Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.044
% 1.03
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.044
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

7 Analist Duyurdu: Bitcoin Şimdi Bu Seviyelere Gidiyor!

Dünyanın en büyük kripto para biriminin tüm 2022 kayıplarını silmesi ve dar ticaret aralığından çıkmasıyla birlikte, ilk çeyreğin son ayı sona ererken Bitcoin (BTC) geri dönüyor. Analistler şimdi bir sonraki seviyeler olarak nelerin görülebileceğine bakıyorlar. İşte 7 analistin BTC’ye dair yorumları…

Bitcoin yükseliyor: Analistler neler bekliyor?

Bir hafta sonu rallisinin ardından Bitcoin, 47.602 dolardan işlem gördü. Bu, 2022’nin başından beri önemli kayıplar kaydeden kripto para birimi için büyük bir değişim. Diğer altcoin’ler de göze çarpacak şekilde yükseldi. BuyUcoin CEO’su Shivam Thakra, daha fazla yatırımcının yığılmasıyla genel kripto piyasası değeri Pazartesi günü 2.24 trilyon dolara yükseldiğine dikkat çekti ve aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Kripto ticaret hacmi yaklaşık yüzde 49 arttı. Bu, kripto piyasasının toparlanması için iyi bir işaret ve kripto ekonomisine kayda değer miktarda fon girişi olduğunu gösteriyor. Kripto etrafında, özellikle İngiltere’nin kripto getirme yönünde bazı somut olumlu gelişmelere tanık olduk. Özellikle Blockchain tabanlı stablecoin ve diğer bazı ülkeler için kripto düzenlemelerini hızlı bir şekilde takip etme düzenlemesi gibi gelişmeler.

Janet Yellen’ın olumlu yorumlarının da BTC’yi yükselttiği düşünülüyor

Kripto rallisi ayrıca ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’ın olumlu yorumlarını takip ediyor. Yellen Cuma günü CNBC’ye verdiği demeçte, “Kripto açıkça büyük bir hızla büyüdü ve şu anda işlemlerde değil, birçok Amerikalının yatırım kararlarında önemli bir rol oynuyor. Kriptoda faydalar var ve ödeme sistemindeki yeniliğin sağlıklı bir şey olabileceğini biliyoruz,” ifadelerini kullandı.

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Bloomberg, sosyal medyada, son faaliyet patlamasının, tokenını 10 milyar dolardan fazla Bitcoin rezerviyle desteklemeyi planlayan Luna Foundation Guard’dan gelen balina alımları tarafından tetiklendiğine dair bazı raporlar bildirdi. Bunun da ötesinde, piyasalar Rusya’nın petrol ve gaz ihracatı için Bitcoin’i kabul etmeyi düşünebileceği haberlerini sindiriyordu.

Geçen hafta, Rusya’nın Duma Enerji Komitesi başkanı, ülkenin “dost” ülkelerle ödeme seçenekleri söz konusu olduğunda daha esnek olacağını söyledi. Pavel Zavalny Perşembe günü düzenlediği basın toplantısında, “Uzun süredir Çin’e ruble ve yuan için ulusal para birimlerinde anlaşmalara geçmeyi teklif ediyoruz… Türkiye ile lira ve ruble olacak. Bitcoin ticareti de yapabilirsiniz,” ifadelerini kullandı.

Bitcoin için sıradaki seviyeler

GlobalBlock analisti Marcus Sotiriou, Bitcoin 46.000 dolar seviyesini elinde tutarsa, 52.000 dolara doğru bir hareketin olacağını söyledi. Analist, “52.000 dolar bir sonraki kilit direnç. Bitcoin aylardır ilk kez Pazar gününü kısa vadeli sahip maliyet tabanının (46.000 dolar) üzerinde kapandı.” dedi ve aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Kısa vadede tüm makro rüzgarların fiyatlandırılmasıyla birlikte, uzun zamandır beklenen bir rahatlama görüyoruz. Kripto Korku ve Açgözlülük endeksi, Açgözlülük olarak sınıflandırılan 60’a ulaştı – bu seviyeye en son ulaştığında, Bitcoin 60.000 dolar civarındaydı.

Bespoke Investment Group’tan bir rapor, Bitcoin’in mevcut ticaret aralığının “aşırı alım” bölgesinde olduğunu, ancak bunun kripto para birimi için iyi bir şey olabileceğini kaydetti. Raporda, “Geçmişinde (son beş yılda) benzer şekilde aşırı satın alındığında, bir ila 12 ay arasında ortalama önemli kazançlar elde etti. Bu normalde tipik hisse senedi veya ETF için gördüğünüz şey değil, ancak Bitcoin yıllar içinde çoğunlukla daha yüksek işlem gördüğü ve arkasında gerçekten çok fazla momentum ticareti olduğu için, aşırı alım seviyeleri henüz bu alan için bir destek gibi olmadı,” ifadelerini kullandı.

Mike McGlone: Bitcoin, borsadan daha iyi performans gösteriyor

Risk duyarlılığı arttıkça, Bloomberg Intelligence Bitcoin’in borsadan daha iyi performans göstereceğini ve bunun da kriptonun ABD hisse senetlerine olan bağımlılığını potansiyel olarak kıracağını tahmin ediyor. Bloomberg Intelligence kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, “Bitcoin 2022’de farklı bir güç gösterdi ve 28 Mart’ta 50 haftalık hareketli ortalamasının kilit direncini kırıyor olabilir” dedi.

Bununla birlikte, analiste göre Mayıs ve Haziran aylarında yapılacak olan toplantılarında faiz oranlarını 50 baz puan artırabileceğinin sinyalini veren daha agresif bir FED, tüm risk altındaki yatırımlar üzerinde ağırlık oluşturuyor. McGlone, “Federal Rezerv yükselen varlık fiyatlarına uyandığı her gün, ilgili enflasyon konusunda daha fazla endişe duyuyor ve bu konuda bir şeyler yapmaya meyilli oluyor,” ifadelerini kullandı.

Grayscale CEO’su da yükselişe dair yorum yaptı

Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein da yaptığı bir açıklamada psikolojik 45.000 dolar seviyesinin geride kaldığını belirterek Luna Vakfı’nın BTC satın alımının da fiyatı desteklemiş olabileceğini aktardı. Öte yandan Fairlead Strategies kurucusu Katie Stockton, rallinin kalıcı olacağına inanıyor. Stockton, 51.000 doları sıradaki direnç seviyesi olarak adlandırırken DailyFX analisti Nicholas Cawley, direnç olarak 52.000-53.000 dolar aralığına işaret etti.  Cawley, bu bölgenin önümüzdeki 2-3 ay içerisinde test edilebileceğini aktarıyor.

Son olarak Miller Tabak+Co’nun stratejisti Matt Maley, BTC’nin 200 günlük hareketli ortalaması olan 48.270 doların kısa vadeli direnç seviyesi olabileceğini düşündüğünü söyledi. Ayrıca 50.000 doların kritik bir şekilde önem taşıdığını belirtirken Aralık ayındaki zirve seviyesi olan 51.000 dolara dikkat çekti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir