Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.716
% 1.96
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.716
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

4 Kez Haklı Çıkan İsim: Bu Olursa Altın İnanılmaz Fırlar!

Gram altın fiyatında 650 lira, 800 lira ve 1.000 liranın görüleceğini önceden tahmin eden ve ardından yaşanan piyasa çöküşünü öngören Haluk Özdil, yeni yorumlarıyla gündeme geldi. Yazar Cem Özüak da değerli metale yönelik düşüncelerini paylaştı. Coinmühendisi.com  olarak stratejist ve araştırmacı yazarın görüşlerini aktarıyoruz…

Ukrayna ve Rusya gerilimi altın piyasalarını nasıl etkiliyor?

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri harekatı başlatmasının ardından altının fiyatı Perşembe günü ons başına yaklaşık 1.950 dolara yükseldi. Çarşamba günü 1.890 dolardan işlem görürken, sabah saatlerinde Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik hava, deniz, kara ve siber saldırısına tepki olarak keskin bir şekilde yükseldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Donbass bölgesinde “özel askeri operasyon” başlattığını açıklamasının ardından Perşembe günü erken saatlerde başkent Kiev de dahil olmak üzere Ukrayna’nın birçok ilinde patlamalar bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı sabah yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın hava savunma sistemlerini, askeri havaalanlarını ve hava kuvvetlerini devre dışı bırakmak için “yüksek hassasiyetli silahlar” kullandığını duyurdu. Altının ons fiyatı, COVID-19 pandemisinin etkisiyle Ağustos 2020’de 2.050 doları aşmıştı ve zirveye yaklaşmıştı. Son durumların ışığında, altın zirvesine oldukça yakın görünüyor.

Haluk Özdil, yakın zamanda yaptığı açıklamada altının ons fiyatında 1.900 doların aşılmasını kırılma noktası olarak nitelendirdi. 2.000 dolara gidileceğini vurgulayan uzman, Çin’in de Tayvan’a girmesi durumunda altının “fırlayıp gideceğini” ifade etti.

Altının fiyatı yükselişe devam edecek mi?

Yazar Cem Özüak ise Rusya’nın Donbass bölgesi ve ilerisine doğru gitmesi ile işler normal hale geldiğinde bile altının artık bu durumu fiyatlamayacağını belirtiyor. Çünkü, altının şu an istikrarsızlığı fiyatladığını ifade ediyor. Öte yandan, Özüak da Çin’in Tayvan’ı işgal etme olasılığını değerlendirdi ve bu durumda altındaki yükselişin devam edeceğini bildirdi. Savaş olmasa bile enflasyon dolayısıyla değerli metalin ivme kazanacağını söylüyor. Doların ve ons altının yükselişi sebebiyle gram altının da değer kazanacağını belirterek “düşüş öngörmediğini” söylüyor. “Bu sene altının yılı olacaktır,” diyerek analizini sonlandırıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir