Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.428
% 0.42
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.428
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

6 Büyük Analist, Altın ve Bitcoin’de O Rakamları Bekliyor!

Güçlü gelen ABD TÜFE’den sonra Fed’in agresif bir şekilde faiz artışı yapma ihtimali kuvvetlendi. Bu ortama altın, beş haftanın en yüksek seviyesinden düştü. Bitcoin analistleri ise, önemli trend çizgisi belirirken bu BTC fiyat seviyelerini izliyor.

Bitcoin gerçekleşen fiyata tutunuyor

Konsensüs Bitcoin (BTC) için 22.400 doların olası dip bölgenin başlangıcını işaret ettiğini söylüyor. Ancak aşağı yönlü hedeflerin teknik olarak 11.000 dolara kadar uzandığını kaydediyor. coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere BTC, 13 Haziran 2020 Aralık ortasından bu yana en düşük seviyesinde işlem görüyor. Bununla birlikte dip herhangi bir yerde olabilir.

BTC’de hafta sonu satışları yoğunlaştı. TradingView verilerine göre BTC, Mart 2020’den bu yana ilk kez gerçekleşen fiyatının altına düştü. 23.400 dolar civarında gerçekleşen fiyat, daha düşük zaman dilimlerinde şimdiye kadar ilk sağlam destek görevi görüyor.

Bitcoin gerçekleşen fiyatı ve BTC grafiği / Kaynak: Glassnode

Potansiyel dip olarak vurgulananlar da dahil olmak üzere önceki seviyeler tutunamadı. Celcius sonrası, enflasyon ve Fed’de gelecek eylemleri sayesinde duyarlılık daha fazla satış tarafı baskısını desteklemeye devam ediyor.

Bu arada BTC’nin nihai bir makro zemine nereye oturabileceği şimdi hararetli bir tartışma konusu. Traderlar ve analistler, önemli bir düşüş için ilk çağrı noktasının 200 haftalık basit hareketli ortalama (200 SMA) olduğu konusunda hemfikir.

13 Haziran itibariyle 22.370 dolar olan 200 SMA, Bitcoin’in ömrü boyunca kilit destek görevi gördü. Ayrıca bunun altında sadece kısa fitiller nesiller boyu spot fiyat diplerini işaret ediyor. 200 SMA, kendi yükseliş trendini hiçbir zaman kırmadı. Bu nedenle umut, ona ulaşmanın boğalara bir dinlenme süresi vermesi.

200 SMA ile BTC 1 haftalık mum grafiği (Bitstamp) / Kaynak: TradingView

“Fiyatın o kadar düşeceğini düşünmüyorum”

Anaslist Josh Rager, “İnsanlar orada satın almak istiyor, o bölgede muhtemelen daha fazla sıçrayacak” diyor. 200 SMA’daki sıçramayı, ilginin kapsamı sayesinde ‘kendini gerçekleştiren bir kehanet’ olarak tanımlıyor. BTC’nin bu sefer güneye doğru devam etmeyeceğine dair bir garanti olduğu konusunda uyarıyor. Bu, Bitcoin’in ATH seviyesinin %84’e kadar altına düştüğünü gösteren tarihsel emsal sayesinde oldu. 69.000 dolarda, böyle bir dip bu nedenle sadece 11.000 dolardı. Analist, şu şekilde devam ediyor:

Bu zararlı olur. Fiyatın o kadar düşeceğini düşünmüyorum. Yani temelde tüm boğa piyasasının tam bir takibine bakıyorsunuz ve biz bunu hiç görmedik.

Bunun yerine, analistin ilgi alanları 2017’nin ATH seviyesi olan 20.000 dolar civarında. Daha sonra hemen altındaki alan 17.000 dolara kadar uzanıyor. Ayrıca, mevcut tüm zamanların en yüksek seviyelerinden %80’lik bir geri çekilmeye eşit olan 14.000 dolara dikkat etmeye değer buluyor.

Bu seviyelerin birçoğu, aralarında trader ve analist Rekt Capital’in de bulunduğu diğerleri tarafından potansiyel dip olarak zaten vurgulandı. 13 Haziran’da atılan bir dizi tweet’te 200 SMA’nın önemi yeniden devreye girdi.

Fed, altın ve BTC boğalarının son şans salonu oldu

Bu arada, yazının yazıldığı sırada BTC, ABD hisse senedi piyasalarına paralel olarak yeni bir düşüşten kaçınmayı başardı. Buna karşılık, S&P 500, seansın ilk saatinde %3 değer kaybetti. Nasdaq Bileşik Endeksi ise %3,6 oranında değer kaybetti.

Bazıları, yükselen faiz oranları büyümeyi yavaşlatırken, parasal sıkılaştırmayı tersine çevirerek yalnızca Fed’in devreye girebileceğini iddia ediyor. Bu bağlamda kriptonun düşüşünün duracağını umuyor. Ekonomist Alex Krueger Twitter takipçilerine yaptığı açıklamada, şunları söylüyor:

Bu kripto çöküşünün Celsius ve stETH draması ile ne kadar az ilgisi olduğunun farkına varın. Bunların risk varlıklarındaki yaygın panik ve bozuk grafiklerle ne kadar az ilgisi olduğunun anlayın. Cuma günkü TÜFE rakamları ve hisse senetleri çökmeseydi bu olmazdı.

Bununla birlikte, uzun süredir Bitcoin piyasası katılımcıları için illüzyonlar çok azdı. BTC 20.000 doların altına düşerse, ilk kez bir önceki yarılanma döngüsünün ATH seviyesi geçilmiş olacak.

Varlık yöneticisi Capriole CEO’su Charles Edwards, “Fed pivotu olmadan, bunun Bitcoin’in ATH seviyesi olan önceki döngülerin altına düştüğü ilk döngü olmasını bekliyorum” dedi.

Bitcoin sıçrama seviyeleri

Bir kripto meraklısı ‘Bull of Binance Street’, kriptonun en düşük seviyelere ulaştığını söyledi. Bu yılın başlarında Nisan ayında Bitcoin, Ethereum ve BNB tokeni için bir sonraki dipleri tahmin etmişti. 22.000 ila 25.000 dolar arasında ulaşan ilk Bitcoin tahmini Pazartesi günü sağa döndü.

Son olarak, analist, yeni Bitcoin sıçrama seviyesi hakkında yeni bir tahmin yaptı. Analist, Bitcoin’in 22.000 dolar seviyesinde sıçramasını bekliyor. Analist, “Bence 22.700 dolar üzerinde sıçramalıyız.”

Bu arada bazı trader’lar da bu döngüde 19.500 dolarlık yeni bir toparlanma seviyesinin muhtemel olduğuna inanıyor. Fairlead Strategies’in kurucusu ve yönetici ortağı Katie Stockton, Bitcoin’in bir sonraki destek fiyatının 19.500 dolar olacağını tahmin ediyor. Verdiği bir demeçte bundan bahsetti ve şunları söyledi:

Bir sonraki destek Bitcoin için kabaca 19.500 dolar. Ayrıca bu döngünün bir parçası olarak yapılabilir olduğunu düşünüyoruz. Bir dibin keşfedilmesi için doğal bir yer olurdu.

Altın fiyatı için izlenmesi gereken önemli seviyeler

Piyasa analist Dhwani Mehta, Technical Confluence Detector (TCD) kullanarak altın fiyatının yönünü belirlemeye çalışıyor. Dhwani Mehta, analiz sonuçlarını şu şekilde değerlendiriyor.

TCD, altın fiyatının, 10 günlük SMA ve 200-4 saatlik SMA’nın yakınsama noktası olan 1.853 dolardan şiddetli desteğe meydan okuduğunu gösteriyor. Bir sonraki önemli aşağı yönlü hedef, hem günlük hem de haftalık Fibonacci %61,8 geri çekilmelerinin birleştiği 1.845 dolarda.

Daha güneyde, 1.842 dolarlık 200 günlük SMA, yükseliş taahhütlerini bir kez daha test edecek. Ayrıca haftalık S1 pivot noktasının yeniden test edilmesi için zemin açacak. Buna ek olarak bunların 1.839 dolarda kesiştiği günlük S1 pivot noktası için zemin açacak.

Öte yandan, boğalar günlük ve aylık Fibonacci %38,21 geri çekilmelerinin birleştiğini 1.858 dolarda test edecek. Ayrıca bunun üzerinde 1.863 dolara doğru yeni bir artış göz ardı edilemez. Bu seviyede, aylık Fibonacci %61,8 ve günlük ve haftalık Fibonacci %23,6 geri çekilmeleri çakışıyor. Boğaların son ivmelerini sürdürmesi durumunda Cuma gününün en yüksek seviyesi 1.876 dolar test edilecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir