Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$63.569
% 5.20
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.569
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

4 Popüler Analist: İzleyin, 2022 Bu 5 Altcoin’in Yılı Olacak!

Endüstri uzmanlarına göre, geçen yıl piyasa değeri açısından en değerli kripto para birimi olarak Bitcoin’in hakimiyetinin sarsılması, altcoin projeleri için daha fazla kazanımın önünü açabilir. Peki, uzmanlar hangi kripto paralara işaret ediyor? İşte analistlerin yorumları…

Bitcoin’in ekosistemdeki hakimiyeti geriliyor

Bitcoin’in kripto para birimlerine yatırılan sermayedeki toplam payı, 2021’in başında yüzde 70 iken yılın sonunda yüzde 39’a düştü. Yatırımlar, altcoin’lere, yani Bitcoin dışındaki tüm kripto para birimlerine yöneldi. Bu durumun, yatırımcılar fonları yalnızca spekülatif bir varlıktan ziyade fayda ve topluluk çekiciliği ile tokenlere kanalize ettikçe, BTC’de zemin kazandıklarının bir işareti olduğu düşünülüyor.

BTC’nin devrileceğine dair yakında bir tehdit olmasa da, yüzde 43’e düşen hakimiyetini gösteren son veriler bile kripto endüstrisi olgunlaştıkça altcoin’lerin parlak bir geleceği olduğu yönünde. Hatta bazı analistler, şu anda toplam kripto para birimi piyasa değerinde yüzde 18.1’lik bir paya sahip olan Ethereum’un sonunda Bitcoin’i aşabileceğini tahmin ediyor. Bu olay, “The Flippening” olarak adlandırılıyor.

Analistler, bu altcoin projelerini vurguluyor: Daha iyi performans gösterebilirler mi?

Voyager Digital CEO’su ve kurucu ortağı Steve Ehrlich, “Piyasa, spekülasyondan uzaklaşma ve faydaya doğru gitme yönünde evrim geçirdi. Bu, Bitcoin ve altcoin pazarının ne kadar olgunlaştığını gösteriyor,” ifadelerini kullandı.  Analistler, Ethereum için olumlu büyüme görünümünün yanı sıra, benzersiz nitelikleri ve büyüme beklentileri sayesinde daha iyi performans gösterebilecek Bitcoin alternatifleri arasında Terra (LUNA), Avalanche (AVAX), Cosmos (ATOM), Fantom (FTM) ve Chiliz’i (CHZ) de vurguladılar.

Kripto yatırımcısı That Martini Guy 7 Mart’ta “Şu anda hemen hemen her iyi altcoin’e yatırım yapmak gelecekte büyük bir kâr getirecek” ifadelerini kullandı. Akıllı sözleşme Blockchain’i Terra ve onun LUNA coin’i, merkezi olmayan finansta kilitli toplam değer (TVL) açısından Ethereum’un hemen arkasında yer aldığı için dikkat çekti. Terra şu anda bu tür sözleşmelerin 25.3 milyar dolarını oluştururken, Ethereum 108.17 milyar doları oluşturuyor.

Terra dikkat çekiyor: Yatırımcılar ETH’ye alternatifler arıyor

Terra’nın stablecoin ekosistemi, yeni nesil kripto para olarak müjdelendi, çünkü harcaması kolay, düşük ücretler, anında ödeme ve sınır ötesi işlemler için fayda sağlıyor. GlobalBlock analisti Marcus Sotiriou, “LUNA’nın büyümesini sağlayan merkezi olmayan stablecoin UST’nin büyümesi muazzam, son altı ayda UST piyasa değeri yüzde 441 arttı. Basılan her UST için, eşdeğer miktarda Luna yakılır. Sabit bir taleple arzdaki bu azalma, fiyatta bir artışa neden olur,” ifadelerini kullandı.

Avalanche, merkezi olmayan uygulamalar için programlanabilir bir akıllı sözleşme platformudur. Ağ, bunun birçok avantaj sunduğunu düşünen endüstri uzmanlarından övgüler almıştır. Ehrlich, “Düşük maliyetli hızlı işlemler ve Ethereum’a ve Ethereum’dan köprüleme kolaylığı, onu hızla pazar lideri haline getirdi. Piyasanın, kullanım kolaylığı ve güvenilirliğe vurgu yaparak Ethereum’a daha ucuz alternatifler aradığı açık,” ifadelerini kullandı.

Avalanche ve Cosmos, birçok yenilik sunuyor

GlobalBlock’tan Sotiriou’ya göre Avalanche, işlemleri iki saniyeden daha kısa sürede onaylayabilir ve planlı bir merkezi olmayan kimlik çözümünden faydalanmalıdır. Sotiriou, “en hızlı akıllı sözleşmeler platformu” olarak haklı bir üne sahip olduğunu söyledi. Öte yandan Cosmos, bazı analistler tarafından, birbirleriyle birlikte çalışabilen ve ölçeklenebilen bir Blockchain ekosistemini desteklemedeki büyüme potansiyeli nedeniyle övüldü.

Coinbase’e göre Cosmos ve onun tokenı ATOM, piyasa değeri 7.8 milyar dolar ile en değerli 21. kripto para birimi olarak yer alıyor. Sotiriou, “Blockchain arası iletişim protokolü, bağımsız Blockchain’lerin birbirleriyle iletişim kurabilmesine izin veriyor, bence bu kriptonun bir bütün olarak başarılı olması için gerekli” dedi.

Altcoin Fantom, Ethereum’dan pazar payı almaya devam edecek mi?

Sotiriou, geçen yıl keskin bir şekilde yükselen akıllı bir sözleşme tokenı olan Fantom’ı (FTM) da vurguladı. Token 2021 yılına 0.17 dolardan  başlarken yılı 2.25 dolardan kapattı. Son zamanlarda, Ekim ayındaki tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 63’ün üzerinde düşüşle 1.26 dolardan işlem görüyordu. Sotiriou, “Bence, layer-1 Blockchain’i, önemli ölçüde daha düşük gas ücretleri ve daha fazla ölçeklenebilirlik nedeniyle Ethereum’dan pazar payı almaya devam edecek,” dedi.

Ancak coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Fantom’ın görünümü, geliştiriciler Anton Nell ve Andre Cronje’nin projeden ayrılmayı planladığı haberinin ardından darbe aldı. Token, 6 Mart’taki duyurunun ardından yazım sırasındaki miktarına, yüzde 21’den fazla düştü.

Taraftar tokenlarının popülaritesi Chiliz’i etkiliyor

Taraftar tokenlarının popülaritesi, spor franchise’ları tarafından daha geniş bir alımla artıyor. Öne çıkanlar arasında, ABD Ulusal Futbol Ligi, Ulusal Basketbol Birliği ve Avrupa Futbol Federasyonu da dahil olmak üzere 120’den fazla büyük spor organizasyonuyla ortaklık yapan pazarlama platformu Socios.com ile bağlantılı bir token olan CHZ yer alıyor. Sotiriou, “Bu, spor ve eğlence kuruluşlarının izleyicilerinden para kazanmalarını sağlayan bir spor fanatiği katılım platformu,” dedi ve aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Şimdiye kadarki en verimli kullanım durumu, futbol taraftar tokenları tarafından sunuldu. FC Barcelona, Juventus, Paris Saint-Germain gibi takımların zaten taraftar tokenları var ve platformun bu yıl daha sonra Dünya Kupası’na giden yolda kayda değer bir hype kazanmasını bekliyorum.

Diğer analistler, küresel piyasalarda ağırlık yaratan belirsizliğin, daha riskli varlıklara yönelik küresel iştahı azaltabileceği konusunda uyardı. Bazılarına göre böyle bir ortamda Bitcoin, güvenli bir liman arayan yatırımcılar için bir çekiliş görevi görebilir. City Index’in APAC kıdemli piyasa analisti Tony Sycamore, Bitcoin’in bu yıl kripto para birimlerinin piyasa değeri açısından hakimiyetini yüzde 40-45 arasında sürdüreceğini tahmin ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir