğini söyleyerek şu ifadelere yer verdi;

“Oğlumu ve yeğenlerimi dinleyerek bir girişimde bulunmaya karar verdim. Konuyla ilgili hiçbir bilgisi olmayan, sıradan bir vatandaş olarak 10.000 NIS’nin neredeyse 1 milyon NIS olacağını hiç düşünmemiştim.”

Freeman, Bankaya Dava Açtı

Freeman’ın, yatırımı yıllar içerisinde 100 katına çıktı. Hapoalim Bank, aktarılan tutarı nakit olarak yatırmayı reddetti. Banka, fonların kaynağının kara para aklama veya terör finansmanı ile ilgili olabileceğini açıkladı.

Freeman, bankaya karşı bir dava açtı, yıllardır bankanın sadık bir müşterisi olduğunu ve çocuklarına yardım edebilmek için paraya ihtiyacı olduğunu söyleyerek şunları aktardı;

“Banka davranışlarımı biliyor. Başka hiçbir yerde param yok, sadece Hapoalim Bank’da param var. Sermayeyi aklamadığımı veya banka dışında iş yapmadığımı biliyorlar. Emekliyim. Dört çocuğumun da banka hesabı var. Çocuklarımdan birinin bir daire satın almasına yardım etmek için bu paraya ihtiyacım var.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir