Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.829
% 1.80
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.829
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

5 Analist: Bitcoin’den Önümüzdeki 48 Saat İçinde Bunları Bekleyin!

10 Mart’ta, günün manşeti olarak  yüksek bir TÜFE değeri piyasalara damga vurdu. coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere bunun ardından Bitcoin fiyatı 40.000 doların altında kalmaya devam etti. Peki, analistler piyasa değerine göre en büyük kripto para biriminde hangi seviyeleri bekliyor? İşte beş analistin tahminleri…

Rekt Capital: Bitcoin, hala konsolide oluyor

Bitcoin’deki son volatiliteye ilişkin yorumlar, kripto traderı Rekt Capital tarafından geldi. Analist, aşağıdaki grafiği yayınladı ve “BTC hala yeşil yüksek destek ve mavi 50 haftalık EMA direnci arasında konsolide oluyor,” ifadelerini kullandı. Ayrıca analist, kripto paranın 43.000 doları aşması durumunda patlamaya hazır olduğunu düşünüyor.

Rekt Capital’e göre, “yüksek dipler ve daha düşük zirveler fiyatı sıkıştırıyor. Fiyat sıkıştırması ise volatiliteden önce geliyor.” Yükseliş hissiyatını geri almak için neye ihtiyaç duyulduğuna gelince, Rekt Capital, son iki hafta içinde güçlü direnç noktaları olduğunu kanıtlayan yeşil ve mavi üstel hareketli ortalama (EMA) çizgilerine dikkat çekti ve aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Makro aralıkta daha yükseğe çıkmak ve yükseliş momentumunu doğrulamak için BTC’nin iki önemli EMA seviyesini geri alması gerekiyor.

BTC sahipleri zararına satış riskiyle karşı karşıya

BTC’nin son haftalardaki fiyat hareketinin doğası, araştırma fonu Stack Funds tarafından tartışıldı. Raporda, “Bitcoin, son birkaç haftayı güçlü bir yön momentumu bozulmadan 35.000-45.000 dolar aralığında işlem görerek hızlı bir şekilde kırdı,” ifadeleri kullanıldı.  Stack Funds’a göre, bu son fiyat hareketi “esas olarak haberlere dayalı” ve analistler, Ukrayna’daki çatışma ve enflasyonun kalıcı yükselişi önemli engeller oluşturmaya devam ettiği için yakın vadede bir rahatlama görmüyorlar.

Traderların mevcut piyasa koşullarına daha fazla maruz kalma konusunda iştahlarının düşük olduğuna dair kanıtlar, belirli bir günde gerçekleşen toplam kazanç ve kayıpları gösteren bir ölçüm olan Bitcoin Harcanan Çıktı Kâr Oranına (SOPR) bakarak bulunabilir. Stack Funds, uzun vadeli BTC sahiplerinin cüzdanlarında SOPR’nin “1.0 eşik değerine doğru eğilim gösterdiğini” kaydetti. Uzmanlara göre bu, kârla satış veya zararla satış arasındaki tanımlayıcı çizgiyi işaret ettiği için önemli bir seviye.

Rapora göre, uzun vadeli SOPR, Bitcoin’in fiyatının Kasım 2021’de zirveye ulaşmasından bu yana düşüş eğilimi gösteriyor” ve şu anda “1.5 civarında” işlem görüyor. Rapora göre SOPR’nin 2018’in ortasında ve 2019’un sonunda 1.0 eşiğinin altında seyrettiği ve işlem gördüğü yukarıdaki grafikte gösterilen iki örnek sırasında, “Bitcoin iki kere yatay işlem gördü ve düştü.” Stack Funds, olumlu bir katalizör görülmedikçe veya SOPR göstergesi değişmedikçe, en azından kısa vadede yatay veya düşüş hareketi bekliyor.

On-chain veriler olumlu duruyor

On-chain analiz açısından Bitcoin fiyatı söz konusu olduğunda her şey karamsar değil. “Plan C” tarafından yayınlanan aşağıdaki grafikte analist, “Bitcoin birikim adreslerinin sayısının geçen ay parabolik hale geldiğini” açıklıyor. Plan C, birikim adreslerini “En az 2 yeni işlem gerçekleştirmiş ve asla BTC harcamamış adresler” olarak tanımladı.

Bitcoin için kritik bir seviye olarak 46.000 dolara işaret ediliyor

Bitcoin için kısa vadeli görünüme gelince, piyasa analisti Michaël van de Poppe, BTC için 46.000 doların altında yükselişe geçmediğini ve “bu düşüşleri alma şansının oldukça önemli” olduğunu düşünüyor.

Bu kısa vadeli düşüş hissi, yakın zamanda ExoAlpha’nın yönetici ortağı ve baş yatırım sorumlusu David Lifchitz tarafından tekrarlandı ve BTC’deki son yükselişin “aniden geldiğini ve bir saatten az sürdüğünü” belirtti. Lifchitz, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

BTC hala 33.000-45.000 dolar aralığında sıkışmış durumda. Önümüzdeki 48 saat içinde bir hamle ve 45.000 doların üzerinde 50.000 dolara olası bir kırılma olmadan, BTC muhtemelen aralıkta sıçramaya devam edecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir