Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.981
% 1.07
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.981
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

6 Analist Uyardı: Altın Fiyatları Haftaya Bu Diplere Düşebilir!

ABD Mayıs ayı enflasyon rakamları beklenenden daha sıcak geldi. Bunun ardından altın fiyatları, yatırımcıların güvenli limanlara yönelmesiyle Cuma gününü yüksek kapattı. Ancak seansın başında kısa bir süreliğine üç haftanın en düşük seviyelerine geriledi.

ABD TÜFE zirveye çıktı, altın fiyatları sert yükseldi

Spartan Capital Securities baş piyasa ekonomisti Peter Cardillo altın fiyatları için görüşlerini paylaştı. Analist, şu değerlendirmeyi yaptı:

Normalde, bugün olduğu gibi, güçlü bir dolar ve yüksek tahvil faizleri, altına daha az destek olur. Ancak bugün, aldığımız gerçek çirkin enflasyon verileri nedeniyle tam tersi oluyor.

Hisse senetleri, Cuma günü ABD Mayıs ayı enflasyon raporunun ardından S&P 500 SPX ile öğleden sonraki işlemlerde sert düştü. TÜFE verileri, ABD’de yaşam maliyetinin yüksek kiralar, gaz ve gıda fiyatları nedeniyle Mayıs ayında %1 arttığını kaydetti. Ayrıca, ABD enflasyon oranını 40 yıldan fazla bir sürenin en yüksek seviyesinde tuttuğunu gösterdi.

Louis Navellier: Piyasa tepkisi hızlı ve şiddetli oldu

Manşet verisi, Mart ayında görülen bir önceki döngünün zirvesini geçerek yıllık %8,6 ile geldi. Altın fiyatları, Cuma günü +%0,94 yükseldi. Yatırımcılar, artan yaşam maliyetinden kaynaklanan ekonomik yayılma endişeleri ve Fed’in muhtemel tepkisi konusunda güvenlik için çabalıyor. Navellier’in kurucu ortağı Louis Navellier, günlük bir müşteri notunda, şu hususların altını çiziyor:

Tepe çekirdek enflasyonun teyit edilmesi, umutları ezdi. Piyasa tepkisi hızlı ve şiddetli oldu.

“Altın, bazı teknik alımların devamı için hazır”

Coinmuhendisi.com haberlerinde görüşlerine yer verdiğimiz kıdemli analist Jim Wyckoff, da gelişmeleri yorumladı. Analist, şunları söyledi:

Altın fiyatları bugün erken saatlerde üç haftanın en düşük seviyesine ulaştı. Ancak, ardından rotasını tersine çevirdi. Sonra, günlük grafikte teknik olarak yukarı yönlü bir ‘gün dışı’ yukarıya ve ayrıca teknik olarak da haftalık bir yüksek kapanışa yol açtı. Şimdi, boğalar yeniden ivme kazandı. Bu nedenle, önümüzdeki hafta başlarında altın bazı teknik alımlarının devamı için hazır.

Barclays’teki ekonomistler, yüksek enflasyon verisine Fed’in yanıt vereceğini düşünüyor. Ekonomistlere göre, önümüzdeki hafta Federal Rezerv, 14-15 Haziran’daki politika toplantısında 50 baz puandan 75 baz puanlık artışla tetiği çekecek.

Tai Wong: Altın fiyatları çılgın bir hız treni yolculuğu yaşadı

Yükselen ABD enflasyon verileri, agresif faiz artırımlarına yönelik bahisleri destekliyor. Bu nedenle odaklar ekonomik risklere dönüyor. Altın fiyatları, Cuma günü dalgalı işlemlerde yükselişle kapatmayı başardı.

Altın fiyatları ilk önce 19 Mayıs’tan bu yana en düşük seviyesine 1.824,63 dolara geriledi. Ancak yatırımcılar ekonomik yansımaları değerlendirdikçe, güvenli liman varlığı kısa sürede kayıpları sildi. Bu arada Michigan Üniversitesi’nin araştırması, ABD tüketici duyarlılığının Haziran başında yükselen benzin fiyatları arasında rekor düşük seviyeye gerilediğini gösterdi. Bunun ardından külçe altın fiyatları daha da yükseldi. New York’ta bağımsız bir metal tüccarı olan Tai Wong, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Altın çılgın bir hız treni yolculuğu yaşadı. TÜFE raporunda keskin bir şekilde toplanmadan ve rekordaki en kötü tüketici hissi raporuyla tekrar sıçramadan önce ayın en düşük seviyelerine geriledi.

Yüksek faiz oranları, genellikle, hiçbir faiz ödemeyen varlığı elde tutmanın artan fırsat maliyetini artırdığı için külçenin cazibesini azaltır. Tai Wong, altının önümüzdeki haftaki kaderinin Fed toplantısına bağlı olduğunu da sözlerine ekledi.

Suki Cooper: Sarı metal oldukça dirençli

Altının toparlanması da dolardaki güce ve ABD Hazine getirilerinin yükselmesine rağmen geldi. Standard Chartered analisti Suki Cooper, şunları söyledi:

Altın fiyatları, enflasyonun faiz artışlarını geride bırakabileceğine dair endişeler üzerine, oldukça dirençli. Bunu faiz artış beklentileri ve yumuşayan bir fiziksel piyasada görüyoruz.

“Altın fiyatları 1.800 doların altına düşme eğilimi gösterecek”

Hindistan’da bu hafta fiziki altın indirimleri yedi haftanın en yüksek seviyesine ulaşırken, Covid-19 nedeniyle Çin’deki alıcıları caydı. TD Securities analistleri bir notta, şunları dedi:

Politika faizleri keskin bir şekilde yükseliyor. Ancak, altın muhtemelen tüm bu kazanımlardan vazgeçecek ve 1.800 doların altına düşme eğilimi gösterecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir