Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.771
% 3.16
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.771
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

4 Analist: Altın Gelecek Haftalarda Bu Seviyelerden Fiyatlanacak!

Artan küresel faiz oranlarına ilişkin endişeler ile Çin ve Hindistan’daki altın talebindeki zayıflık belirtileri altına baskı uyguluyor. Bununla birlikte zayıf ABD doları, altın fiyatını destekliyor. Bu bağlamda analistler, sarı metalin bu iki güç arasında dengede kaldığını söylüyor.

“Altının hareket etmesini engelleyen zıt yönlü faktörler var”

City Index piyasa analisti Fawad Razaqzada, altın piyasasındaki gelişmeleri değerlendiriyor. Analist, şu noktaya dikkat çekiyor:

Altın, tüm merkez bankası faiz artışları, enflasyon endişeleri ve resesyon söylentileri arasında son birkaç hafta içinde 1.800-1.875 dolar aralığında hareket etti. Sarı metalin şu ya da bu yönde belirleyici bir hareket yapmasını engelleyen açıkça çelişen faktörler var.

Fawad Razaqzada: Bunlar, altını dengede tutan kuvvetler

Analist ayrıca, yükselen faizlerin ve genel olarak güçlü bir doların, altını olumsuz etkilediğini söylüyor. Çünkü, altın faiz veya temettü ödemez. Analist, devamla şu yorumu yapıyor:

Ancak altının tamamen bozulmamış olması, onu destekleyen başka faktörlerin olduğu anlamına geliyor. Bunlardan birisi, kripto piyasalarındaki kargaşanın ortasında güvenli liman akışları. Ayrıca, son birkaç aydaki hisse senedi satışları ve enflasyon riskinden korunma talebi de bunlar arasında yer alıyor.

Adam Koos: Altın fiyatının geleceği buna bağlı

Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere altın, bu yıl şu ana kadar kazanç sağladı. Libertas Wealth Management başkanı Adam Koos verdiği bir demeçte, şunları söylüyor:

Fiyatların yükselmeye devam edip etmeyeceği, kesinlikle yükselen faizler ile yükselmeyi bırakmayacak bir dolar arasındaki süregelen savaştan kaynaklanacak. Salı günkü altın fiyatlarındaki mütevazı düşüş için bir miktar kar elde etmeden kaynaklandı. Ayrıca, ay sonuna yaklaştıkça portföylerde bazı ayarlamalara veya satışlar neden oldu.

Analist, “Dolardaki son artış, bana bunun daha önce görmediğimiz farklı bir enflasyon türü olduğunu söylüyor” diyor. Buna e olarak analist, şu tahmini yapıyor:

Faiz oranları dip sürecini tamamlamaya devam ederse, asya ülkelerindeki fabrikalar ‘sıfır-Covid’ politikasından uzaklaşıp yeniden açılırsa ve bunların etkisiyle ekonomilerin istikrar kazanmasıyla enflasyonun sakinleştiğini görürsek, altın fiyatlarının yıl sonuna kadar baş aşağı düştüğünü görebiliriz.

“Çin ve Hindistan’ın altın talebi nispeten zayıf kaldı”

Bu arada, Commerzbank’taki bir analist ekibi, verilerin Çin ve Hindistan’da nispeten zayıf talebe işaret ettiğini söylüyor. Analist ekibi, hazırladıkları bir notta şu hususların altını çiziyor:

İsviçre Federal Gümrük İdaresi’nin bugün bildirdiği gibi, İsviçre Mayıs ayında 105 ton altın ihraç etti. Bu toplamın yarısından azı Çin ve Hindistan’a gitti. 10 tonla Çin’e yapılan altın ihracatı 14 ayın en düşük seviyesini gördü. Bu, kamu hayatını ciddi şekilde kısıtlayan Covid kilitlenmeleriyle ilgili olabilir.

“Risk varlıkları bir yardım rallisi düzenlemeye çalışıyor”

Sarı metal, 1.850 dolar civarında tutunmaya devam ediyor. TD Securities’deki stratejistlerin görüşüne göre eğilim, şahin bir Fed’in ağırlığı altında hala aşağı yönlü. Stratejistler, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Trend takipçileri daha yüksek fiyatlardan kendi pozisyonlarını geri satın almak zorunda kalıyor. Bu ortamda risk varlıkları bir rahatlama rallisi düzenlemeye çalışıyor. Bu nedenle, bu akış muhtemelen güvenli liman pozisyonunda bir tersine dönüşle karşılaşıyor. İleriye dönük olarak, daha yüksek faizlerin, fiyatları tekrar zorlaması muhtemel. Ayrıca, uzun vadeli altın alımlarını düşürmesi olası.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir