Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.795
% 0.75
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.795
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

5 Usta Analist: Altın Fiyatları İçin Sırada Bunlar Var!

Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle artan jeopolitik riskler, emtia fiyatlarının yükselmesine ve enflasyon beklentilerinin artmasına yol açtı. Bu ortamda güvenli liman arayan yatırımcıların sarı metale yönelmesiyle altın fiyatları, 2020 yaz aylarından bu yana ilk kez 2.000 doların üzerine çıktı. Spot altın fiyatı, gün içinde 2.020 doları gördükten sonra geri çekildi ve yazının yazıldığı sıralarda günlük %0,83 artışla 2.013,5 dolar seviyesinde işlem görüyordu. ABD altın vadeli işlemleri ise %1,16 artışla 2.019 dolarda bulunuyordu. Usta analistlerin piyasa değerlendirmelerini ve fiyat tahminlerini Coinmühendisi.com okuyucuları için hazırladık.

Güvenli liman talebiyle altın fiyatları yükseldi

Altın fiyatları, yeni işlem haftası başlarken Ağustos 2020’den bu yana ilk kez 2.000 doların üzerine çıktı. Commerzbank ekonomistlerine göre, güvenli liman varlıkları Rusya-Ukrayna gerginliği arasında talep bulmaya devam edecek. Ekonomistler, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Ukrayna’daki durum daha da tırmanıyor: Rusya Devlet Başkanı Putin hafta sonu Batı tarafından uygulanan ekonomik yaptırımların savaş ilanıyla eş değer olduğunu söyledi. Bu arka plan göz önüne alındığında, yatırımcıların güvenli liman olan altına sığınmaya devam etmesi muhtemel.

Cuma günü bildirildiği üzere ABD işgücü piyasasının hala çok güçlü olduğuna ve Şubat ayında birçok yeni iş yaratıldığına yalnızca marjinal bir ilgi gösterildi. Ekonomistler, enflasyon risklerini artıran işgücü piyasasının giderek daralması nedeniyle, ABD Merkez Bankası’nın önümüzdeki hafta faiz oranlarını 25 baz puan artıracağını tahmin ediyor.

Altın fiyatları artışı yetersiz mi?

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısının yeni bir tırmanış görmesi ve güvenli bir uçuşu desteklemesiyle altın fiyatları, Ağustos 2020’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Metals Daily CEO’su Ross Norman, verdiği bir demeçte, şu yorumu yapıyor:

Stagflasyon şeklindeki olayların ikinci dereceden sonucu kök saldığı için, altın şu anda manşetlere hakim olan jeopolitik meselelerin ötesinde çekici bir varlık olmaya devam ediyor. Bununla birlikte, altın boğalar destansı olaylarla bugüne kadar sadece %10’luk bir kazanç elde ettiği için hayal kırıklığına uğrayacak.

“Olaylara yavaş, duygusuz ve düşünceli bir bakış açısıyla yaklaşmak genellikle altın fiyatlarının doğasında var,” diyen Ross Norman, Pazartesi günü yaşanan geri çekilmeye atıfla, bu nedenle altının bir kez daha yukarı yönlü ivmeyi sürdürmekte sorun yaşadığını belirtiyor.

Matt Simpson’a göre altın, kazançlarını gerçekten geri vermiyor

Dünyanın en büyük altına dayalı borsa yatırım fonu SPDR Gold Trust’ın holdingleri Pazartesi günü %0,8 artarak, Mart 2021’den bu yana en yüksek seviye olan 1.062,7 tona yükseldi. City Index kıdemli piyasa analisti Matt Simpson ise, şunları söylüyor:

Bu sadece Batı’nın bir geçiş yapıp Rus ithalatını yasaklaması meselesi değil. Bundan çok daha uzun sürecek. Dolayısıyla piyasalar yeniden ayarlanıyor, tüm bilgileri alıyor. Altına biraz daha az talep var, ancak aynı zamanda kazançlarını gerçekten geri vermiyor.

Dolar endeksi Pazartesi günü 21 ayın zirvesine yakın bir yerde tutundu ve ABD’nin Rusya’ya yönelik potansiyel bir petrol ithalat yasağı haberini takiben altını diğer para birimleri sahipleri için daha az çekici hale getirdi. Reuters’in teknik analisti Wang Tao’ya göre, spot altın 1.999 dolar direnci yeniden test edebilir, bunun üzerinde bir kırılma 2.028 dolarda bir kazanç sağlayabilir.

Pablo Piovano: Altın, boğa trendinin devamı için kapıyı açık bıraktı

Altın vadeli işlem piyasalarına açık faiz, CME Group’un ön verilerine göre Pazartesi günü üst üste üçüncü seansta bu kez yaklaşık 19,5 bin kontrat arttı. Aynı doğrultuda, hacim art arda ikinci seansta arttı ve şimdi yaklaşık 203,1 bin kontrat oldu.

Piyasa analisti Pablo Piovano’ya göre, Pazartesi günkü altın fiyatlarındaki güçlü yükseliş, artan açık ilgi ve hacmin ortasındaydı ve çok yakın vadede boğa trendinin devam etmesi için kapıyı açık bıraktı. Analist, emtianın şu anki aşırı alım durumu düzeltici bir hareketi tetikleyebilse de, değerli metaldeki boğa eğiliminin şu an için yerinde durduğunu belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir