Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.618
% 1.97
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.618
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

6 Finans Uzmanı: Paranızı Bu Altcoin’lere Park Edin!

Bitcoin ve altcoin projeleri gibi hareketli yatırımlar için 2021 sağlam bir kazanç yılıydı. Bu yıl Wall Street firmaları kolay kazanımların elde edilmesinin daha zor olmasını bekliyor. Altı uzman, maksimum getiri için şimdi 10.000 doları nereye yatıracaklarını açıklıyor. Biz de coinmuhendisi.com olarak okuyucularımız için derledik.

Uzmanların yatırım tercihleri ve altcoin seçimleri

Crossmark Global Investments’ın baş yatırım sorumlusu Bob Doll

Bob Doll, 10.000 doları paraya çevirmek için en çekici seçenekler arasında olacağını düşündüğü dört hisse senedi sıralıyor. Uzman, yükselen oranlı bir ortamda finansal hisse senetlerinin iyi konumlanmasıyla Bank of America’yı (BAC) sevdiğini söyledi. Daha sonra Bob Doll, ev geliştirme perakendecisi Lowe’s’i (LOW) görece düşük değerlemesi nedeniyle beğendiğini belirtiyor. Son olarak, iki petrol rafinerisine işaret etti: Phillips 66 (PSX) ve Marathon (MPC).

Grit Capital’in CEO’su Genevieve Roch-Decter

Genevieve Roch-Decter, portföyünün %80’ini büyük sermayeli hisse senetlerine ve %20’sini küçük sermayeli hisse senetleri ve kripto para birimleri gibi piyasanın ‘yüksek riskli’ alanlarına yatırmanın akıllıca bir strateji olduğunu söylüyor.

Uzmana göre Bitcoin (BTC) ve lider altcoin Ethereum’daki (ETH) geri çekilmeler satın alınmalı ve yatırımcılar, özellikle merkezi olmayan finansla (DeFi) bağlantılı ve aynı zamanda Axie Infinity gibi play-to-earn coin’leri araştırmaya başlamalılar. Ayrıca uzman, metaverse’in bir gün 1 trilyon dolarlık bir piyasa olacağına inandığını söylüyor.

Titan’ın Baş Yatırım Sorumlusu ve Eş CEO’su Clay Gardner

Daha uzun vadeli bir ufukta, Clay Gardner en çok FAANG hisselerini sevdiğini söylüyor: Meta (FB), Apple (AAPL), Amazon (AMZN), Netflix (NFLX), Microsoft (MFST) ve Alfabe (GOOG)). Cazip değerlemeleri olduğunu ve artan faiz oranlarının performanslarına zarar vermediğini belirtiyor:

Teknoloji şirketleri olmalarına rağmen, diğer büyüme şirketleri gibi ticaret yapmıyorlar. Bize göre son derece makul fiyatlara sahipler ve açıkçası, ölçek ve iş modeline göre dünyanın en ucuz şirketlerinden bazıları.

Clay Gardner, kripto alanını uzun vadede (üç ile beş yıl) bir portföyün daha küçük bir parçası olarak, özellikle de Bitcoin dışındaki katman-1 Blockchain olarak beğendiğini ekliyor. Bunlara lider altcoin Ethereum (ETH), Solana (SOL), Avalanche (AVAX) ve Terra (LUNA) dahil. Uzman şu değerlendirmeyi yapıyor:

Bitcoin’i tamamen atlayan ve doğrudan diğer katman-1 protokollerine atlayan birçok kurum görüyoruz. Örneğin, Ethereum, baktığımız hemen hemen tüm metriklerde (kullanıcı sayısı, gerçekleşen işlem hacimleri, oluşturulan ücretler) Bitcoin’den daha iyi performans gösteriyor.

Lyn Alden Yatırım Stratejisi’nin kurucusu Lyn Alden

Lyn Alden, izlediği bir dizi temel ekonomik göstergenin bir riskten kaçış senaryosu gösterdiğini ve Federal Rezerv’in daha sıkı para politikasının bu yıl piyasada ciddi hıçkırıklara neden olabileceğini söylüyor. Bu hızla değişen ortamda, yatırımcılar savunmaya geçmek isteyebilirler. Lyn Alden, bunu CVS Health (CVS) ve Cigna (CI) gibi sigorta şirketleri ve Bristol Myers Squibb (BMY) ve Amgen (AMGN) gibi ilaç devleri de dahil olmak üzere çeşitlendirilmiş sağlık hisseleri satın alarak yaptığını belirtiyor.

Uzmanın görüşüne göre, enerji boru hatları da farklı bir nedenle öne çıkıyor. Lyn Alden, yüksek enflasyon ortamında, getiriye aç yatırımcıların, sabit gelir için favorilerinden ikisi olan Enbridge (ENB) ve Enterprise Product Partners (EPD) gibi şirketleri düşünebileceğini söylüyor. Lyn Alden, savunmaya yönelik ABD hisse senetleri ve yüksek getirilerin yanı sıra, geniş bir gelişen piyasa borsa yatırım fonu aracılığıyla ‘dış pazarlara küçük bir tahsise sahip olmanın’ mantıklı olduğunu ifade ediyor.

Ticaret dalgalı olsa da kripto para birimleri de güçlü bir yıl için ayarlanabilir. Lyn Alden, birçok kriptonun yüksek riskli menkul kıymetler olarak hareket ettiği göz önüne alındığında, alanın “çok fazla düzenleyici ve teknik riske sahip olduğunu” belirtiyor. Bir istisna, Lyn Alden’in Nisan 2020’den bu yana yükseliş eğiliminde olduğunu söylediği Bitcoin. Uzman,

Lider kripto aynı zamanda uzun bir geçmişe sahip, en merkezi olmayan ve ‘teknik riske karşı en sert olanı. En netliğe sahip olduğumuz Bitcoin. Güvenlik tanımını karşılamıyor. Bu nedenle, bir meta, bir mülk. Bitcoin’i satın alınabilecek kurum düzeyinde tek kripto olarak görüyorum. Sıfır tahsis, artık Bitcoin için doğru tahsis değildir. En az %1,2 veya %3 çoğu insan için anlamlı.

ETF Store Başkanı Nate Geraci

Nate Geraci, “Paranızı daha fazla çeşitlendirmenize olanak tanıyan bir seçenek arıyorsanız, borsada işlem gören bir fon düşünebilirsiniz” diyor. Uzman, yatırımcıların düşünmesi için iki seçenek paylaşıyor. Birincisi, Vanguard Total World Stock ETF (VT). Fon, ABD de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki hisse senetlerinden faydalanma imkanı sunuyor.

Nate Geraci, daha fazla risk almak ve kriptoda bir toparlanma için bahis yapmak isteyen yatırımcılar için Global X Blockchain ve Bitcoin Strategy ETF’yi (BITS) işaret ediyor. Fon ağırlıklı olarak yarı Bitcoin vadeli işlemleri ve yarı Blockchain ile ilgili hisse senetlerinden oluşuyor. Uzmana göre, bu yaklaşımın yararı, bir performans düşüşü yaratabilecek Bitcoin vadeli işlemleriyle ilgili bazı endişeleri hafifletmesi.

Rangeley Capital’de portföy yöneticisi Andrew Walker

Andrew Walker’ın görüşüne göre, ev-geniş bant endüstrisine bağlı hisse senetleri çoğunlukla çok ucuz. Uzman, Charter (CHTR) ve Altice’in (ATUS) en iyi seçimleri arasında olduğunu ancak favori oyununun Frontier Communications (FYBR) olduğunu söylüyor

“Bu işletmeler sürekli olarak yanlış anlaşılıyor ve sürekli olarak biraz değersizleştiriliyor” diyen uzman, Charter’ın ‘çok temiz bir bilançosu’ ve ‘çok düşük maliyetli borcu’ olduğunu belirtiyor. Ayrıca Andrew Walker, varlıklarının değerinin düşük olduğunu ekliyor, bu yüzden hisseleri geri alacağını tahmin ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir