Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.806
% 2.04
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.806
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

5 Altın Analistinden “Son Dakika” Tahminleri: Neler Bekleniyor?

Altın, ABD dolarındaki artışın sarı metal üzerindeki baskıyı sürdürmesiyle Salı günü üç ayın en düşük seviyesinde tamamladı. Bununla birlikte ABD enflasyon verileri öncesinde biraz toparlanan değerli metal, yazının yazıldığı sıralarda %0,8 artışla 1.852,80 dolardan işlem görüyordu.

“Sarı metal, ters rüzgarlarla karşı karşıya kalmaya devam edecek”

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere ABD Dolar Endeksi (DXY), haftaya yükselişle başladı Pazartesi günü 20 yılın en yüksek seviyesi yakınında işlem gördü. Yükselen bir dolar, birimde fiyatlanan emtialar için olumsuz olabilir ve bu da onları diğer para birimlerinin kullanıcıları için daha pahalı hale getirir. FXTM kıdemli araştırma analisti Lukman Otunuga, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Para alanında, kral dolar, riskten kaçınma ve 2018’den bu yana ilk kez %3,2’yi geçen artan Hazine getirileri sayesinde 20 yılda görülmeyen seviyelere ulaştı. Yatırımcılar tüm varlık sınıflarında sat düğmesini aradıkça emtia piyasaları da düştü. Altın, muhtemelen değerli bir dolar, artan Hazine getirileri ve Fed faiz artırımı bahisleri şeklinde ters rüzgarlarla karşı karşıya kalmaya devam edecek.

Ricardo Evangelista: Altın için aşağı yönlü riskler devam edebilir

Gösterge 10 yıllık Hazine faizi Salı günü çok yıllı zirvesinden geri çekildi ve %2,99 yakınında işlem gördü. Federal Rezerv, yüksek yaşam maliyetlerini soğutmak için önümüzdeki aylarda agresif bir şekilde faiz oranlarını yükseltmeye hazırlanırken, bu yıl faiz oynaklığı finansal piyasalar için önemli bir acı kaynağı oldu. Analistler, Çarşamba günü yayınlanacak olan enflasyon verilerinin ekonomik takvimdeki ana olay olacağını söylüyor. ActivTrades’in kıdemli analisti Ricardo Evangelista bir notta şu hususların altını çiziyor:

Bu durumda %8,1’in üzerinde herhangi bir yukarı yönlü şaşırtıcı bir enflasyon rakamı, Federal Rezerv’in sıkılaştırma hızında bir artış için durumu güçlendirebileceği ve doları daha da körükleyebileceğinden, altın için aşağı yönlü riskler devam edebilir.

TD Securities’in altın tahmini aynı gün gerçekleşti

Salı günü yayınlanan bir notta TD Securities stratejistleri, sarı metalin 1.850 doların  altına düşmesini beklediklerini açıkladılar. Stratejistlerin öngörüleri akşam saatlerinde gerçekleşti ve altın fiyatı 1.932 dolara kadar geriledi. Stratejistler, şu tahminde bulunmuştu:

Sistematik trend takipçileri altındaki tasfiye boşluğuna katılıyor. Son olarak, trend sinyalleri, altında önemli bir satış programını katalize etmeye yetecek kadar kötüleşti. Altın fiyatları psikolojik olarak önemli olan 1.850 dolar aralığını zorlarken, ek CTA akışı bu teknik seviyede bir kırılmayı tetiklemek için yeterli olabilir.

Altın fiyatı için izlenmesi gereken önemli seviyeler

Altın fiyatı kritik desteği test ediyor ve 1.850 doların altındaki üç ayın dip seviyelerine yakın yaralarını yalıyor. Yükselen küresel büyüme ve enflasyon korkuları arasında yeniden canlanan ABD doları talebi, traderların Hazine getirilerinin çok yıllardan sonra en yüksek seviyelerinden geri çekilmesini görmezden gelmesiyle altın fiyatı üzerinde olumsuz bir baskı oluşturdu.

Ek olarak, şahin Fed konuşmacıları da ABD dolarını artırarak altındaki acıyı şiddetlendirdi. Dikkatler, altın fiyatında yeni bir yön için kritik ABD enflasyon verilerine çevrildi. Piyasa analisti Dhwani Mehta’nın kullandığı Technic Confluences Detector, altının 1.836 dolarlık kritik destekte yükseliş taahhütlerini test ettiğini gösteriyor. Dhwani Mehta, analizlerine şu yönde devam ediyor.

Bu seviyede, bir günlük SMA200, önceki günün en düşük seviyesi ve bir saatlik SMA5 çakışıyor. Bir sonraki ilgili destek, önceki dört saatin en düşük seviyesinde 1.833 dolarda bekliyor. Bunun altında bir günlük S1 pivot noktasına doğru 1.827 doarda yeni bir düşüş göz ardı edilemez. Daha da aşağıda, satıcılar bir haftalık S2 pivot noktasını 1.822 dolardan hedefleyecek. Altın boğalar için son savunma hattı, bir günlük S2 pivot noktası olan 1.817 dolarda görülüyor.

Yukarı yönde, herhangi bir toparlanma ancak bir önceki yüksek dört saatin üzerinde 1.841 dolarda sürekli bir kırılma ile ivme kazanabilir ve bunun üzerinde bir günlük Fibonacci %23,6 test edilebilir. Pivot noktasının bir aylık S1 ve Fibonacci %38,2’sinin bir gün 1.847 dolarda birleşmesi devreye girecek. Bir önceki haftanın en düşük seviyesi olan 1.850 dolar, alıcıların radarlarında olabilir ve kapıları bir günlük Fibonacci %61,8 ve bir haftalık pivot noktası S1’in kesişimi olan 1.853 dolara doğru açabilir.

Technic Confluences Detector

Pablo Piovano: Değerli metal için şimdiki hedef 1.800 dolar

Altın vadeli işlem piyasaları için CME Group’un ileri düzey verileri göz önüne alındığında, short pozisyon, art arda iki günlük gerilemeyi tersine çevirdi ve Salı günü yaklaşık 22 bin kontrat yükseldi. Hacim de bunu takip etti ve üst üste dördüncü seans için yükseliş trendini bu sefer yaklaşık 66,6K sözleşme ile genişletti.

Piyasa analisti Pablo Piovano’ya göre, altın fiyatlarındaki haftalık ılımlı düşüş, Çarşamba günü artan açık faiz ve hacim sayesinde gerçekleşti. Bununla birlikte analist, çok yakın vadede kartlarda ekstra geri çekilmeler görülebileceğini ve şu anki hedefin 1.800 dolarlık kilit seviye olacağını belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir