Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.863
% 2.32
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.863
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

4. Halving Geliyor! Bu Bitcoin Fiyatını Nasıl Etkiler?

Bitcoin (BTC) yarılanmaları (Halving), lider kripto para biriminin 2009’da piyasaya sürülmesinden bu yana gerçekleşen en önemli olayların başında gelir. O zamandan beri, blok ödülünün her seferinde yarıya indirildiği toplam üç yarılanma oldu. Bir sonraki Bitcoin yarılanması 2024’te gerçekleşecek. coinmuhendisi.com olarak, dördüncü yarılanma yaklaşırken, bunun BTC arzını ve dolayısıyla kripto para biriminin değerini nasıl etkilediğine bir göz atacağız.

Dördüncü yarılanma yaklaşıyor

Bitcoin yarılanmasının her 210.000 blokta bir gerçekleşmesi planlanıyor ve bir sonraki yarılanma tahmini, BTC’nin çıkarıldığı mevcut orana göre 4 Mayıs 2024’te belirlendi. Şu anda, 19 milyonun biraz üzerinde BTC çıkarılmış durumda. Bu da çıkarılmak için yalnızca 2 milyon BTC’nin kaldığını gösteriyor. Her yarılanma ile günlük çıkış ve arz azalır. Her blok ödülünün yalnızca 3.125 BTC olacağı bir sonraki yarılanma ile daha da düşmesi bekleniyor. Bu, Bitcoin arzının zamanla azalmasını sağlamaya yardımcı olur ve onu ağın para politikasının temel özelliklerinden biri yapar.

Miner figures working on group of bitcoins.cryptocurrency mining concept.

Bitcoin yarılanmasının kripto para birimi üzerinde çeşitli etkileri vardır. Bu etkilerin daha belirgin olduğu yollardan biri de madencilik zorluğudur. Her blok için madencilere daha az BTC verilmesi, daha sert rekabete yol açarak madencilik zorluğunun hızla artmasına neden oluyor. Bu, 2020’de gerçekleşen son Bitcoin yarılanmasını takip eden trendde açıkça görülüyor. Benzer şekilde, madencilerin blokları kazmak için daha fazla bilgi işlem gücüne ihtiyaç duyması nedeniyle Bitcoin’in hash oranı da artıyor.

Bitcoin fiyatını nasıl etkileyecek?

Ağın mevcut durumu hakkında dikkate değer şeylerden biri de, düşük ücretlerdir. Bitcoin başka bir yarılanmanın ortasında olsa da, işlem ücretleri tüm zamanların en düşük seviyelerine yakın kaldı. Bunun, ağın ekonomik kullanımında bir düşüş olduğuna dair bir kanıt olmadığı için bloğun daha verimli kullanımının sonucu olduğu söyleniyor.

Bununla birlikte, tüm Bitcoin yarılanmalarında her zaman tutarlı kalan bir şey var. O da fiyat üzerindeki etkisi. Fiyatın bu noktada zarar göreceğine dair beklentiler var. Bununla birlikte, dolaşıma giren BTC arzını azaltan bir yarılanma her zaman bir sonraki boğa rallisinin tetikleyicisi oldu ve 2024’ün de farklı olmaması bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir