Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.089
% 1.21
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.089
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

6 Analistten Yön Tayin Eden Altın Tahminleri: Bunları Bekleyin!

Altın fiyatları Cuma günü geriledi ve güçlü ABD istihdam verilerinin doları yükseltmesi ve Federal Rezerv’in faizleri agresif bir şekilde artıracağı yönündeki bahisleri desteklemesinin ardından haftalık bazda düşüş kaydetti.

Bart Melek’e göre altın oldukça sağlam olmaya devam edecek

ABD istihdam verileri, işsizlik oranının %3,6 ile iki yılın yeni en düşük seviyesine düştüğünü ve ücretlerin yeniden hızlandığını göstererek Fed’in Mayıs ayında faiz oranlarını 50 baz puanlık yüksek bir artışa yönlendirdiğini gösterdi.

TD Securities emtia stratejileri başkanı Bart Melek, faiz artırımı beklentilerinin altını aşağı çektiğini, bunun getirisiz altın için daha yüksek fırsat maliyetine dönüşeceğini söylüyor. Bununla birlikte analist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Ancak, Fed politikasının tarafsız olmak için bile kat etmesi gereken uzun bir yol var. Bu nedenle altın oldukça sağlam olmaya devam edecek.

Jeffrey Halley: Bu durum altın için başka bir uğursuz işaret

Bu arada Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, Rusya ile Ukrayna arasındaki beş haftalık savaşı sona erdirmeyi amaçlayan müzakereler, Ukrayna daha fazla saldırıya hazırlanırken yeniden başlayacak. ANZ, jeopolitik krizler sonsuza kadar sürmese de, Rusya-Ukrayna krizinin ikincil etkilerinin bu yıl altın fiyatlarına güçlü bir destek sağlamasını bekliyor.

Altın fiyatları, daha güçlü bir ABD dolarının Rusya-Ukrayna barış görüşmelerinde ilerleme kaydedilmemesi nedeniyle tetiklenen güvenli liman talebini olumsuz etkilemesi ve yatırımcıların politika sıkılaştırmasına ilişkin ipuçları sağlayabilecek ABD istihdam verilerini temkinli bir şekilde beklemesiyle düştü. OANDA kıdemli analisti Jeffrey Halley, konuyu şu şekilde yorumluyor:

Altın hiç görünmüyor. Hafta sonu cenneti satın alma işaretleri göstermiyor. Özellikle ABD doları yükselmeye devam ederken başka bir uğursuz işaret.

Wang Tao: Sarı metal 1.924 dolarda bir desteği test edebilir

SPI Asset Management’ın yönetici ortağı Stephen Innes bir notta, “İstihdam ve kazançlara ilişkin aşağı yönlü bir sürpriz, Fed’in enflasyonla mücadele moduna geçmesiyle birlikte 2022 için piyasa faiz artırım fiyatlarını etkilemeyebilir” değerlendirmesini yapıyor. Analist, aksi durumda ise şu tahminde bulunuyor:

Aksine, istihdam verilerindeki bir düşüş, ABD ekonomisinin Fed’in önceden varsaydığından daha fazla temel ivmeye sahip olduğu fikrine ağırlık katacaktır.

Reuters’in teknik analisti Wang Tao’ya göre, spot altın 1.924 dolarda bir desteği test edebilir ve bu seviyenin altındaki bir kırılma 1.898 dolara düşmesine neden olabilir.

Altın fiyatları için kritik seviyeler

“Altın, ana trendi yatay yönde terk etmek için 2.075 dolarlık rekor yüksek seviyesini kararlı bir şekilde reddetti” diyen Credit Suisse’in stratejistlerine göre, sarı metalin daha fazla yükselişin keyfini çıkarabilmesi için bu işareti aşması gerekecek. Stratejistler, şu seviyelere dikkat çekiyor:

Yalnızca 2.075 dolarlık rekor seviyenin üzerine çıkılırsa, daha sonra 2.280/2.300 dolarda görülen yeni bir boğa trendi için uzun yanal aralık çözülebilir. 1.877 doların altında bir kırılma, daha sonra 1.845 dolar, ardından 1.818/08 dolarda görülen destekle geniş yan aralığı daha da güçlendirebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve , ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir