Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.419
% 0.17
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.419
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

6 Analist Açıkladı: FED Kararıyla Altın Fiyatı Ne Olacak?

Altın fiyatı, Rusya ve Ukrayna arasındaki barış görüşmelerinde ilerleme umutları ve ABD’nin faiz artırımı ihtimalinin güvenli liman varlığına olan talebi azaltmasıyla birlikte, Salı günü yaklaşık %2 düşüşle iki haftalık bir dip seviyesine geriledi. Sarı metal, Çarşamba günü, yazının yazıldığı sıralarda, düştüğü 1.920 dolar seviyesi etrafında hafif dalgalı işlem görüyordu.

David Meger: Şu anda güvenli limanlara daha az ihtiyaç var

High Ridge Futures değerli metal trade direktörü David Meger, son durumu şu şekilde değerlendiriyor:

Ukrayna’daki barış görüşmeleri, yaklaşmakta olan Federal Rezerv faiz artışı ve emtia fiyatlarında genel olarak bir miktar geri çekilme göz önüne alındığında, şu anda güvenli limanlara daha az ihtiyaç olduğu anlaşılıyor.

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, Ukrayna’nın müzakerecilerinden biri, Rusya ile Ukrayna arasında ateşkes ve Rus birliklerinin Ukrayna’dan çekilmesini ele alan görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Ayrıca, Fed’in yükselen enflasyonla mücadele için Çarşamba günü faiz oranını 25 baz puan artırması bekleniyor.

“Fed faiz artırımı, altın fiyatı için kısa vadeli görünümü belirleyecek”

Üç yıldaki ilk ABD faiz artırımı beklentisi, ABD 10 yıllık hazine faizlerini birkaç ayın en yüksek seviyelerine çıkardı. Daha yüksek faiz oranları, getirisi olmayan külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırıyor. Saxo Bank analisti Ole Hansen, Fed’in duruşunun altın fiyatı üzerindeki etkisini şu şekilde yorumluyor:

ABD’den gelen ilk faiz artırımı hareketi genellikle altın fiyatında düşük bir noktaya işaret ediyor. Bu yüzden bugün nasıl bir sinyal vereceklerini ve açıklamalarının ne kadar şahin olduğunu göreceğiz. Bu da muhtemelen buradan kısa vadeli görünümü belirleyecek.

Stephen Innes: Piyasalar bu yıl için yedi faiz artışını tamamen fiyatladı

Altın fiyatı Çarşamba günü, ABD Hazine tahvillerinin ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını artırması öncesinde birkaç aylık zirvelerin yakınında güçlenmesi ve yatırımcıların Rusya ile Ukrayna arasındaki barış görüşmelerine odaklanmasıyla, Salı günkü sert düşüşten sonra yatay seyrediyor. SPI Asset Management’ın yönetici ortağı Stephen Innes, gelişmeleri ve sarı metale etkisini şu şekilde değerlendiriyor:

Piyasalar, savaş sonrası bir durumda neler olacağına dair bir parça düşünmeye başlıyor. Barış görüşmeleri devam ederse altın bu ana çıpayı kaybedecek. Ve işte bu bir savaş trade’i. Altın bir savaş önlemi olarak yükseldi ve bu jeopolitik riskler çok hızlı bir şekilde sönüyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy Çarşamba günü yaptığı açıklamada, barış görüşmelerinin kulağa daha gerçekçi geldiğini, ancak daha fazla zamana ihtiyaç olduğunu söyledi. ABD Hazine faizleri, Çarşamba günü Fed’in üç yıl içinde ilk kez faiz oranlarını artıracağını açıklamasının öncesinde Salı günü son iki yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Stephen Innes, faiz artırımı için şunları söylüyor:

Piyasalar bu yıl için yedi faiz artışını tamamen fiyatladı. Yüksek enflasyon, faiz oranlarında ılımlı artış. Bu altın için iyi.

Reuters’in teknik analisti Wang Tao’ya göre, spot altın 1.941 ila 1.960 dolar arasında bir bölgeye sıçrayabilir.

İslam Memiş, gram ve ons altında kademeli düşüşler bekliyor

Ekonomist İslam Memiş ise, altın ve dolardaki düşüşün düzeltme hareketinden kaynaklandığını söylüyor. Ekonomist, yatırımcıları biraz sabırlı olmaları gerektiği ve bir müddet beklenmesi durumunda daha düşük maliyetlerden alım yapmalarının mümkün olacağı tavsiyesinde bulunuyor.

İslam Memiş, gram altın için 900 TL ve ons altın için 1.900 dolar üstünün maliyet açısından yüksek olduğunu belirtiyor ve altında kademeli düşüşler beklediğini söylüyor.

Pablo Piovano: Altın fiyatı, 1.900 dolar civarında desteklenmiş görünüyor

Altın vadeli işlem piyasalarına yönelik açık faiz, Salı günü üst üste ikinci seansta daraldı ve CME Group’un gelişmiş verileri dikkate alındığında bu sefer yaklaşık 5,6 bin kontrat düştü. Bunun yerine hacim, art arda dört günlük geri çekilmenin ardından yaklaşık 87 bin kontrat yükseldi.

Piyasa analisti Pablo Piovano’ya göre, Salı günü yaşanan altın fiyatlarındaki düşüş, azalan açık faizin ortasında önemli seviye olan 1.900 dolara yaklaştı. Analist, bunun da en azından çok yakın vadede daha derin bir düşüşün tercih edilmeyeceğinin bir göstergesi olduğunu belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir