Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.120
% 1.81
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.120
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

5 Analist, Altın Beklentilerini Paylaştı: Gözler Bu Seviyelerde!

Altın fiyatları Salı günü, doların Rusya’ya karşı ek yaptırımlar ve muhtemelen ABD Merkez Bankası’nın enflasyonist baskıları dizginlemek için daha agresif faiz artırımlarına ilişkin artan beklentileriyle sabit kalmasıyla geriledi.

Ilya Spivak: Pozitif reel faizler görürsek, altın çekici görünmez

“Bir şey ne kadar likit olursa, oynaklık o kadar az olur. Piyasalar riskten kaçıyorsa, o zaman dolar doğal bir sığınak olur” diyen DailyFX döviz stratejisti Ilya Spivak, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Şimdi gerçek anlamda, bu faizler, başabaşları indirdiğimizde hala negatif. Altının bu yüzden daha fazla düşmediğini düşünüyorum. Ancak daha şahin bir Fed için bu tür yeniden fiyatlandırma devam ederse ve pozitif reel oranlar görürsek, altının oldukça çekici görünmeyeceğini düşünüyorum.

“Külçe, bir portföy koruması olarak desteklenmeye devam ediyor”

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere ABD’nin iki yıllık Hazine faizleri, 2019’un başından bu yana en yüksek seviyesine tırmandı ve 10 yıllık faizler Pazartesi günü yükseldi. Daha yüksek faizler, getirisi olmayan külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırıyor. SPI Asset Management yönetici ortağı Stephen Innes, şunları söylüyor:

Bu belirsiz zamanlarda altın, enflasyonist baskıların güçlü kaldığı ancak büyümenin yavaşladığı en zorlu kavşakta parlayacak kritik bir portföy koruması olarak desteklenmeye devam ediyor.

“Şahin Fed, altının yukarı yönlü momentumunu daha fazla tartıyor”

“Altın, bir başka güçlü istihdam raporunun ardından gücünü koruyor” diyen TD Securities’in stratejistlerine göre, savaş suçları ve daha fazla yaptırım olasılığı, güvenli liman akışlarını özellikle güçlü tutacak şekilde ayarlandı. Stratejistler, konuyu şu şekilde açıklıyor:

Jeopolitik alevlenmelerin yanı sıra, bu hafta değerli metal piyasasının odak noktası FOMC tutanaklarına ve Mayıs FOMC’de açıklanmasını beklediğimiz bilanço ikinci akışını çevreleyen ipuçlarına doğru kayacak. Bu anlamda, güvenli liman iştahı ve büyük ETF girişleri güçlü bir denge sağlarken, şahin bir Fed zemininin sürüklenmesi sarı metalin yukarı yönlü momentumu üzerinde giderek daha fazla ağırlık oluşturuyor.

Stratejistlere göre, ateşkes görüşmelerinde maddi ilerleme ve gerilimi düşürme konusunda ilerleme sağlanamadığı sürece, liman akışlarının sarı metali desteklemesi muhtemel. Stratejistler, görüşlerini şu şekilde açıklıyor:

Jeopolitik gerilimler ve getiri eğrisi durgunluk sinyalleri yatırımcının altına olan ilgisini yeniden ateşlerken, şahin bir Fed zemininde ve müzakereciler ateşkes için çalışmaya devam ederken aşağı yönlü riskler daha yaygın.

ANZ altın değerleme modeli, yüksek bir risk primi olduğunu gösteriyor

Avustralya ve Yeni Zelanda Bankacılık Grubu (ANZ), Ukrayna’daki savaş sürerken altın talebinin güçlü kalması beklense de, şu anda fiyatta ‘ağır bir risk primi’ olduğunu söylüyor. ANZ kıdemli emtia stratejisti Daniel Hynes, jeopolitik belirsizlik piyasaya hakim olurken yine de değerli metalin yüksek talep görmeye devam edeceğini belirtiyor.

Stratejist, altının ‘nihai para birimi’ olarak görülmesinin nedenini, savaşın sonuçlarına ve para politikalarındaki değişikliklere karşı savunmasız kalan para birimlerinin aksine savaş sırasında değerini korumasına bağlıyor. “Ancak yatırımcılar, altındaki risk priminin şimdiden 300 dolara ulaştığının farkında olmalı” diyen Daniel Hynes, şunları ifade ediyor:

Ukrayna’da devam eden savaş, varlığın güçlü kalması durumunda kasa talebini görecektir. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinden bu yana, rayiç değer ile spot altın fiyatları arasındaki farka ilişkin altın değerleme modelimiz sıfırdan 300 dolara fırladı ve bu da yüksek bir risk primi olduğunu gösteriyor.

ANZ, altın fiyatının 1.900 dolar üzerinde kalacağını tahmin ediyor

Yine de, altının gerçeğe uygun değerine daha yakın bir seviyeye geri dönme şansı olsa da, Rusya-Ukrayna çatışmasının değerli metal için bir fiyat yastığı sağlayan ikincil etkileri var. ANZ, 1.900 doları sağlam destek seviyesi olarak görüyor. Daniel Hynes, şu açıklamayı yapıyor:

Makro ve finansal krizlerin altın fiyatları üzerinde uzun süreli bir etkisi olabilir. Rusya’nın daha geniş izolasyonu, enerji sektöründe enflasyonist olacak yapısal bir değişim görecek. Ayrıca daha zayıf bir ekonomik büyüme riski daha yüksek. Bu, yatırımcı talebi için olumlu bir zemin oluşturabilir. Bu nedenle, Fed’in agresif bir faiz artırımı döngüsü beklentilerine rağmen altın fiyatının 1.900 dolar üzerinde kalacağını tahmin ediyoruz.

Stratejiste göre üç faktör, onu altın için ideal bir ortam haline getiriyor : Yükselen enflasyon, düşen faizler ve zayıf bir ABD doları. “Nadiren tüm bu faktörler tek yönde hareket ederek altının gerçeğe uygun değerini değerlendirmeyi zorlaştırıyor” diyen Daniel Hynes, şunları ekliyor:

ABD dolarındaki değer artışı ve tahvil piyasasındaki satış, altının rayiç değerinin bu yıl Ocak ayında keskin bir şekilde düşmesine neden oldu. Ancak Rus birliklerinin Ukrayna sınırı yakınında toplanmasıyla artan jeopolitik gerilimle birlikte güvenli liman alımları altın fiyatlarını destekledi.

Pablo Piovano: Altın, 1.960 dolar bölgesinde sınırlanmaya devam ediyor

Altın vadeli işlem piyasalarına açık faiz, CME Group’un flaş verilerine göre haftanın başında neredeyse 5 bin kontrat azaldı ve art arda üçüncü günlük gerilemeye ulaştı. Aynı doğrultuda, hacim önceki günlük düşüşe eklendi ve yaklaşık 25,3 bin kontrat azaldı.

Piyasa analisti Pablo Piovano’ya göre, altın fiyatları haftaya pozitif bir ruh hali ile başladı, ancak günlük kazançlar azalan açık faiz ve hacim arasında gerçekleşti. Analist, devam eden fiyat hareketinin ışığında, sarı metalin mevcut yan çizgili tema içinde gezinmeye devam etmesini ve şimdiye kadarki yükselişin 1.960 dolar alanıyla sınırlı olmasını bekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir