Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.227
% 0.74
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.227
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

6 Analistten Hesapları Değiştirecek Altın Tahminleri Geldi!

Pazartesi günü altın vadeli işlemleri, yatırımcıların hisse senetlerini ve riskli olarak algıladıkları diğer varlıkları terk ederken, ABD Hazine kağıtları ve dolar da dahil olmak üzere güvenli olarak algılanan diğer varlıklara geçiş yaptığı için, geleneksel güvenli limanın destek bulamamasıyla Şubat ayının sonundan bu yana en düşük kapanışını yaptı. Analistlerin altın tahminleri ve piyasa yorumlarını okuyucularımız için derledik.

Jeff Wright: Altın bir güvenlik kaynağı olarak daha az çekici

Wolfpack Capital’in baş yatırım yetkilisi Jeff Wright verdiği bir demeçte, gerçek bir hisse senedi ayı piyasasının derinliklerinde ve şimdi genişleyen bir Çin karantinasının da yayıldığı bir ortamda, altının güvenli liman ilgisini koruyamadığını belirtiyor. Analist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Bence bu son birkaç işlem seansında en büyük faktör ABD Hazine getirilerinin artması ve açıkçası altının faiz getirmeyen bir araç olması. Bu nedenle altın bir güvenlik kaynağı olarak daha az çekici.

Jeff Wright ayrıca, marj çağrısına ilişkin bazı ABD bireysel trendlerinin arttığını gözlemlediğini ve bunun SPDR Gold Shares GLD, -%1,80 borsada işlem gören fon da dahil olmak üzere tüm özsermaye varlıklarını vurduğunu ve bunun da “altın üzerinde biraz daha baskı oluşturduğunu” kaydediyor.

Bunlara ek olarak analist, Çin’deki karantinaların yayılmasının da daha yavaş ekonomik toparlanmaya yol açabileceğini ve bunun da Çin tüketicisinin fiziksel altın talebini azaltacağını belirtiyor.

“Bu durum, altının önemli kazanımlar elde etmesinin zor olacağının bir göstergesi”

XM baş yatırım analisti Raffi Boyadjian bir notta, “Yatırımcılar geleneksel güvenli liman olan altın yerine dünyanın rezerv para biriminin ve ABD Hazine kağıtlarının güvenliğine kaçıyor gibi görünüyor” değerlendirmesini yapıyor. Analiste göre, Hazine getirileri bugün eğri boyunca zayıftı, ancak Fed’in önümüzdeki aylarda faiz artırımlarını önden yüklemesi beklendiği için yüksek kaldılar.

Kinesis Money piyasa analisti Rupert Rowling bir notta, altının düşen borsalardan yararlanamamasının, geçen hafta Federal Rezerv tarafından açıklanan faiz oranı görünümü göz önüne alındığında altının önemli kazanımlar elde etmesinin ne kadar zor olacağının bir yansıması olduğunu vurguluyor. Analist, ek olarak şunları söylüyor:

Fed’in faiz oranlarındaki artışları artık hem Mayıs hem de Haziran’da neredeyse kesinleşmiş ve büyük olasılıkla Temmuz’da da garantilenmiş durumdayken, bu ABD dolarına destek verdi ve altını tutmak için çok daha az çekici bir varlık haline getirdi.

TDS’nin altın tahminleri: Talebin gevşemesi muhtemel

“Altın fiyatı kaygan yamaçlarda kalıyor” diyen TD Securities analistlerine göre, Çin’deki Covid-19 ile ilgili karantinalar sarı metal üzerinde baskı oluşturmaya devam edecek. Analistler, Çin’in kötüleşen Covid-19 salgını, külçe talebinin başka bir sütunundan gelen satın alma dürtüsünü azalttığından, altın fiyatlarının zayıflayan bir yuan’a yenik düştüğünü belirtiyor. Analistlerin mevcut durum için altın tahminleri ise şu yönde:

Fed’in 50 baz puanlık bir artışa ve beklediğimiz gibi niceliksel sıkılaştırmaya başlamasına bir haftadan biraz fazla bir süre kala, yatırımcı topluluğundan külçe altın talebinin gevşemesi muhtemel. Şangay’ın sarı metale yönelik yeniden canlanan iştahı fiyatları desteklemeye yardımcı oldu, ancak zayıflayan bir yuan bu grubun talebini azaltabilir.

Commerzbank’ın altın tahminleri: Faiz artırım beklentileri altına baskı yapıyor

Düşen ABD Hazine tahvil faizlerine rağmen, ABD doları güçleniyor. Altın tahminleri için görüşlerini paylaşan Commerzbank stratejistleri, bunun ardından sarı metalin talep bulmakta zorlandığını belirtiyor. Stratejistler, şu açıklamayı yapıyor:

Altın, faiz oranı beklentileri yükselirken geçen hafta %2,4 düştü. Yeni haftanın başında altına baskı yapanın da faiz artırım beklentileri olduğuna inanıyoruz.

Tahvil faizleri bu sefer yükselmese de ABD doları değer kazanıyor. Piyasa şimdi ECB’nin yakın gelecekte para politikasını sıkılaştırmaya başlamasını da bekliyor. Önümüzdeki Temmuz ayı sonundaki toplantıda 25 baz puanlık faiz artırımı, şimdi neredeyse tamamen vadeli bazında fiyatlanıyor. Stratejistler, şu hususların altını çiziyor:

Perşembe günü yayınlayacağı altın talebi eğilimlerine ilişkin üç aylık raporda, Dünya Altın Konseyi’nin ilk çeyrekte güçlü yatırım talebine tanıklık etmesi muhtemel. Ne de olsa, Şubat sonunda Ukrayna savaşı patlak verdiğinde altın güvenli liman olarak büyük talep görüyordu. Ve yüksek ve daha da artan enflasyon oranları, altının bir değer saklama aracı olarak kapasitesinde parlamasına da izin verdi.

Jeffrey Halley’e göre altının istikrarı çok kırılgan görünüyor

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere DXY, önceki seansta iki yılın en yüksek seviyesinden gevşeyerek, dolar fiyatlandırılmış altını daha ucuz hale getirdi. Bununla birlikte, gösterge ABD 10 yıllık Hazine faizleri yükseldi ve sıfır getirili altın kazanımlarını sınırladı. OANDA kıdemli analisti Jeffrey Halley, şunları söylüyor:

Çin yerel bankalar için döviz rezervlerini gevşettiği ve yuanı desteklemek için tarafsız bir USD/CNY düzeltmesi belirlediği için Asya’da bir miktar geçici destek ortaya çıktı. Altının istikrarı çok kırılgan görünüyor.

Bu arada Rusya, dünyaya, azaltmak istediğini söylediği nükleer savaşın önemli risklerini hafife almamasını söyledi ve konvansiyonel Batı silahlarının Ukrayna’da meşru hedefler olduğu konusunda uyardı. Külçenin, ekonomik ve politik krizler sırasında güvenli bir değer deposu olarak görüldüğünü belirtmemiz gerekiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir