Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.113
% 0.93
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.113
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

5 Analist, Altın Yatırımcılarına Seslendi: Bunları Bekleyin!

Commodity Futures Trading Commission’dan (CFTC) alınan en son verilere göre, Federal Rezerv şahin söylemini artırırken ve güvenli liman talebi zayıflamaya devam ederken, hedge fonlar altın cinsinden kâr etmeye devam ediyor. Analistler piyasaları yorumlarken, Biz Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Murat Özsoy, gram altın yatırımcılarına tavsiyelerde bulunuyor.

“Altın, yükselen faiz oranları ve tahvil getirileri karşısında bile iyi durumda”

Birçok analist, en son ticaret verilerinin piyasada hala çok fazla boğa hissi olduğunu gösterdiğini belirtiyor. Bazı traderlar, altın piyasasına daha düşük fiyatlardan girmek için stratejik fırsatlar gördüklerini söylüyorlar.

Equiti Capital’in piyasa analisti David Madden, verdiği bir röportajda, piyasaların oynak olmaya devam etmesine rağmen, altının yükselen faiz oranları ve tahvil getirileri karşısında bile iyi durumda kaldığını belirtiyor. Analiste göre, ralliyi daha yüksek fiyatlara yönlendirebilecek çok az şey var.

Daniel Briesemann: Boğa pozisyonları altı haftanın en düşük seviyesinde

22 Mart’ta sona eren hafta için CFTC’nin ayrıştırılmış Commitments of Traders raporu, para yöneticilerinin Comex altın vadeli işlemlerinde spekülatif brüt long pozisyonlarını 13.008 sözleşme ile 152.589’a indirdiğini gösterdi. Aynı zamanda, short pozisyonlar 1.603 sözleşme azalarak 37.457’ye düştü. Altının net pozisyonu şimdi bir önceki haftaya göre %9 düşüşle 115.132 kontrat seviyesinde bulunuyor.

Anket döneminde, altın fiyatları 1.950 doların hemen altında sınırlandı. Commerzbank değerli metal analisti Daniel Briesemann, boğa spekülatif pozisyonlarının altı haftanın en düşük seviyesinde olduğunu kaydediyor.

Ancak, spekülatif konumlandırma düşerken Daniel Briesmann, altına dayalı borsada işlem gören ürünlere olan talebin sağlam kaldığını hatırlatıyor ve küresel altın ETF’lerinin on hafta üst üste girişler gördüğünü ifade ediyor.

Saxo Bank emtia stratejisi başkanı Ole Hansen de spekülatif faiz düşerken güçlü EFT talebinin altını çiziyor. Analist, Cuma günü, toplam holdinglerin geçen ay 95 ton artarak 3.289 tonda 13 ayın en yüksek seviyesine ulaştığını söylüyor.

TDS: Fed’in agresif para politikası altın üzerinde baskı oluşturabilir

Aynı zamanda, tüm analistler kısa vadede altın konusunda iyimser değil. TD Securities’deki emtia analistleri, Fed’in agresif para politikası eyleminin altın üzerinde baskı oluşturabileceğini düşünüyor.

Coinmühendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere, geçen hafta, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, yükselen enflasyon nedeniyle merkez bankasının Mayıs ayında faiz oranlarını 50 baz puan artırabileceğini öne sürdü. Piyasalar artık yılın ilk yarısında iki adet 50 baz puanlık hareket potansiyelinde fiyatlamaya başlıyor. TD analistleri, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Fed’in piyasalara şahin bir sürpriz sunacağına dair artan riskler görüyoruz. Bu da Fed’in yürüyüş yolunu enflasyon eğrisinin gerisinde olarak gören bir grup katılımcının ilgisini daha da azaltabilir.

“Sarı metal yeniden 1.937 dolar üzerine tırmanacaktır”

Biz Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Murat Özsoy, ons altının haftanın başında ABD dolar endeksinde (DXY) ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükselişlerin baskısı altında kaldığını belirtiyor. Analiste göre ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin daha da güçlenmesi ve DXY’nin de 100 seviyesine yaklaşmaya devam etmesi halinde ons fiyatının 1.926 dolar seviyelerine kadar geri çekilebilir. Ancak analist, altının bundan sonra düşüşe geçtiği anlamına gelmediğini ifade ediyor. Analist, şu açıklamayı yapıyor:

Bunun geçici bir süreç olduğunu düşünüyorum. ABD 10 yıllıklarında 10 baz puan seviyesinde bir gerileme ile yeniden %2,40-2,44 bandına çekilmesini öngörüyorum. Bunun devamında ons altın yeniden 1.937 dolar üzerindeki seviyelere doğru tırmanacaktır.

Murat Özsoy: Gram altın yatırımcıları sabırlı olmalı

Gram altın yatırımcılarına da tavsiyelerde bulunan Murat Özsoy, “Şu aşamada sabırlı olmalılar” diyor. Analiste göre, gram altın fiyatı hem ons altın hem de Dolar/TL tarafındaki artışlardan beslenerek 1.000 TL seviyesini bu yıl içerisinde çok da geç kalmadan test edecek.  Dolar/TL kurunun şu anda 14,84TL seviyesinde geçen haftadan beri yatay seyirde olduğunu belirten analist, kurun yatay seyir izlediği dönemlerden her çıkışında yukarı yönde sert ivmelenme gösterdiğini hatırlatıyor. Bu nedenle analiste göre, benzer bir senaryonun izlenmesi yüksek olasılık.

KKM hesaplarının vade tarihlerinin gelmesi nedeniyle analist, bu hafta çıkış olup olmayacağının izleneceğini söylüyor. “Eğer KKM hesaplarından çıkışlar olursa bu da dolar talebini artırarak yeniden dolar/TL kurunda sert yukarı yönlü hareketler gündeme getirebilir” diyen Murat Özsoy, böyle bir durum olması halinde %4 -5 gibi artışların sözkonusu olacağını tahmin ediyor. Analist, şu tahminlerde bulunuyor:

Bu artışlar da dolar/TL kurunu 15,77TL seviyelerine doğru taşır. Bu senaryonun gerçekleşmesi halinde de yukarıda bahsettiğim gram altın seviyesine doğru hareket hızlı şekilde ivme kaydedebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir