Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.685
% 0.71
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.685
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

4 Ünlü Şirketten Terra (LUNA) İçin “Son Dakika” Kararı!

Terra ekosisteminin bu haftaki son çöküşünden sonra, VanEck ve 21Shares, Terra ETP’lerinde hisselerin oluşturulmasını ve geri alınmasını askıya almaya karar verdi. Bu sırada FTX ve Crypto.com borsasından da Terra’ya yönelik bir hamle geldi. İşte detaylar…

VanEck ve 21Shares, Terra ETP’lerini askıya alıyor

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Terra’nın yerel kripto para birimi LUNA’nın, UST stablecoin’inin USD’de sabit kalmasına yardımcı olması gerekiyordu. Ancak, UST dolardan ayrılmaya devam ederken, LUNA fiyatı 0 dolara kadar düştü. Nihayetinde, Terraform Labs, şimdi yeniden başlayan Terra Blockchain’ini bir süreliğine durdurmak zorunda kaldı. Bir kripto ETP sağlayıcısı olan 21Shares’in CEO’su ve kurucu ortağı Hany Rashwan şunları söyledi:

Hızla gelişen bu durumu altta yatan üzerinde yakından izlemeye devam edeceğiz. Luna ağı şu anda kesintili ve tutarsız bir şekilde blok üretiyor ve normal şekilde çalışamıyor. Bu nedenle işlemler kesintili bir ortamda gerçekleştirilebilir.

Öte yandan VanEck de konuya yönelik benzer bir tavır alacağını kaydetti. VanEck’in ekibi, Luna’nın düşük değeri ve ağın durduğu Terra için sorunlar ve riskler görüldüğünü aktardı. VanEck, Terra ETN’lerini askıya aldığını duyurdu.

Crypto.com ve FTX’ten delist kararı

Müşterilere yapılan yakın tarihli bir güncellemede borsa, 12 Mayıs’ta 12:40 – 13:39 (UTC) arasında başlatılan tüm Luna işlemlerini tersine çevirme planlarını duyurdu. Görünüşe göre, bu işlemler yanlış bir fiyattan teklif edildi. Crypto.com, Luna ticaretini askıya alan borsalardan biri oldu. Bazı insanlar özellikle kârdalarsa bu hareketten memnun olmayabilirken, Crypto.com hesaplarına yatırılan 10 dolarlık CRO ile bunu telafi etmeye çalışıyor.

Başka bir kripto borsası olan FTX de platformunda Luna ticaretini askıya alma konusunda diğerlerine katılıyor. FTX, LUNA’yı tamamen delist ediyor. Bu hareketi duyururken borsa, tüm LUNA ticaret faaliyetinin 13 Mayıs’ta TSİ 19:45’te askıya alınacağını ima etti. Tüm LUNA-PERP tetikleme emirleri iptal edildi ve devam eden emirlerin süresi 1 saat içinde karşılık gelen endeks fiyatlarında sona erecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir