Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.472
% 0.21
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.472
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

5 Usta İsimden Dogecoin İçin Gelecek Tahmini!

Elon Musk’ın Twitter’ı devralmasından sonra Dogecoin (DOGE) işlemleri arttı. 5 kripto gazisi, meme coin’inin geleceğini ve potansiyel gerçek dünyadaki kullanımlarının neden gelecekteki kazanımlara dönüşebileceğini tartışıyor.

Elon Musk ve köpeği DOGE

Pazartesi öğleden sonra Elon Musk, Twitter’ı hisse başına 54,20 dolara satın almak için bir anlaşma imzaladı ve sosyal medya şirketine yaklaşık 44 milyar dolar değer biçti. Anlaşma açıklandıktan sonra Twitter’ın hisseleri anlaşılır bir şekilde %6’nın üzerinde yükselirken, Dogecoin’in de artması sürpriz olmadı.

Elon Musk’ın en sevdiği kripto para biriminin fiyatı haberlerde 0,12 dolardan 0,17 dolara yükseldi, piyasa değerine göre en büyük 10. kripto para birimi haline geldi. Ancak, daha sonra gerileyerek ilk ondan çıktı.

Birçoğu, Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının, başlangıçta bir şaka olarak yaratılan kripto para birimini, bazı gerçek kullanım durumları ile birlikte, kripto dünyasında meşru bir yarışmacıya dönüştüreceğini düşünüyor.

Örneğin Musk, geçmişte Tesla ürünleri için Dogecoin ödemelerini kabul etti ve son zamanlarda Twitter premium hizmetleri için DOGE’yi kabul edeceğini ima etti. Kripto uzmanları, Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasını, bunun DOGE için ne anlama geldiğini ve kripto ekonomisi için önemli sonuçları olup olmayacağını tartışıyor. Biz de uzmanların görüşlerini Coinmuhendisi.com okuyucuları için hazırladık.

Dogecoin neden yükselebilir?

Elon Musk ve Dogecoin’in kaderi birbirine sıkı sıkıya bağlı, bu yüzden Musk Twitter’ı satın alma teklifini yaptığında DOGE fiyatının yükselmeye başlaması şaşırtıcı olmadı. O zamandan beri, kripto topluluğu Dogecoin hakkında vızıldıyor.

Dogecoin için olumlu görünümlerinin büyük ölçüde Musk’tan devam eden promosyona dayandığını açıklayan Bitfinex trade ekibine göre, Dogecoin, Elon Musk’ın Twitter için yaptığı teklifinin başarılı olduğu haberleriyle yükseldi ve Musk’ın DOGE’u alenen desteklemeye devam edeceği inancıyla desteklendi. Ekip, Musk’ın, hem sosyal medya fenomeni hem de Bitcoin meraklısı olmaya kendini adadığından, Twitter’ı satın almasını bir yükseliş işareti olarak değerlendiriyor ve “Başka bir şey yapmazsa da mutlaka eğlence getirecektir” diyor.

Birçok Dogecoin inananı, Musk’ın satın alınmasının amigoluğun ötesine geçtiğini ve meme parasının sosyal medya platformuna dahil edileceğini düşünüyor. Bunun meydana gelmesinin çeşitli yolları var; örneğin Musk, Twitter tarafından yakın zamanda denenen bir premium hizmet olan Twitter Blue için ödeme olarak Dogecoin’i kabul etmeye başlayabilir veya Bitcoin Tipjar’ı Dogecoin’i kabul edecek şekilde genişletebilir. Kryptomon’un CMO’su Tomer Nuni, şunları söylüyor:

Musk’un Twitter’ı devralması büyük olasılıkla hem kripto meraklıları hem de genel halktan DOGE için daha fazla güvenilirlik sağlayacak. Dünyanın en büyük sosyal ağlarından birinde ve uluslararası kripto topluluğu arasında en popüler olanı kabul edilebilir bir ödeme yöntemi olarak kullanmayı amaçlıyor. Muhtemelen yıl sonuna kadar ilk 5’e, hatta ilk 3 kripto paraya ulaştığını ve onu Ethereum ve Bitcoin’e daha yakın hale getirdiğini göreceğiz.

Light Node Media başkanı Alexis Johnson, hızla büyüyen kripto endüstrisinin geri kalanına gelince, Musk’ın Twitter’ı satın almasının sadece Dogecoin’in değil, diğer birçok kripto para biriminin entegrasyonuna da kapı açtığını söylüyor. Alexis Johnson’a göre, Elon’un Twitter’ı satın alması bir bütün olarak kripto piyasası için faydalı olacak. Johnson, görüşlerini şu şekilde açıklıyor:

Kripto para birimi endüstrisi için duruşunu ve genel desteğini büyük bir coşkuyla ifade etmeye devam ediyor. Bu yüzden Twitter’a kripto yerli kullanıcılarına fayda sağlayacak ve kripto olmayan kullanıcıları kripto ile tanıştıracak özellikler ve entegrasyonlar eklemeye çalıştığını görebiliyorum. Dolayısıyla bu özelliklerin ve entegrasyonların Dogecoin dahil tüm kripto para birimlerini olumlu yönde etkileyeceğini tahmin ediyorum.

Dogecoin (DOGE)’a karşı olanlar da var

Ancak kripto alanındaki herkes satın alma için o kadar iyimser değil. Bir kripto balinası ve Dogecoin platformu Helladoge’nin kurucusu Mahbod Moghadam, Musk’ın henüz Web3 ideallerini benimsemediğini ve bunun sonunda Dogecoin markasına zarar vereceğini söylüyor.

Mahbod Moghadam’a göre, Bitcoin Tipjar’ı taklit etmek veya hatta Dogecoin ödemelerini kabul etmek geniş çapta benimsenmek için yeterli değil ve Web3 değerlerini yansıtmıyor. Moghadam, kullanıcıların sosyal medya şirketlerinin değerinin %100’ünü kullandığını, bu nedenle Elon’un bir fark yaratmak isterse, Twitter’ın ödenmemiş işgücüne bir veri temettü ödeyeceğini belirtiyor.

Birçok kripto gazisi, Twitter satın alımından bağımsız olarak hala Dogecoin’in ciddi bir proje olmadığını savunuyor. Duke Üniversitesi Küresel Finansal Piyasalar Merkezi’nin yönetici direktörü Lee Reiners, şunları söylüyor:

Elon Musk, geçen yıl Saturday Night Live’da Dogecoin’i bir ‘dürtü’ olarak adlandırdığında herkesin zaten bildiği şeyi söyledi. Twitter satın almak bu basit gerçeği değiştirmiyor.

Elon Musk’ın kendisinin kriptoya yatırım yaparken dikkatli olmaya teşvik ettiğini ve ‘Daha önce de söylediğim gibi çiftliği kripto üzerine bahse girmeyin’ tweetini attığını belirtmekte fayda var. Dahası, Musk’ın kripto ödemeleri konusunda bir sicili var: 2021 yılının Mart ayında Elon Musk, Tesla’nın Bitcoin ödemelerini yalnızca iki ay sonra bu kararı kamuya açık bir şekilde tersine çevirmek için kabul edeceğini duyurdu.

Dogecoin kurucu ortağı Billy Markus bile Elon Musk’ın kriptoya fayda sağlayacağı fikrine katılmıyor. Bir Twitter paylaşımında, satın almanın Dogecoin fiyatını nasıl etkileyeceğini bilmediğini ve teklif edildiğinde Twitter yönetim kurulunda yer almayacağını söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir