Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.438
% 0.22
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.438
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

5 Profesyonel Analist: Altın’ın Sıradaki Seviyeleri Bunlar!

Çarşamba günü altının buharını çıkarmak için yeniden yükselen ABD doları, sarı metale iki ayın en düşük kapanışını yaptırdı. Altın fiyatları Perşembe günü, yükselen ABD dolarının dolar fiyatlandırılmış külçeye olan talebi olumsuz etkilemesiyle 10 haftanın en düşük seviyelerinde dalgalanıyor.

“Fed’in hareketinin piyasaları ne kadar yönlendirdiği anlaşılacak”

Altın, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini çevreleyen gerilimlerin artması üzerine Rusya’nın Polonya ve Bulgaristan’a doğalgaz arzını durdurmasından sonra bile güvenli liman bağlantılı destek bulamadı.

Analistler, ICE ABD Dolar Endeksi DXY’nin 2017’de en son görülen seviyelere dokunmasıyla doların başlıca rakipleri karşısında yükselmeye devam etmesinin altın için ters bir rüzgar olmaya devam ettiğini söylüyor.

Daha güçlü bir dolar, birimde fiyatlandırılan emtiaları diğer para birimlerinin kullanıcıları için daha pahalı hale getiriyor. Dolar, Federal Rezerv’in faiz oranlarını yükseltmek için agresif bir şekilde hareket edeceği ve enflasyonun kırk yılın en yüksek seviyesinde çalışmasına karşılık para politikasını sıkılaştıracağı beklentileriyle yükseliyor. Kinesis Money piyasa analisti Rupert Rowling, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nihai liman varlığı için net bir yatırım nedeni sunsa bile, 1.900 doların üzerinde tutunamadığı için Fed’in hareketinin piyasaları ne kadar yönlendirdiği anlaşılacak.

“Korku trade’inin altın fiyatını yukarı çekmesi çok fazla zaman almaz”

Mayıs ve Haziran’da Fed tarafından neredeyse garanti altına alınan ve büyük olasılıkla Temmuz’da da faiz oranları artırılırken, altının getiri eksikliği, yatırımcıların gözünden düşmesine neden oldu ve yaklaşık bir ay önce 2.000 dolardan fazla olan metal için keskin bir düşüşü kolaylaştırdı.

Bununla birlikte Rupert Rowling’e göre, 1.900 dolar tarihsel olarak altın için çok yüksek bir seviye olmaya devam ediyor ve şu anda piyasaların kırılgan durumu göz önüne alındığında, yenilenen korku trade’inin altın fiyatını bir kez daha yukarı çekmesi çok fazla zaman almaz.

Brian Lan’a göre altın iyi tutunsa da dolardan baskı görüyor

Altın fiyatları Perşembe günü, yükselen ABD dolarının dolar fiyatlandırılmış külçeye olan talebi olumsuz etkilemesiyle 10 haftanın en düşük seviyesine geriledi. GoldSilver Central’ın genel müdürü Brian Lan, altının 1.900 doların üzerinde oldukça iyi tutunduğunu, ancak dolardan baskı gördüğünü ve Fed’in önümüzdeki hafta faiz oranlarını 50 baz puan artırmasının beklendiğini söylüyor.

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, Dolar endeksi (DXY) beş yılın en yüksek seviyesinde ve 103,82’nin üzerine daha fazla baskı yapılması, onu 2002 sonundan beri ziyaret edilmeyen seviyelere gönderecek. Daha güçlü bir dolar, dolar fiyatlandırılmış altını diğer para birimi sahipleri için daha az çekici hale getiriyor.

Yeap Jun Rong’a göre düşüş devam ederse, sonraki seviye 1.850 dolar

Altın, getirisi olmayan külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artıran, yükselen ABD kısa vadeli faiz oranlarına ve daha yüksek getirilere karşı oldukça hassastır. Bununla birlikte altın, ekonomik ve siyasi krizlerde de güvenli bir değer deposu olarak görülür. Brian Lan, şu yorumu yapıyor:

Ukrayna ihtilafına ve hızlı enflasyona rağmen altın fiyatlarının yükselememesi nedeniyle yatırımcılar muhtemelen başka bir yere bakmaya karar verdi. Bunun yanında Çin’de Covid-19’un yayılmasıyla mücadele etmek için uygulanan karantinalar en iyi tüketiciden gelen talebi etkiledi.

IG piyasa stratejisti Yeap Jun Rong ise bir notta, altın için daha fazla düşüş olması durumunda, bir sonraki seviyenin 1.850 dolar olabileceğini söylüyor.

Credit Suisse’e göre altın için kritik seviye 1.877 dolar

Altın son birkaç günde keskin bir düşüş yaşadı ve piyasa şu anda 1.877 dolarda kilit desteği test etti. Credit Suisse’deki ekonomistler, altının hafif bir yukarı yönlü eğilimi sürdürmek için bu seviyenin üzerinde kalması gerektiğini belirtiyor. Ekonomistler, şu seviyelere dikkat çekiyor:

Aralık içi bir zirveden kaçınmak ve daha geniş yan aralıkta yukarı yönlü bir eğilimi sürdürmek için 1.877 dolar seviyesinin korunması gerekiyor. İlk kilit direnç son yüksek seviyeler olan 1.998/2.000 dolarda görünüyor.

Bununla birlikte ekonomistlere göre, yeni bir boğa eğilimi için yalnızca 2.070/75 dolar seviyelerinin üzerinde daha geniş-orta vadeli aralığın çözülmesi gerekiyor ve daha sonra direnç 2.280/2.300 dolar olarak hizalanacak. Ekonomistler, aşağı yönlü kırımla durumunda ise şu seviyeleri işaret ediyor:

1.877 doların altında bir kırılma, geniş yan aralıkta riskleri düşürmek için bir zirveyi tamamlayacak ve bir sonraki destek 1.845/33 dolarda görülecek.

Pablo Piovano: Altın, şimdi 200 günlük SMA’yı hedefliyor

CME Group’un altın vadeli işlem piyasaları için son verileri, short pozisyonun Çarşamba günü yaklaşık 4 bin kontrat artarak art arda ikinci günlük yükselişe ulaştığını kaydetti. Hacim de bunu takip etti ve yükseliş trendine devam etti, bu sefer neredeyse 15 bin kontrat arttı.

Piyasa analisti Pablo Piovano’ya göre altın fiyatları, artan açık faiz ve hacim nedeniyle Çarşamba günü haftalık düşüşünü uzattı ve sarı metali kısa vadeli ufukta daha fazla geri çekilmeye karşı savunmasız bıraktı. Bununla birlikte analist, külçe için bir sonraki desteğin, bugün 1.833 dolardan 200 günlük SMA’da ortaya çıktığını belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir