Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.206
% 3.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.206
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

6 Analist: Altın Fiyatları İçin Şimdi Bunlara Hazır Olun! 

Altın fiyatları Perşembe günü dalgalı işlemlerle sallandı, çünkü dolar 20 yılın en yüksek seviyesini vurdu. Böylece, aylık ABD enflasyon verilerinin Federal Rezerv’in agresif faiz artırımı yol haritasına sadık kalacağına işaret etmesinin ardından, düşük Hazine faizlerinden gelen destek dengelenmiş oldu. Son gelişmelerden sonra analistlerin piyasa yorumlarını ve beklentilerini okuyucularımız için derledik.

Güçlü doların altın fiyatları üzerindeki baskısı artıyor

Coinmuhendisi.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere ABD doları, yaklaşık yirmi yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Doların birçok kez belirlediği ve son zamanlarda dolaştığı bir dönüm noktası, dolar fiyatlı külçe talebi üzerindeki baskıyı sürdürüyor. ABD tüketici fiyat artışı, benzinin rekor seviyelerden düşmesiyle Nisan ayında keskin bir şekilde yavaşladı. Bu da enflasyonun muhtemelen zirveye ulaştığını, ancak bir süre daha sıcak kalması ve Fed’in ayağını frende tutmasının muhtemel olduğunu gösteriyor.

Enflasyon verisi, Fed’in son derece genişlemeci pandemi dönemi para politikasını gevşetmeye zorlarken, geçen hafta gösterge gecelik faiz oranını agresif bir yarım yüzde puanı (22 yılın en büyük artışı) yükseltmesinin hemen ardından geldi. Bir enflasyon koruması olarak görülmesine rağmen, külçe altın faiz getirmiyor ve artan ABD kısa vadeli faiz oranlarına ve tahvil getirilerine oldukça duyarlı. City Index’in kıdemli piyasa analisti Matt Simpson bir notta, şu hususların altını çiziyor:

Enflasyon beklentileri yükselirken ve altına para akışına dair kanıtlarla, dün (Çarşamba) 1.830 doların üzerinde önemli bir düşük seviyenin oluşup oluşmadığını merak ediyoruz.

“Çin’deki kısıtlamalar kaldırıldığında altın bir miktar destek olabilir”

Gösterge 10 yıllık Hazine faizleri, art arda dördüncü seansta düştü, ancak altın elde tutmanın fırsat maliyetini düşürdü. GoldSilver Central bayisinin genel müdürü Brian Lan, yatırımcıların Çin’deki kısıtlamalar kaldırıldığında değerli metal talebine daha fazla destek olabileceğini bildikleri için yakın vadede bir miktar destek olabileceğini söylüyor.

“Enflasyon raporu, Powell’ın hata yaptığını gösteriyor”

Altın fiyatları, trader’ların beklenenden daha sıcak gelen enflasyon verisini sindirmesiyle üç ayın en düşük seviyesinden sonra sıçrayarak Çarşamba gününü yüksek kapattı. Oanda’nın kıdemli piyasa analisti Edward Moya, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Bugünün enflasyon raporu, Fed Başkanı Jerome Powell’ın geçen hafta bir sonraki politika toplantısında 75 baz puanlık faiz artırımı seçeneğini kaldırarak bir hata yaptığını kanıtlıyor. Ancak Wall Street’in çoğu için genel çıkarım, Fed’in Haziran ve Temmuz FOMC toplantılarında art arda yarım puanlık artışlar sunmaya hazır olduğu yönünde.

Jim Wyckoff: Veriler, Fed şahinlerinin kampını destekliyor

ABD doları ana rakiplerine karşı keskin bir şekilde yükselirken altın baskı altında. Bu hafta 3 buçuk yılın en yüksek seviyesinden geri çekilen yükselen Hazine faizleri de altın için ters bir rüzgar olabilir. Kıdemli analist Jim Wyckoff bir notta, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Altın fiyatları, TÜFE raporu yayınlanmadan hemen önce görülen ılımlı kazanımlarından biraz geriledi. Veriler, Federal Rezerv’den daha agresif bir ABD faiz oranı artış hızı görmek isteyen ABD para politikası şahinlerinin kampını destekliyor.

BofA Global araştırmacıları Çarşamba günü bir müşteri notunda, piyasaları saran kargaşa ve belirsizlikle dolar ve altın ile bakır dışındaki emtiaların olumlu bir eğilim gösterdiğini yazdı. Analistler, altın trendinin, yılın büyük bölümünde pozitif olduktan sonra artık nötr durumda olduğunu belirtiyor.

“Altın fiyatları, 200 günlük SMA tarafından destekleniyor”

CME Group’un altın vadeli işlem piyasaları için son verileri, Çarşamba günü üst üste ikinci seans için bu sefer yaklaşık 4,7 bin kontrat açık faiz artışı gösterdi. Bunun yerine hacim, art arda dört günlük yapıyı tersine çevirdi ve yaklaşık 52,8 bin kontrat küçüldü.

Altın fiyatları, 200 günlük SMA’nın oturduğu 1.830 dolar bölgesini bir kez daha ziyaret ettikten sonra Çarşamba günü son satışları kısmen tersine çevirdi. Piyasa analisti Pablo Piovano’ya göre, günlük toparlanma, çok yakın vadede daha fazla yükselişi destekleyen artan açık faizin ortasında geldi. Analist, hemen yukarı yönde, 100 günlük SMA’nın, Mayıs’ın yükseği 1.909 dolardan (5 Mayıs) önce 1.883 dolarda ortaya çıktığını belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir