Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.879
% 1.77
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.879
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

5 Uzman Açıkladı: Altın Fiyatları İçin Bunlara Hazır Olun!

Altın fiyatları, Rus ve Ukraynalı temsilcilerin yaptığı görüşmelerden gelen ve barış umutlarını artıran olumlu işaretler nedeniyle bu sabah 1.930 doların altına geriledi. Coinmühendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, bu haftaki önemli bir diğer odak noktası, ABD Merkez Bankası’nın  Federal Reserve’s Open Market Committee (FOMC) toplantısı olacak.

TDS: Enflasyon etkisi, altını Fed’e karşı savunmasız bırakabilir

Altın, fiyatları bugüne kadar destekleyen boğa trendine meydan okuyor. TD Securities’deki ekonomistler, enflasyonun etkisinin sarı metali daha şahin bir Federal Rezerv’e karşı savunmasız bırakabileceğine inanıyor. Ekonomistler, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Katılımcılar, Batı’nın Rusya’ya yönelik agresif yaptırımlarının ardından küresel merkez bankalarının altın alımlarını hızlandırmasını bekleyebilirler. Ancak resmi veriler son aylarda cansız akışlara işaret ediyor. Piyasa, büyüme şokunun enflasyon şokundan daha hızlı sönebileceği bir geleceği iskonto etmeye başladı ve altın fiyatlarını daha derin bir konsolidasyona kapı açabilecek daha şahin bir Fed profiline karşı savunmasız bıraktı.

“Fed agresif olmazsa, altın fiyatları üzerinde ek baskı oluşmaz”

Commerzbank’taki ekonomistler ise, faiz artırımlarının sarı metali zayıflatmasını beklemiyorlar. “Ukrayna’daki savaşın bitebileceğine dair umutlar var” diyen ekonomistler, bu gelişmenin, piyasa katılımcıları arasında risk iştahını artırdığını ve buna bağlı olarak güvenli liman olarak altına olan talebi azalttığını belirtiyor. Ekonomistler, şu yorumu yapıyor:

Tahvil faizleri de, faiz getirmeyen bir yatırım olarak altını daha az çekici hale getiren, mevcut gerilimlerin hafifletilmesine cevap olarak önemli ölçüde yükseliyor.

Commerzbank’taki ekonomistler, yıl sonuna kadar her biri 25 baz puanlık toplam altı faiz artışı öngörüyor. “Fed Fon Vadeli İşlemleri şimdi bu yıl için neredeyse yedi faiz artışı fiyatlıyor” diyen ekonomistler, değerli metal üzerindeki etkisini şu şekilde değerlendiriyor:

Bu artık altın fiyatları üzerinde ek bir baskı oluşturmamalı. Fed’in bir noktada daha agresif bir faiz artırımı yapması durumunda bu durum değişebilir. Bu nedenle önümüzdeki birkaç ay içinde enflasyonun nasıl gelişeceğini görmek önemli olacak.

Dominic Schnider: Piyasa Ukrayna’daki durumla ilgili daha az endişe duyuyor

Altın fiyatları Salı günü %1’den fazla düşerek yaklaşık iki haftanın en düşük seviyesini gördü, ABD Hazine tahvil faizleri beklenen faiz artırımı öncesinde yükselirken, Rusya-Ukrayna görüşmelerinde ilerleme olacağına dair umutlar değerli metalin güvenli liman cazibesini daha da azalttı. Hong Kong’daki UBS Wealth Management’ta emtia ve APAC forex başkanı Dominic Schnider, şunları söylüyor:

Piyasa, Ukrayna’da sahip olduğumuz ve güvenli liman varlıklarının (altın gibi) destek aldığı çok korkunç durumla ilgili olarak daha az endişe duyuyor olabilir.

“Faizlerdeki artış altının amacına yardımcı olmayacak”

Rus ve Ukraynalı heyetler Pazartesi günü dördüncü tur müzakereleri gerçekleştirdiler. Ancak yeni bir ilerleme açıklanmadı. Görüşmelere Salı günü devam edilecek. OANDA kıdemli analisti Jeffrey Halley bir notta, şu hususların altını çiziyor:

Altının sıkıntılarına ek olarak, piyasa bu hafta şahin bir FOMC toplantısının etkilerine geç uyanıyor gibi görünüyor ve ABD faizlerindeki artış altının amacına yardımcı olmayacak.

ABD Hazine faizleri, Fed’in Çarşamba günü üç yıl içinde merakla beklenen ilk faiz artırımı öncesinde, iki buçuk yıldan fazla bir sürenin en yüksek seviyesine sıçradı. Altın fiyatları, getiri sağlamayan külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artıran yükselen ABD faiz oranlarına karşı oldukça hassastır.

Pablo Piovano: Altın fiyatları 1.900 doları tekrar test edebilir

Altın vadeli işlem piyasaları için CME Group’un son verileri göz önüne alındığında, short pozisyon Pazartesi günü yaklaşık 8,3 bin kontrat küçülerek önceki günün yapısını kısmen tersine çevirdi. Aynı satırda, hacim bu sefer yaklaşık 170,6 bin kontrat ile başka bir seans için düştü.

Piyasa analisti Pablo Piovano’na göre altın fiyatları, azalan açık faiz ve hacim ile hafta başında düşüş trendini sürdürdü. Buna karşı analist, daha derin bir geri çekilmenin görünürde olmadığını, ancak ayın en düşük seviyesi olan 1.900 dolar (1 Mart) civarına makul bir çekilmenin mümkün olduğunu belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir