Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$62.082
% 1.54
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.082
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

4 Ünlü Analist: Altın Sırasıyla Bu 5 Seviyeyi Görecek!

Altın piyasası, 2.000 dolardaki direnci test ettikten sonra bazı teknik satış baskıları görüyor; Bununla birlikte, birçok analist, ABD dolarından gelen artan rüzgarlara ve yükselen tahvil getirilerine rağmen değerli metalde esnek bir güç görmeye devam ediyor. Coinmuhendisi.com olarak, altın fiyatını etkileyen faktörleri ve analistlerin altın fiyatı için beklentilerini aktarıyoruz…

Altın fiyatları konsolide olmaya devam ediyor

Salı günü, ABD dolar endeksi 101 puanın üzerine çıktı ve iki yılın en yüksek seviyesine ulaştı; Bu arada, 10 yıllık tahvillerin getirisi, Mart 2018’in ortasından bu yana en yüksek seviyesi olan yüzde 3’lük çarpıcı bir mesafede. Altın, bu zorluklara rağmen ons başına yaklaşık 1.960 dolar seviyesinde kritik destek sağladı. Haziran ayı altın vadeli işlemleri en son günkü yüzde 1’den fazla düşüşle ons başına 1.962 dolardan işlem gördü. Saxo Bank’ın emtia stratejisi başkanı Ole Hansen, tahvil getirileri ve ABD doları şu anda altının üzerinde baskı oluşturmasına rağmen, çok fazla bir engel olmadığını belirtti ve şunları söyledi:

Altın, bugünün zayıflığının 2 bin dolarlık reddin ardından kar almanın yol açtığı konsolidasyona devam ediyor.

Commerzbank’ın değerli metaller analisti Daniel Briesemann Salı günü yaptığı bir notta, Federal Rezerv’in sonraki iki para politikası toplantısında en az iki 50 baz puanlık artışla agresif bir şekilde faiz oranlarını yükseltmeye çalışmasına rağmen, altının yerini koruduğunu söyledi ve şunları ekledi:

ETF yatırımcıları, bunların hiçbirinin onları caydırmasına izin vermiyor. Bloomberg tarafından takip edilen altın ETF’leri yaklaşık 16 ton giriş kaydetti. Bu zaten girişleri gösteren 13. hafta oldu. Yılın başından bu yana, girişler bu arada 273 tonu aştı. Bize göre bu, ETF yatırımcılarını altın fiyatının önemli bir itici gücü haline getiriyor.

Rusya-Ukrayna gerilimi sermaye girişlerini artırabilir

Swissquote kıdemli analisti İpek Özkardeskaya, Rusya’nın Ukrayna ile devam eden savaşının, altının daha yüksek tahvil getirileriyle bağlantılı artan fırsat maliyetlerine dayanmasına yardımcı olduğunu söyledi. İpek Özkardeşkaya sözleri şöyle devam etti:

Ukrayna’da kötüleşen gerilimler, kısa vadede altın fiyatlarına yönelik sermaye girişlerini artırabilir ve boğaların 2000 dolarlık seviyeleri geçmesine yardımcı olabilir.

FXTM’de kıdemli araştırma analisti Lukman Otunuga, piyasa çatışan güçlerle uğraşırken altının ons başına 1.960 ila 2.000 dolar arasında bir konsolidasyon aralığında sıkışıp kaldığını gördüğünü söyledi. Otunuga altın piyasası hakkında görüşlerini şu sözlerle aktardı:

Yükselen jeopolitik riskler ve küresel büyüme endişeleri, riskten kaçınmak isteyen yatırımcılar,ı altın yatırımına yöneltebilir. Ancak, değer kazanan bir dolar, artan Hazine getirileri ve Fed’in zam beklentileri, yolda birden fazla engel oluşturabilir. Altının yükselme potansiyeli var, ancak fiyatlar başka bir aralık oluşturuyor gibi görünüyor. Destek 1960 dolar civarında ve direnç 2000 dolarda bulunabilir. 1960 doların altına bir geri hareket 1920 dolara doğru bir düşüşü tetikleyebilir. Alternatif olarak, 2000 doların üzerinde sağlam bir kırılma olabilir. Eğer bu gerçekleşirse, sırasıyla 2009, 2015 ve 2050 dolar seviyeleri beklenebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir