Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.582
% 1.34
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

8 Ayı Piyasası Gören İsim, Bu Altcoin’de Dev Pozisyon Aldı!

Anthony Scaramucci, “henüz tam anlamıyla yok edici bir panik içinde değiliz,” diyor. Borsanın ne kadar düşebileceğini tahmin ediyor ve yatırımcıların hisse senetleri ve kriptoda ne yapmaları gerektiğini paylaşıyor. Ayrıca, 8 ayı piyasasından sağ çıkan Scaramucci, dev pozisyon aldığı altcoin projesini açıklıyor.

“Ayı her beş yılda bir şehre gelir, borsa dibe vurur”

Gerçek dünyada boğalar ve ayılar farklı ortamlarda yaşar. Ama borsada yer değiştirirler. Ayı her beş yılda bir şehre gelir, borsa dibe vurur ve köylüler veya bu durumda yatırımcılar tepelere koşar. Yatırım firması SkyBridge Capital’in kurucusu Anthony Scaramucci, sekiz ayı piyasası yaşadığını söylüyor ve bir düşüş bekliyor.

Değişkenler bir düzeltme için uygun görünüyor. Enflasyonun %8’in üzerinde olduğunu, faiz oranlarının yükseldiğini ve en büyük şirketlerin özellikle perakende sektöründe kazançlarının eksik olduğunu kaydediyor. Scaramucci’ya göre, bu sefer farklı olabilecek şey, Federal Rezerv’den bir rahatlama görmeyeceğiz.

Scaramucci, faiz oranlarındaki artışların tüketimde bir yavaşlama olana veya bir şeyler bozulana kadar devam edeceğine inanıyor ve bu durum, Lehman Brothers’ın 2008’de İflas başvurusunda bulunduğunda olduğu gibi, Fed’in ‘yeter’ demesine neden oluyor. Bu andan mükemmel bir olumsuzluk fırtınası olarak bahsediyor. Bir resesyona girersek, tarihsel eğilimlere göre yaklaşık 12 ile 16 ay süreceğini söylüyor. Borsaya gelince, dibin nerede olduğundan tam olarak emin değil.

“Ayı piyasasında bu hisseler ve kripto paraları fırsat”

Bu arada soru şu, sen ne yapıyorsun? Scaramucci, “İnsanlar birazdan söyleyeceğim şeyden hoşlanmayacak, diyor ve tüyoyu veriyor: ‘Hiçbir şey yapma!’ Bunun yerine, yatırımcıların aylık bazda geniş bir hisse senedi yelpazesine dolar maliyeti ortalaması vermesi gerektiğini söylüyor. İronilerin ironisi, daha az hisseye daha fazla hisse aldığınız için ayı piyasasında para kazanmanızdır, diye ekliyor. Scaramucci, bu hisseleri ve kripto paraları fırsat olarak görüyor:

Şu anda, dört önde gelen ABD teknoloji şirketi Meta (FB), Amazon (AMZN), Netflix (NFLX) ve Alphabet’e (GOOG) atıfta bulunan FANG Hisse Senetleri en az %20 değer kaybetti. Eğer mideniz varsa, içeri girmek için harika bir fırsat. Teknolojiyi seviyorum. Açıkçası kripto paraları seviyorum. Bu bölgeleri hemen şimdi satın almak istiyorum çünkü bence çok ucuzlar.

Önemli ölçüde düşen bir başka hisse senedi de Coinbase (COIN). Scaramucci’ya göre, yaklaşık 64 dolarlık bir hisse fiyatıyla, bilançodaki nakit ve kazançları göz önüne alındığında, gülünç derecede ucuz. Scaramucci, bu hisse senedinde makul büyüklükte bir pozisyonu olduğunu söylüyor. Coinbase, Kasım ayı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 343 dolardan yaklaşık %80 düştü. Kripto borsası, genel kripto piyasasıyla zirve yaptı ve onunla birlikte geri çekildi. Salı günü COIN, 66 dolar civarında işlem görüyor.

“Altcoin satın alırken kaliteli varlıklara bağlı kalın”

Kripto satın alırken, zaten dik bir düzeltmeye sahip olan Bitcoin gibi kaliteli varlıklara bağlı kalın, diyor. Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere Bitcoin’in fiyatı da 2021 Kasım’ında zirve yaptı ve bugüne kadar yaklaşık %57 oranında düşmeden önce kısa bir süre 70.000 dolara ulaştı. Bugün itibariyle, 30.000 doların biraz altında işlem görüyordu.

Analistlere göre tarihsel olarak, Bitcoin yaklaşık %82 ila %85 arasında daha da derine inme eğiliminde. Aralık 2017’de kripto, 3.200 dolara düşmeden önce 20.000 dolara dokundu. Scaramucci, Bitcoin’in ne kadar düşebileceği sorulduğunda, piyasalarda olamayacağını düşündüğünüz her şey olabilir, diyor. Hisse senedi piyasalarından örnekler veren Scaramucci, aynı şeyin Blockchain teknolojisi için de geçerli olduğunu kaydediyor ve şu tavsiyelerde bulunuyor:

Eğer bunun finansal inovasyonun geleceği olduğuna ve bunun işlem yapmak için kullanılacağına inanıyorsanız, o zaman Bitcoin ve lider altcoin Ethereum gibi varlıklara sahip olmalısınız. Buna inanmıyorsanız, ona sahip olmamalısınız.

“Ama bence olacak”, diyen Scaramucci, bunun geleceğe sismik bir sıçrama olduğunu belirtiyor. Scaramucci, “Bence bu, dünya çapında internetten bu yana bulduğumuz en büyük yenilik ve dünya çapında net’in oluşturulduğu günlerde, Bill Gates de dahil olmak üzere birçok insan bunun bir moda olduğunu söyledi,” açıklamasını yapıyor.

Scaramucci’nin dev pozisyon aldığı altcoin: Algorand (ALGO)

Büyük bir pozisyon aldığı altcoin, bir Katman-1 projesi olan Algorand (ALGO). Scaramucci, altcoin projesinin kurucusundan, teknolojisinden ve onun üzerine inşa edilen topluluktan etkilendiğini söylüyor.

Genel olarak, yatırımcıların bu sektörle birlikte gelen oynaklığa dayanabilmesi gerektiğini kaydeden Scaramucci için endişe verici bir nokta, kriptoda piyasa likiditesinin olmaması. Scaramucci, küçük bir miktar sermayenin tüm piyasayı batırabileceğini belirtiyor ve görüşünü şu şekilde açıklıyor:

Bu, Terra’nın ekosisteminin çökmesiyle görüldü. Luna Foundation Guard’ın (LFG) rezervlerinden sadece bir Bitcoin satışı, BTC’nin fiyatını %25 oranında düşürmeye neden oldu. Satış, ağın stablecoini olan TerraUSD’yi (UST) dengelemek için bir girişimdi, ancak genel piyasa üzerinde bir dalgalanma etkisi yarattı. Bu yüzden kripto piyasasında çok fazla oynaklık var.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir