Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.802
% 2.44
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.802
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

5 Analist Kritik Altın Tahminleri Yaptı: İşte Beklentiler!

Altın fiyatları, doların geri çekilmesinin ardından Cuma günü %1 yükseldi, ancak değerli metal, ABD Merkez Bankası’nın agresif politika sıkılaştırması tahminleri üzerine ayı düşüşle kapatmaya ayarlandı. Analistlerin altın tahminleri hangi yönde? Okuyucularımız için analistlerin piyasa yorumlarını ve fiyat tahminlerini derledik.

“Altın fiyatı, dolar ile ters korelasyonda hareket ediyor”

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere Dolar endeksi (DXY) Perşembe günü 20 yılın en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra %0,7 düşerek altını diğer para birimlerine sahip olanlar için daha ucuz hale getirdi. Altın tahminleri için görüşlerini paylaşan ED&F Man Capital Markets analisti Edward Meir, şunları söylüyor:

Altın piyasası, geçtiğimiz haftalarda dolar yükselirken istikrarlı bir satış gördü. Şu anda dolar endeksi düştü, bu da altın fiyatlarını yükseltiyor.

Edward Meir: Bu durum genellikle altını destekliyor

Külçenin cazibesini daha da artıran veriler, ABD ekonomisinin ilk çeyrekte Covid-19 vakalarının yeniden canlanması ve hükümetten pandemik yardım parasındaki düşüşün ortasında beklenmedik bir şekilde daraldığını gösterdi. ABD işgücü maliyetleri, ilk çeyrekte 21 yılın en yüksek artışını gerçekleştirerek, artan ücret enflasyonuna işaret etti ve Fed’in agresif para politikası duruşunu destekledi. Edward Meir, verileri şöyle yorumluyor:

GSYİH verileri ve istihdam için maliyet endeksi, enflasyonun hala oldukça sıcak olduğunu gösterdi, bu genellikle altını destekliyor.

Kıdemli analist Jim Wyckoff’un altın tahminleri

Altın, yükselen enflasyon ve belirsizliklere karşı bir korunma olarak kabul edilir, ancak yükselen faiz oranları, faizsiz varlığı elde tutmanın fırsat maliyetini artırarak cazibesini azaltır. Piyasaların odağı şimdi ABD merkez bankasının 3 Mayıs’ta başlayacak iki günlük politika toplantısına kaydı ve yetkililerin hedef politika faizini yarım puan artırması bekleniyor. Kitco kıdemli analisti Jim Wyckoff, şu değerlendirmeyi yapıyor:,

Avrupa Rusya’ya olan enerji bağımlılığıyla boğuştuğu ve Rusya’nın Avrupa ülkelerine doğal gaz ve petrol tedarikine baskı uyguladığı için altın fiyatları güvenli liman talebi görüyor. Rusya-Ukrayna savaşının yoğunlaşması ve Vladimir Putin’in Batı karşıtı söylemlerini artırması, olumlu olmayan nihai bir sonucu öneriyor.

“Teknik hasara rağmen uzun vadeli görünüm olumlu”

Spartan Capital Securities baş piyasa ekonomisti Peter Cardillo bir notta, altın fiyatının bu hafta doların güçlü bir şekilde yükselmesiyle ezildiğini, bunun hisse senedi piyasalarındaki dik bir satışla ilişkilendirilebileceğini belirtiyor. Ekonomist, teknik olarak şu hususların altını çiziyor:

Teknik açıdan bakıldığında, piyasa ciddi bir gerileme yaşadı. Savaş ve enflasyon faktörleri altının yeni zirvelere çıkması için sağlam bir gerekçe oluştururken, yukarıda bahsettiğimiz kombinasyon metal için moral bozucu bir faktör gibi görünüyor. Teknik hasara rağmen uzun vadeli görünüm olumlu olmaya devam ediyor. Bu nedenle son düşüşten yararlanır ve uzun vadeli pozisyonlarımıza ekleriz.

TD Securities ekonomistlerinin altın tahminleri

Bu hafta altın, 1.880 dolar civarında Şubat sonundan bu yana en düşük seviyelerini gördü. TD Securities ekonomistleri, Çin karantinalarının sarı metal piyasasında talep endişelerini körüklediğini belirtiyor. Ekonomistler, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Geçen Cuma gününden bu yana Şanghay traderlarının long pozisyon tasfiyeleri devam etti. Ne de olsa, artan karantinanın sarı metale yönelik iç talep üzerindeki etkisine ilişkin endişeler ortaya çıkıyor. Ekonomik aktivite de düşerken, mücevher satışlarının da düşmesi muhtemel ve bu da sarı metal için önemli bir destek direğini aşındırıyor.

Ekonomistlere göre, altın böcekleri şahin bir Fed’in namlusuna bakarken ve Ukrayna’daki savaşla bağlantılı güvenli liman akışları sönmeye başlarken, yatırım talebi görünümü de sessizliğini koruyor. Ekonomistler, şu hususlara dikkat çekiyor:

Katılımcılardan oluşan bir grup ayrıca, Fed’in arz yönlü enflasyonu çözme yeteneğinin sınırlı olmasını bekliyor. Bu da altının bir değer deposu olarak yüksek talep göreceği stagflasyonist bir rejimi savunuyor. Bununla birlikte, fiyatlardaki düşüş, geçen ayki enflasyon baskısının zirveye ulaşmış olabileceğini bekleyen büyüyen bir grubu işaret ediyor.

Pablo Piovano’nun altın tahminleri 1.930 doları işaret ediyor

Altın vadeli işlemleri için CME Group’un ön verileri göz önüne alındığında, short pozisyon, önceki geri çekilmeyi tersine çevirerek Perşembe günü 7 binden fazla sözleşme arttı. Bunun yerine hacim, Perşembe günkü artışı geride bıraktı ve yaklaşık 11 bin kontrat küçüldü.

Analiste göre, Perşembe günkü altın fiyatlarındaki makul kazanımlar, artan açık faizin ortasındaydı ve çok yakın vadede yukarı yönlü momentumun devam etmesine izin verdi ve 55 günlük SMA’daki acil hedef 1.930 dolar civarındaydı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir